Nur-Sultan: Australan Duckworth a Korejec Soon Woo Kwon jsou poprvé ve finále turnaje ATP

25. 9. 2021, 15:13
Aktuality 2
ATP NUR-SULTAN - James Duckworth a Soon Woo Kwon se v kazašském Nur-Sultanu dostali poprvé do finále turnaje ATP. 29letý Australan Duckworth den po skalpu krajana a obhájce titulu Johna Millmana v dnešním prvním semifinále porazil Bělorusa Ilju Ivašku, 23letý Korejec Soon Woo Kwon následně po obratu zdolal domácího favorita Alexandera Bublika.
James Duckworth

James Duckworth minulý týden v tureckém Istanbulu získal 12. titul z challengerů a na vítězné vlně pokračuje i tento týden v kazašském Nur-Sultanu. Po včerejším skalpu krajana a obhájce titulu Johna Millmana si dnes teprve podruhé v kariéře zahrál semifinále turnaje ATP a po výhře 6-3 7-6 nad osmým nasazeným Bělorusem Iljou Ivaškou postoupil poprvé do finále. 

"Byl to těžký zápas. Ilja hraje letos skvěle. V minulých dvou zápasech jsme to vždycky měli na tři sety," řekl Duckworth. Svému soupeři překazil tažení za druhým titulem v kariéře, poprvé Ivaška na ATP Tour triumfoval minulý měsíc ve Winston-Salemu.

29letý Australan, který neprohrál už devět zápasů v řadě, se do něj dostal bez ztráty setu. Ve světovém žebříčku si zajistil vylepšení svého současného maxima, neboť se posune z 65. na 56. místo. V případě triumfu by si polepšil ještě o dalších pět příček. 

23letý Korejec Soon Woo Kwon dnes hrál v semifinále rovněž teprve podruhé a poprvé v něm uspěl. Domácí nasazenou dvojku Alexandera Bublika zdolal 3-6 7-5 6-3.

Duckwortha se Soon Woo Kwonem v neděli čeká první vzájemný souboj.

• ATP 250 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 541.800 dolarů
sobotní výsledky (25. 09. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Soon Woo Kwon (Korea) - Bublik (2-Kaz.) 3-6 7-5 6-3
Duckworth (Austr.) - Ivaška (8-Běl.) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
V Kaz-ach-stánu mají Nur-Sultan a v Kazachstánu Astanusmile
Reagovat
paddy
Duck vs Kwok smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist