Nizozemec Haase na trávě v Halle vyřadil Gasqueta, končí i loňský finalista Južnyj

10. 6. 2014, 17:50
Aktuality 12
ATP HALLE - Nasazeným hráčům se v německém Halle nedaří. Z celého kvarteta, které muselo začínat už v prvním kole, nezvládl svůj první letošní zápas na trávě ani jeden tenista. Dnes dohráli loňský semifinalista Francouz Richard Gasquet i obhájce finále Rus Michajl Južnyj.
Robin Haase

Richard Gasquet téměř celou antukovou sezonu laboroval se zraněním zad. Objevil se až na domácím Roland Garros, bez limitu ale nehrál a už ve třetím kole vypadl s Verdaskem. Po necelých dvou týdnech odehrál svůj první letošní zápas na trávě, ale ani v německém Halle na svůj první titul v sezoně nezaútočí.

Pátý nasazený Francouz, který obhajovat loňské semifinále, skončil už v prvním kole na raketě Robina Haaseho. Proti Nizozemci, kterého v předchozích dvou vzájemných zápasech porazil, se nedostal k žádnému brejkbolu a prohrál dvakrát 4-6.

"Dnes jsem skvěle podával a důsledně jsem se snažil kontrolovat každý míček," komentoval Haase, který hraje Bundesligu za místní Blue-Weiss Halle, ale na podniku ATP v Halle se do 2. kola dostal poprvé až na čtvrtý pokus. "Mám rád, když je teplo, jako tu bylo dnes. Líbí se mi hrát před spoustou lidí, cítím se tu opravdu dobře," dodal sedmadvacetiletý Nizozemec, jenž si dnes pomohl 13 esy.

Dnes se s turnajem rozloučil i šestý nasazený Michajl Južnyj. Rus, který obhajoval loňské finále, nedokázal najít recept na servis Iva Karloviče. Chorvatský obr v deseti gamech na podání nastřílel 22 es, ztratil po něm jen 10 fiftýnů, z toho jediný v druhé sadě a zvítězil 6-3 6-4.

Už včera vypadl sedmý nasazený Polák Jerzy Janowicz a kvůli zranění se z domácího turnaje odhlásil šestatřicetiletý Němec Tommy Haas. Šampiona z let 2009 a 2012 a nejstaršího hráče v Top 100 do hry nepustilo bolavé rameno, kvůli kterému před čtyřmi týdny nedohrál čtvrtfinále v Římě a před 14 dny odstoupil během úvodního zápasu na French Open.

Snadné vítězství zaznamenal Gaël Monfils. Francouzský tenista se v udelu s domácím Benjaminem Beckerem ujal po 14 minutách hry vedení 5-0, a i když pak německý tenista především díky svému servisu dokázal držet krok, Monfils zvítězil 6-1 7-5. Po zápase však připustil, že se mu znovu ozvaly problémy s kolenem.

"Nemohl jsem se dobře pohybovat, přitom pohyb je klíč mé hry," řekl Monfils, který v boji o čtvrtfinále vyzve čtvrtého nasazeného Keie Nišikoriho. Japonský tenista na jaře vyhrál 10 zápasů v řadě a na Masters 1000 v Madridu byl blízko výhře nad Nadalem, ovšem zradila ho záda souboj o titul nakonec vzdal. Na French Open pak vypadl v prvním kole se Slovákem Martinem Kližanem.

"Kei je velmi dobrý hráč, nedávno skoro porazil Nadala. Nebude to pro mě vůbec snadné," dodal Monfils, kterého dnes z hlediště sledoval Nišikoriho trenér Michael Chang.

Kvarteto nejvýše nasazených mělo v úvodním kole volný los. Ozdobami soutěže jsou světová jednička Rafael Nadal a tradiční účastník a šestinásobný vítěz Roger Federer. Španěla na úvod čeká domácí Dustin Brown, Švýcara vyzve Portugalec Joao Sousa.

- ATP 250 HALLE -
(Německo, tráva, 809.600 eur)
úterní výsledky (10. 06. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Haase (Niz.) - Gasquet (5-Fr.) 6:4, 6:4
Karlovič (Chorv.) - Južnyj (6-Rus.) 6:3, 6:4
Falla (Kol.) - Kubot (Pol.) 6:2, 3:6, 6:3
Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Pavič (Chorv.) 7:6 (7:2), 6:7 (11:13), 7:6 (7:5)
Monfils (Fr.) - Becker (Něm.) 6:1, 7:5
Gabašvili (Rus.) - Marčenko (Ukr.) 6:7 (9:11), 6:4, 7:6 (7:4)
Johnson (USA) - Olivetti (Fr.) 6:4, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Juznyj skoncil uz davno...
Reagovat
spaniel
Tak Karlovič dnes absolutne nehratelny. Dal snad 20 es a jednou myslim 8 v rade, k tomu dobra hra na returne (!) a bylo vymalováno. Myslim ze Federer nebude zadna tutovka.
Reagovat
Cico93
v 2 sete na ruternu Rus 1 lopta
Reagovat
Denis92
Nechapem preco Roger zacina az vo stvrtok. K suboju s Karlovicom nemusi dojst. Ak ano, tak nemam obavy. Roger nanho vie hrat..
Reagovat
spaniel
Chtel bych mit ty růžové brýle jako mas ty. Ty jsi asi myslis, ze Roger bude jeste v 2020 vyhravat GS. Jenže Roger uz ted neni ani poloviční proti tomu co byval.

Vem si ze ve 30 setech hrali 15 tajbrejku (12:3), takze kazdy druhy set je tajbrejk. A i kdyz je Roger nejúspěšnější hrac v tajbrejcich v historii, tento rok ma zatim myslim 8:8, coz je po dlouhe dobe jeho nejhorsi vysledek. K tomu si pripocti jeho spatny return a asi nejhorsi proměňování BP na tour a Karlovicu zivotni formu a mas z toho jednoznačně nebezpečí.
Reagovat
Denis92
Ake ruzove okuliare? Co to tu splietas? Kde tvrdim, ze moze vyhravat GS? Ja som ho v boji o GS uz davno odpisal..
To ze verim ze Karlovica porazi na trave, tak nato snad nepotrebujem ruzove okuliare.. Ved je to priemerny hrac, ktory ma dobry servis. To je vsetko.
Hoci Roger uz neni to co byval, stale je to o niekolko tried lepsi hrac ako Karlovic.
Reagovat
spaniel
Ty to vidis jako tutovku, ja jako riziko. Na trave je servis zaklad, plus ma skvele voleje, a porad mam na paměti, ze tímto stylem ho porazil Sergej, a to nema zdaleka tak dobry servis. Rad budu ten, kdo se plete.
Reagovat
Denis92
Proste verim ze vyhra. Prekvapenia sa deju, na trave obzvlast, ja vsak verim ze sa na ukor Rogera v travnatej casti sezony tento rok nedockame.
Ano, minuly rok ho porazil Stakhovskij ale porazili ho aj dalsi slabsi hraci..minula sezona bola zla, vykony katastrofalne.
Teraz je to predsalen lepsie, hoci sa mi zda ze v poslednej dobe tie vykony upadaju. Na antuke uz neboli take dobre ako na harde v uvode sezony. Snad mu rychlejsi povrch - trava pomoze k zlepsenim vykonom a vysledkom.
Reagovat
spaniel
Doufam taky. Taky se mne zda ze mu pauza po MC neprospela, hlavne prohra v 1. kole v Římě ho zase srazila. Na RG vyhral jen povinné zapasy a uz s Tursunovem to bylo trápení, nemluve o Gulbisovi. Tak snad se zadari.
Reagovat
J.M.
Ironií je, že Karlovičovi je 35. To je Roger ještě relativně mladík. Ale je fakt, že proti těm ranařům a servismanům už Roger není co býval, ta obrana už je horší, a taky hlavně to proměňování těch několika klíčových chvil, které vždycky v zápasech s nimi rozhodují, je u něj letos horší než kdy předtím.

Stejně by mě zajímalo, co se s Ivem stalo, že letos takhle vstal z mrtvých. Takhle dobře už léta nehrával. Ale možná ještě víc mě zajímá zápas Brown-Nadal na snad jediné rychlé trávě současnosti. Bohužel jsem Dustina ještě letos neviděl...
Reagovat
spaniel
Prave...kdysi mel Roger 1BP proti Isnerovi/Raonicovi/Karlovicovi s skoro vzdy proměnil. Ted mívá 2/20 proti slabším servisum.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivo diky svymu stylu muze hrat do padesati... parkrat jsem ho uz v tomhle roce videl a utikal mozna jednou za set :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist