Nově se formující český daviscupový výběr dorazil do Ostravy na duel s Izraelem

1. 4. 2018, 17:55
Aktuality 14
Už bez dlouholetých opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka dorazil nově se formující český daviscupový výběr do Ostravy na zápas druhé divize proti Izraeli. Čeští tenisté budou o první krok k návratu mezi elitu usilovat v pátek a sobotu na antuce zimního stadionu v Porubě.
Český DC tým (© Česká sportovní)

Tým kapitána Jaroslava Navrátila přijel do Ostravy jako tradičně pendolinem v úplném složení s Jiřím Veselým, Adamem Pavláskem, Václavem Šafránkem, Lukášem Rosolem a Romanem Jebavým.

"Přijeli jsme v nejsilnějším možném složení. Všichni hráči jsou v pořádku a připraveni na týdenní blok. Jediný cíl, který máme, je důstojně se vrátit do první divize. Samozřejmě, že to ale nebude lehké, protože ti mladí hráči tuhle divizi nikdy nezažili," řekl Navrátil novinářům.

Podle něj by měl být českou jedničkou Veselý. "Pak uvidíme, jestli Pavlásek nebo Rosol. Rozhodneme se podle tréninku, protože jsem je na turnajích neviděl, byl jsem s nimi pouze ve spojení," řekl Navrátil s tím, že nejzkušenější člen týmu Rosol je po zdravotních potížích už zcela v pořádku.

"Proto tu je, je stoprocentně připravený. Půl roku nehrál, ale teď dva a půl měsíce trénuje a hraje zápasy. Je to nejzkušenější hráč z nich, který může být velice důležitý," podotkl Navrátil.

Přestože český tým vyráží do nového éry bez Berdycha se Štěpánkem, v jeho silách je podle Navrátila postoupit do Světové skupiny. Prvním krokem je přejít přes Izrael do zářijové baráže.

Čechům by měla sedět antuka, kterou si vybrali. "Kluci na antuce oproti Izraelcům vyrůstali, mohla by to být naše výhoda, mají s tím zkušenosti. Bude to ale těžký boj. Oni mají Selu, který je zkušený z Davis Cupu, i zkušeného Erlicha do deblu. Ale myslím, že na antuce by měla být kvalita na naší straně a věřím, že to dovedeme do vítězného konce," doplnil Navrátil.

Vstupenky na zápas jsou stále v prodeji.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
janek_da
už se těším až vnoučatům budu popisovat, jak jsem byl u TOHO
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě dlouho budou. Kdo by platil za takový klauny... :D
Kromě Jyrky teda...
Ten bude mít sochu na Venclu!!!
Reagovat
Fandina
Na sobotu už není nic a na pátek čtyři.

Ale faktem je, že permanentky na oba dny jsou. :-))

https://www.ticketportal.cz/Venue/1202820?idp=1326156
Reagovat
kada.tom
No, budem rádi, když Izrael porazí, co bychom ale chtěli pohledávat v elitní skupině DC úplně nevím ...
Reagovat
Dobry-den
chybička se vloudila...

Izrael snad porazíme, ale stejně, toto není tým, se kterým bychom se mohli dostat zpět do první skupiny a být konkurenceschopní :-(

Jirka dlouhodobě bobky, Lukáš za zenitem, Adam ve srač... v krizi, to je fakt špaténka :-(
Reagovat
horska.kraslice
Občas dokáže překvapit Šafránek. Ale s DC nemá zkušenosti.
Reagovat
EllNino
Ale opravdu jenom občas .. poslední dobou bída s nouzí, stejně jako všichni ostatní
Reagovat
Torn
No, já bych řekl, že ani občas. :D
Reagovat
bIbec
tak v kvalifikacích GS jo. I ten DC je něco specifického, tak bych kolem toho úplně nežertoval, že je nějaký "neschopný" nebo tak něco. Každopádně zrovna Vašek se asi na kurt nedostane. To se spíš prostřídá Adam s Rosim. Jirka bude hrát určo oba singly.
Reagovat
historik
A co Zdeněk Kolář??
Reagovat
r176
Ten hraje v Alicante challenger.Ten nepatří mezi Navrátilovi koně.Nebo spíš Zdeněk nechtěl zažít tu ostudu domácího debaklu :-)))))
Reagovat
bIbec
držím palce našim borcům. Snad se před domácím publikem ukáží v dobrém světle.
Reagovat
r176
jj z týmu jde strach :-)
Reagovat
Krisboy
Jj, ta sestava budí respekt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist