Nudil jsem se, prohlásil Tomic po hladké porážce ve Wimbledonu

4. 7. 2017, 21:15
Aktuality 32
Po hladkém vyřazení v prvním kole Wimbledonu se někdejší australská tenisová naděje Bernard Tomic netvářil, že by ho porážka s Němcem Mischou Zverevem nějak zvlášť trápila. Čtyřiadvacetiletý hráč přiznal, že ho utkání nudilo, což přimělo jednoho z novinářů k otázce, zda nechce odevzdat prémii za účast v prvním kole. K tomu se však Tomic nechystá.
Profily hráčů
Bernard Tomic (© Getty Images)

"Byla to psychická záležitost. Nebyl jsem na zápas připravený mentálně ani fyzicky. Nevím proč. Ale trochu jsem se nudil, abych byl upřímný," uvedl Tomic po zápase, který prohrál 3-6 4-6 3-6 za 84 minut. "Ke konci jsem se snažil, ale jemu se povedlo ten set vyhrát 6-3 nebo 6-4, už bylo moc pozdě," řekl někdejší sedmnáctý hráč světa, proslulý svými excesy na kurtech i mimo ně.

Po brzkém konci na turnaji si loňský osmifinalista odnesl šek na 35.000 liber (milion korun). Na dotaz, zda neuvažuje o vrácení prémií, odpověděl odmítavě. "Dobře, když řeknete Federerovi, aby vrátil půl miliardy, udělá to?" pustil se do debaty s novinářem, který mu připomněl jeho zmínku o tom, že se v zápase nudil. "Všichni pracujeme za peníze. V 34 možná něco dám na charitu. Když řeknete Rogerovi, ať to udělá, udělám to taky," prohlásil.

Tomic, kterého po Wimbledonu čeká další propad v žebříčku ATP ze současného 59. místa, si stěžoval, že mu chybí motivace. "Je to nahoru dolů. Nedokážu se přinutit makat, užívat si to a zvedat trofeje. Možná budu muset něco změnit, třeba hrát míň turnajů. Poslední dva roky nemám motivaci," řekl vítěz tří turnajů ATP.

Porážka se Zverevem připomněla jeho dřívější odevzdaná vystoupení na kurtech, jako například loni v Madridu, kde dokonce při mečbolu soupeře držel raketu opačně. V roce 2012 byl kvůli špatnému přístupu vyloučen z davisupcového týmu.

Na twitteru se dnes objevila výzva, aby byl Tomic vyhoštěn z Austrálie. "To je něčí názor. Jsem si jistý, že sedí někde u počítače a dělá za padesát dolarů na hodinu. Já budu hrát dalších deset let a jsem si jistý, že až skončím, už nebudu muset pracovat," uvedl rodák ze Stuttgartu.

Jeho vyřazení podtrhlo bídu australských tenistů ve Wimbledonu. Všech šest jich vypadlo hned v prvním kole a teprve podruhé od konce druhé světové války není žádný z Australanů v druhém kole. Austrálie má přitom 21 wimbledonských vítězů mužské dvouhry, lepší bilancí se mohou pochlubit jen USA a Británie.

Komentáře

32
Přidat komentář
Torresek
Neuvěřitelný hajzl! Měl by dostat distanc na 2 roky aspoň ...a hráči na futures turnajích se víc snaží
Reagovat
smazaný uživatel
Měl si koupit medvídka mývala.
Reagovat
Kuzzie
Ten chlapec vubec nema prehled o normalnim zivote,jestli povazuje nekoho s hodinovou mzdou 50 dolaru za chudaka
Reagovat
Pe3k
S přehledem vede můj hejtr list, před Busard, Serenou a Nadalem (ten se neustále propadá, čili stoupá).
Reagovat
gambon
sorry ale srovnával ho s Nadalem si děláš srandu? Rafu herně rád nemam, ale je to dříč jako svině a Tomic a je akorát prominentní parchant, co dávno nemá na okruhu co dělat a dělá ostudu tomuhle sportu! Já být pořadatel turnaje, tak ho ani nezvu, jelikož dělá jenom ostudu a každej zápas odevzdá! Serena s Rafou psali historii, Tomic je akorát pro mě chvástal! Fedex na charitu dává pravidelně menší částky, ale pomáhá. A dostane prachy za to, že se nudil v prvním kole. ATP tyhle hráče má tvrdě pokutovat za tohle vyjadřování a herní nasazení, negativní reklama tenisu!
Reagovat
Pe3k
Souhlas. Já nesrovnaval Tomice a Rafu jen sem vypsal svůj nátěr list, kde oba figurují. Samozřejmě Rafa je legenda a Tomic ostuda.
Reagovat
Pe3k
Hejtr list.
Reagovat
a.magerova
Co jsou pro tebe menší částky?!!!

Roger od roku 2004 rozdal potřebným nejednu miliardu.... a do 2018 si zadal cíl dosáhnout pomoci miliónu dětí.... ;-)
Reagovat
Pedronegro
pi-tomic je vtipný :), a to Busard je Evža?
Reagovat
Pe3k
Jop
Reagovat
Krisboy
Srovnávat se s Federerem? No prostě i-d-i-o-t. Myslím, že je zbytečné mu říkat, že Federer nikdy neodchodil zápas a nikdy neříkal, že se při zápase nudil. Nepochopil by to.
Reagovat
a.magerova
Tak tak a větu: "jsem si jistý, že až skončím, už nebudu muset pracovat" by neřekl Roger, Rafa, Nole ani náš Radek.
Reagovat
Padme
Já si myslela, že se mi ten článek zdál... Děs běs.
Reagovat
Aussie
Prakticky nikdo se nedostal přes první kolo. Jedinou výjimkou je naturalizovaná Rodionova, která porazila překvapivě Pavlyuchenkovou. Jinak všichni vybouchli! Snad jediný kdo nezklamal byl po dlouhé pauze se vracející Kokkinakis, který aspoň donutil del Potra k tomu, aby trochu bojoval. Také Barty, rovněž se vracející, zabojovala, neměla to ale lehké proti Svitolinové. Jinak: hrůza samotná!
Tomic. Kdysi světlá naděje australského tenisu, už od svých 15 let. To je, co ho asi zkazilo. Stal se z něho prostě totální vůl. Není to bez precedentu. Předtím se něco podobného stalo s Jelenou Dokic, jejíž srbský otec prakticky zničil Jeleninu kariéru.
Potom je tu Kyrgios. Obrovský talent, ale nějaký křehký. Bojí se teď navíc toho jít na operaci zad a třeba má i pravdu. Podívejte se na Tigera Woodse, který jich měl několik a kam to vedlo? Je to pořád horší.
Ještě štěstí, že tu mám ten svůj český původ po rodičích, takhle mám aspoň komu fandit. Kdybych byl jen Australanem, asi bych byl odsouzen k tomu dívat na cricket! Jo, a Tour de France. Jo, a příští týden začíná British Open golf!
Reagovat
smazaný uživatel
Do roka a do dne!
Reagovat
Pedronegro
jj, jeho pitomost je zarážející, ještě na sebe vše vybleje, zřejmě zastydlá puberta a IQ tykve spolu s balkánskými geny jsou nešťastná kombinace :)
Reagovat
Tornes
Co máš proti kriketu? Kriket je super :)
Reagovat
EllNino
Tak vrať prachy za 1. kolo, když ses nudil ... to jsou kecy
Reagovat
Nola
najvacsi sympatak z Australanov je Kokki, dokonca aj herne sa mi paci najviac, snad mu neprepne ako jeho kamosom, Tomic je kapitola sama o seba a Gyros sa ho v poslednej dobe snazi dobehnut
Reagovat
gigin
Kokki jas :)
Reagovat
EllNino
Kokki je borec :)
Reagovat
misa
Je to neintegrovaný migrant. Naštěstí hraje tenis.
Reagovat
Chrenda
je normální blbeček u kterýho zastydla puberta. Chová se jak šestnáctiletý spratek. Doufám, že dalších deset let hrát nebude a už vůbec si nevydělá tolik, aby nemusel pak pracocat. Já bych ho vzal ostnáčem, to by pak zpíval jinou lidovku, kretén heden. :-(
Reagovat
pockerface
Spratek. Bodejť by měl motivaci, když v 1.kole dostane 35 tis.liber. To mu na stačí na slušný život. Ten už motivaci nenajde, ví moc dobře, že mu stačí být do 100, aby nemusel hrát kvaldy na GS a i když prohraje v 1.kole má slušně vyděláno. Je to ještě větší blbec než jsme doufali :-)
Reagovat
gigin
Poprvé co s tebou souhlasím. Sere mne. Těžce.
Reagovat
a.magerova
Nejen on i Nick... :-/
Reagovat
gigin
Nick je o dva a půl roku mladší, vydrž, on je fajny synek. Fakt.
Reagovat
FulnekUltras
S tymtok bysem aji suhlasil, ale tež sem mu nejaky čas přichazel na chuť. ;)
Reagovat
gigin
No, ale furt si rychlejší jak Černý Petr :)
Reagovat
gigin
Teda jak magu hergot :D
Reagovat
a.magerova
Pako k paku sedá.... :-P
Reagovat
gigin
Pokerface sorry, spletl jsem se.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist