Berdych se Štěpánkem zvládli čtyřhru a Češi v Hannoveru vedou 2-1

5. 3. 2016, 11:48
Aktuality 147
DAVIS CUP - Tomáš Berdych a Radek Štěpánek v Hannoveru porazili bez ztráty podání 3-0 na sety domácí duo Philipp Kohlschreiber a Philipp Petzschner a čeští tenisté tak v prvním kole Davis Cupu vedou nad Německem 2-1 na zápasy.
Berdych a Štěpánek (Česká sportovní)

Po pátečních dvouhrách byl stav zápasu 1. kola Davisova poháru mezi německými a českými tenisty vyrovnaný 1-1 na zápasy. Oba body získaly týmové jedničky po pětisetových bitvách: Philipp Kohlschreiber porazil Lukáše Rosola a Tomáš Berdych pak udolal Alexandera Zvereva. 

Klíčová by tak mohla být dnešní čtyřhra a oba kapitáni v ní vsadili na úspěšné páteční 'válečníky'. Němci do ní poslali Philippa Kohlschreibera s dvojnásobným granslamovým vítězem Philippem Petzschnerem, kteří spolu odehráli celkem osm zápasů s bilancí 5-3 (z toho 2-1 v Davis Cupu). 

Český kapitán Jaroslav Navrátil dal důvěru sehranému duu Tomáš Berdych a Radek Štěpánek. Ti spolu odehráli více než čtyři desítky zápasů a v Davis Cupu mají bilanci 15-2. Druhou porážku utrpěli předloni v semifinále ve Francii.

Duo Berdych/Štěpánek vylepšilo svou bilanci na 16-2
Dnes ale Berdych se Štěpánkem první společnou daviscupovou čtyřhru po roce a půl zvládli a potvrdili pověst elitního daviscupového páru, nejlepšího v české historii. Ani jednou neztratili podání, zvítězili 7-6 7-5 6-4 a svou bilanci vylepšili na 16 výher a dvě porážky.


První set v hannoverské hale nenabídl žádný brejk, byť oba páry měly několik brejkbolů. Němci se snažili hrát na síti tvrdě do Berdycha, který zdatně odolával. Dlouho se nemohl na returnu trefit Štěpánek. Přesto se Češi dostali za stavu 6-5 po Petzschnerově dvojchybě i k setbolu, německý hráč ho ale odvrátil esem.

Rozhodnout tak musel dramatický tie-break a lépe rozehraný ho měli Němci. Vedli 5-4 a měli dva servisy, ale Kohlschreiber o oba přišel a rozradostněný Štěpánek podle své tradice poskakoval po dvorci jako čertík. Berdych se Štěpánkem pak nevyužili další dva setboly, ale celkově čtvrtý už ano a po skoro hodině a čtvrt se ujali vedení 1-0.


"První set byl hodně důležitý," řekl Štěpánek. "Oni vážně nastoupili svěže, agresivně a moc nekazili. Tlak jsme ustáli a vyhráli těžký tie-break. Kdyby se nám to nepovedlo, dostali by se do euforie a bylo by o to těžší se vracet. Ale věděli jsem, že standard, který hráli v prvním setu, pro ně bude těžké udržet po celé utkání na tři vítězné sety. A to se potvrdilo," doplnil sedmatřicetiletý karvinský rodák.

Ve druhé sadě byli oba páry na podání ještě suverénnější. Češi po něm ztratili jen tři míčky a jediný brejkbol za stavu 5-5 jim stačil na to, aby odskočili už do dvousetového vedení. Dějství ukončili ziskem osmi fiftýnů v řadě.

V úvodu třetího setu mohli domácí tenisté vývoj zdramatizovat. Berdych však utekl ze tří brejkbolů, vzápětí Češi sebrali Petzschnerův servis a brejkem na 2-1 rozhodli. Ve zbytku utkání si už vedení pohlídali a nakonec tak zvítězili bez ztráty podání 7-6 7-5 6-4.

"Bylo to skvělé utkání. Na začátku jsme odrazili jejich tlak a hodně vysoký standard, se kterým do zápasu vlítli. Využili jsme drobné šance, které jsme měli. Oni se už neměli kam zlepšovat, my zato hráli líp a líp a na kurtu už to bylo vidět," řekl Berdych, který oslavil jubilejní padesátý vítězný zápas v soutěži. Lepší jsou z českých tenistů jen Roderich Menzel (53) a s šedesáti výhrami Jan Kodeš.

Navrátil: Jde to podle plánu
"Úplně klidný zápas to nebyl, první set byl o jednom dvou míčích. Pevně jsem ale věřil, že jsou lepším týmem a ukázali to," řekl Navrátil. "Dobře, že to nebylo delší. Tomáš je fit, to hlásil ráno u snídaně, ale v dnešní době je strašně důležité, že ušetřil hodinu hodinu půl a tím plno sil na důležité utkání," dodal.

O postupu do čtvrtfinále může rozhodnout v první nedělní dvouhře Berdych, který by se měl střetnout s Kohlschreiberem. S tím vede ve vzájemné bilanci 9-1V případě úspěchu by sedmý hráč světa Berdych pošesté v kariéře v soutěži družstev vyhrál obě dvouhry a podílel se i na vyhrané čtyřhře.

"Běží to podle plánu. Jak jsem říkal, po pátku budu spokojený s 1:1, po čtyřhře je dostaneme pod tlak a teď přijde důležité utkání Tomáše s Kohlschreiberem. Nesmí se to podceňovat, ale myslím, že kvalita je na naší straně. Tomáš tady ukázal, že je v dobré formě a věřím, že to pro nás dopadne dobře," řekl Navrátil.

Pokud by česká jednička neuspěla, musel by se proti Alexanderu Zverevovi postavit jeden z tria Štěpánek, Rosol a Jiří Veselý.

• DAVIS CUP 2016, SVĚTOVÁ SKUPINA •
páteční a sobotní výsledky (04. - 05. 03. 2016)
Německo - Česko 1-2 ... po prvním dnu (Hannover, tv. povrch / hala)
Kohlschreiber - Rosol 3-6 6-3 6-4 2-6 6-3 ... 1-0
Zverev - Berdych 6-7(6) 6-1 6-4 6-7(5) 4-6 ... 1-1
Kohlschreiber/Petzchner - Berdych/Štěpánek 6-7(7) 5-7 4-6 ... 1-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

147
Přidat komentář
mahycek
Nejsem zas tak velkej pesimista v životě, ale tady to vidím na baráž.
Reagovat
FulnekUltras
;))))))) Po bitvě, uznávám...
Reagovat
smazaný uživatel
tak jaké jsou kurzy,kdo nastoupí?
Reagovat
EllNino
nastoupí Rosol :)
Reagovat
Mac
berdo, nehraj si na hrdinu a vzdej to, at si jeste vic neublizis...
Reagovat
George_Renel
Ten omezený pohyb je u Tomáše vidět.
Reagovat
Lunej..
Ajda to je velká škoda Tomáše.
Reagovat
mahycek
Joj, Kukuškin vyhrál 1 set nad Djokovičem, jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko má problémy s geniálními rotacemi Kukuškina.Dobrá příprava
Reagovat
Kozoroh
Djoko to otočí, 1. set smolně prohrál, to se stává.
Reagovat
gigin
Ale tady vidíš, že prohrát s Kukuškou není až takový průšvih, jak si to házel na Vika.
Reagovat
vrabejka
Nole prohrál 1.set :)
Reagovat
Kozoroh
Nepříznivý vývoj duelu No1e otočí, o tom nepochybuj!
Reagovat
George_Renel
Rosol nebo Štěpánek???
Reagovat
EllNino
prosím Štěpce ...ten tam nechá duši a Zverev to neunese, navíc Radkovo styl mu nebude vyhovovat, nezná takovou hru ...s Rosim by to byl styl na stejnej styl a tam je herně Saša lepší
Reagovat
smazaný uživatel
spíš stejný styl s Veselým,ne?
Reagovat
Mac
dejte tam veselyho, at se prestanem nervovat!
Reagovat
smazaný uživatel
já bych to risknul
Reagovat
Fandina
Bouška po čtvrté střelbě sedmý a nakonec dvanáctý, to je k vzteku, ztratil šest sekund a pěkně se na lyže rozčílil.
Reagovat
EllNino
Boušek
Reagovat
Fandina
Michal
Reagovat
smazaný uživatel
Ne na lyže, ale na soupeře. Poslouchal jsem rozhovor jen napůl, ale prý ho někdo poslal na zem ve sjezdu a zlomil hůlku, jinak by v desítce byl.
Reagovat
EllNino
tak to je pěkně na ho*no
Reagovat
Fandina
To je škody, to je škody, Kohli jede. Snad Berďa ještě přitlačí. Berďo pojď!!!
Reagovat
Mac
to je neuveritelny co ten tomas pri bballech vyvadi...
Reagovat
PetaM
Kam šel Tomáš prosím? Jsem to zrovna neviděl a Marek nic nemluví :D
Reagovat
PetaM
Tak nic, teď řekl něco s nohou a stažením :D
Reagovat
George_Renel
je tady.... :-(
Reagovat
Frick
Doufám, že hoši behěm toho svýho nájezdu na Moravu v hotelu "optimalizovali" baterky v ovladači, žárovky v lustru nebo ručníky. :o)

Hlavně, že jsme tam le ukradli dvě výhry.
Reagovat
darek.vrana
Včera ve věku 86 let zemřel Bud Collins, největší autor tenisových encyklopedií. Mám jeho History of Tennis, to je taková Bible všech tenisových fanoušků, doporučuju.
Reagovat
George_Renel
Kdyby náhodou Srbové nezvládli zítřek, mohli by jít do baráže s již vypadnuvšími Švýcary?
Reagovat
Fandina
Jestli je to jako ve FEDu, tak se nasazuje a protože jsou dost blízko sebe na žebříčku, tak si myslím, že ne.
Reagovat
gigin
http://m.daviscup.com/en/organisation/davis-cup-format.aspx
Reagovat
Fandina
Debl Canada Francie live na SuperTennise. Ríša super.
Reagovat
Fandina
Bester teď zahrál pěkný twinner!
Reagovat
bIbec
no vida. Tak Kazaši nakonec můžou v klidu, pohodě vyhrát. To by byla krása. Hlavně teda pro ty, co vsadili na Kazachy.
Reagovat
bIbec
hmm, ale neuvědomil sem si, že letos nehraje Golubev, kterej je na tom už taky dost špatně podle žebříčku koukám. Tak to asi Troicki dá, škoda.
Reagovat
Fandina
Čtyřhru hrál. Třeba zítra bude hrát.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
George_Renel
byl nějaký nervní.

http://sport.idnes.cz/tenisovy-davis-cup-nemecko-vs-cesko-ctyrhra-stepanek-konflikt-p7f-/tenis.aspx?c=A160305_175151_tenis_bem

Jestli nu nevadilo Radkovo gesto po druhém vydařeném super lobu.
Reagovat
Kozoroh
Djoker sice není výborným deblistou, ale i v deblu se umí předvést, pokud má dobrého parťáka - třeba loni s Tipsarevičem došel do SF M1000 v Montrealu. Dnešní zápas se Zimojičem však byla katastrofa, nejen že se nevzmohli na zisk setu, ale ani nebyli schopni vzít soupeřům servis a vypracovali si jediný brejkbol! Zimonjič patří do TOP 20 deblového žebříčku, ale byl nejslabším hráčem na kurtu a pomalu zkazil vše, na co sáhl. Jako deblová opora v srbském DC týmu Zimonjič dnes vyhořel.
Srbové s Djokem v čele se tak nepříjemně blízko ocitli blamáže a Novak nemůže svůj tým zachránit sám, zítra musí zabrat Viktor!!
Reagovat
Tornes
Já teda nevím. Většinu zápasu jsem neviděl, začal jsem se dívat až za stavu 3:3 v posledním setu. Z toho, co jsem viděl mi rozhodně nepřišel Zimonjič slabší než Djokovič. Hrál mnohem více a naopak Nole z toho mála, co zahrál, stejně většinu stihl zkazit. Já jsem se akorát divil, proč pořád hrají na Zimonjiče, když Nole vypadal mnohem nejistěji. To by mohlo vysvětlit to, že předtím brál Nenad hůř. Ale podle posledních gamů to tak nevypadalo.
Reagovat
smazaný uživatel
je to Kozoroh a na Noleho se nikdy nesmí říct ani slovo, už je to trapné
Reagovat
Fandina
Kazaši vloni porazili Itálii a to hráli v nejsilnějším složení Seppi, Fogna, Bolelli. Předtím porazili Belgii, Rakušany, Švýcary. A u nás v Ostavě před čtyřmi lety také vyhráli. U nich je to už normálka, proto jsou ve světové skupině.
Reagovat
Fandina
I když si myslím, že Srbsko zítra ty dva body dá.
Reagovat
turista
Srbsko to dá. Troicki to v pátek psychicky nezvládl tak to v neděli napraví. No a Novak to jsou jisté 2 body v singlech proti komukoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě byl nejhorším hráčem na kurtu Djokovič. Ale neviděl jsem to, takže to ber jen jako spekulaci. A ta rozflákaná raketa na konec je pochopitelná, často teď prohrává, tak ztrácí nervy, ví, že jeho trůn se otřásá v základech. Naštěstí kvůli nervovému kolapsu Simona, špatnému dni Federera a faktu, že Murray byl myšlenkami v porodnici, vyhrál AO, takže postup na TM mu neuteče, ale je mu asi už teď jasné, že tam bude jen do počtu a letos to bude už poslední účast. Ale co, i tak patří mezi 5 nejlepších hráčů své generace.
Reagovat
Tornes
To do jeho generace počítáš i Samprase a Agassiho? Jinak mi není jasné, jak by mohl patřit až do pěti nejlepších :D :p
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom nejasné? S Federerem, Nadalem, Wawrinkou a Murrayem patří do top 5 své generace. S Federerem, Nadalem, Wawrinkou, Murrayem, Čiličem, del Potrem, Berdychem, Nišikorim a Ferrerem patří do top 10 své generace. S Federerem, Nadalem, Wawrinkou, Murrayem, Čiličem, del Potrem, Berdychem, Nišikorim, Ferrerem, Söderlingem, Tsongou, Gonzálezem, Nalbandianem a Baghdatisem patří do top 15 své generace.
Reagovat
Kozoroh
Že na něj reaguješ. Je to troll jak vyšitej...
Reagovat
janek_da
Spíš proč místo Djoka nenastoupil Bozoljac? Spolu dokázali v Americe porazit v DC Bryany.
Nenand je deblista a ne singlista, co hraje se spoluhráčem na větším hřišti.
Reagovat
Fandina
Není ani v nominaci.
Reagovat
George_Renel
´Kohlschreiber byl dnes docela mimo, asi ho včera ten singl dost vyšťavil.
Ani bych se nedivil, kdyby Němci zítra v nominaci nachystali nějaké překvapení. Odpočatý Dustin by mohl kopat.
Reagovat
smazaný uživatel
ten bude spíš na tom kurtu skákat...D)
...ale podle mě by museli hrát na trávě, aby to ten Dustin dal...nepředvídatelný to on je, ale žeby Rebela sejmul...(hraje se na tři sety)
...na místě Němců bych to ale asi zkusil...Kohli ma dost.

Tak doufám, že ten Yannick do ČR dorazí...škoda, že se potkají už teď:)
Yannick jde pro mísu, o tom žádná...
Reagovat
George_Renel
Francouzi u nás by byli super. Hlavně aby ale chtěl hrát Tomáš.
Reagovat
babolat.cz
proč? vždyť tam máš Aspika, jasné 3 body...
Reagovat
George_Renel
Nevtírej se, když se baví dospělí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja doufám, že Rebel nastoupí...to už nebude jak ve Francii, tam se hrálo na antuce...
...teď si určitě vyberou rychlý hard. Takže bitva by mohla být jako hrom. Neboť na tenhle povrch je použitelný asi nejvíc Tsonga, Gael, ikdyž záleží ...:)
Takže očekávám Gaela a Tsongu na singl, no a ale kdo ví co Yannick vymyslí. Ten nápad s Guadeloupe je pochopitelně jeho...si o to řekl a francouzi vezli na ostrov loděma 400 tun antuky:) Takže kdo ví, co vymyslí, kreativní je abnormálně:)

ale ještě je třeba, aby to zítra kluci zvládli, ale celkem nevěřím, žeby to někde ruplo...tak snad...byla by to pecka.:) A myslím i pro diváky...
Reagovat
janek_da
To by mě Janik zklamal, kdyby na Berďu nenasadil Gillese.
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
No...ono nakonec proč neeee:) jak by mu to trpělivě vracel a vrecel...tedy stíhal vracet na tom povrchu. Ale spíš čekám Tsongu.
Reagovat
janek_da
Simon, Tsonga. Na neděli místo Simona Gael. Jestli tohle nenasadí, tak cítím šanci pro CZE
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím,
...ale v neděli už nastoupí sám Yannick:D)
Reagovat
turista
Yannick mísu nezíská. Berďa dá oba singly. Debl vyhrajeme a Frantíky vyfakujeme. Máme jim co vracet. porážka v Paříži byla potupná.
Reagovat
tommr
jj odpočatej Brown by moh utahanýho Tomáše spíš zaskočit než stejně utahanej Kohlschreiber. Já si ale myslím, že německej kapitán vsadí na jistotu a pomůže nám tak k postupu ... :)
Reagovat
Pe3k
Zrovna roztřískal raketu!
Reagovat
Kozoroh
Ani se mu nedivím...
Reagovat
Pe3k
Je nas raný, to je jeho druhá prohra z posledních 3 zápasů. První letošní prohra 0:3, už se těším na další :)
Reagovat
Kozoroh
Spíš mám za to, že byl nasraný na Zimonjiče. Zimonjič předvedl špatný výkon a stáhl dolů No1eho. Novak se nemohl o Nenada opřít, neboť Nenad hrál bídně.
Reagovat
Tornes
A jak hrál Nole? Já zápas celý neviděl, ale z toho, co jsem viděl, tak ještě hůř než Zimonjič. A od tebe jsem zatím četl jen hodnocení Zimonjiče (že hrál strašně), ale Djokoviče nikoli. Jak teda hrál on?
Reagovat
Kozoroh
Na začátku zápasu hrál Djoker líp než na jeho konci. Nenadův slabý výkon dolehl i na Novaka, tudíž i Novak hrál ke konci špatně. Ale bylo to tím, že ho Zimonjič nepodržel, naopak potopil.
Reagovat
George_Renel
A nemělo by to být obráceně?.-)
Reagovat
lars
A jakou zpusobil Jokerovic skodu ?
Reagovat
kada.tom
Britové i Chorvati vyhráli čtyřhry, takže vedou 2-1 po 2. dnu, super!!
A Italové demolujou Švýcaráky, takže u nich baráž volá, jsem zvědav, jestli se tam budou angažovat namachrovaní páni Wawrinka a Federer :-)
Reagovat
turista
No budou muset v baráži pomoci aby nedopadli jako Španělé.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska dost vydřená, ale o to cennější výhra. Radek je prostě král deblu, bezesporu. Ta jeho chytrá, technická podání dělala Němcům očividné problémy. Mám ale strach o Berďu. Zas mi dnes přišel jako slabší článek a místy bojoval sám se sebou. Včera jsem to nesledoval, ale letos má zatím nejhorší start do sezony za poslední roky a zdá se, že věk a opotřebení nemilosrdně klepe na dveře. Zklamal mě i Kohli, který byl suverénně nejhorší muž na kurtu, naopak překvapil Petzschner. Toho kluka si pamatuju, jak to před čtyřma, pěti letama slušně kosil, párkrát porazil i Béďu, ale pak zničehonic odešel. No a na závěr mě zklamala taky návštěva. Němci jsou sportovní národ a místy poloprázdná tribuna na Davis Cupu proti dvojnásobným vítězům této trofeje je velkou kańkou.
Reagovat
Kozoroh
O Berďu bych se nebál. Proti Kohlimu umí zahrát a Kohli hrál dnes velmi slabě. Dále Berďa zítra vyhrát může, zatímco Kohli musí.
Reagovat
Mac
podle me berda vyhrat musi, pac nevim kdo z nasi zbyvajici trojice by byl schopnej porazit zvereva...
Reagovat
Jan
Souhlasím. Zázraky se sice můžou dít, Štěpánek se svou pestrou hrou, kdoví jak by Zverevovi dělal potíže, ale fyzicky by to už nemusel ustát, zvlášť, hrálo-li by se na 5 setů.
Reagovat
lars
Tak Zverev nema 100 % jistotu , ze naseho hrace porazi
Reagovat
smazaný uživatel
Ale má 93,2 %, i to je solidní jistota. Navíc Veselý na něj nemá psychicky, Rosol herně a Štěpánek kondičně. Takže i Berdych je v situaci, že bodovat MUSÍ, jestli chce postoupit. I když myslím, že v QF už by pak hrát neměl, v té fázi sezóny budou mít všichni top hráči myšlenky jinde než v DC.
Reagovat
lars
nesnaž se klamat
Ale Kohlik ma 100% jistotu prohry Německa s ČR v DC, pokud prohraje zítra svuj zapas v DC.
Reagovat
Kozoroh
Potvrzuje se, že spolupráce No1eho a Nenada v DC je z nouze ctnost. Nejsou sehraní, skřípe to. Na returnu si skoro neškrtli. Takhle si to No1e aspol. hodně komplikují, zítra sice počítám s Djokovým bodem proti Kukuškinovi, ale Troicki musí zabrat, především kvůli němu se Srbsko dostalo do takových lapálií.
Reagovat
Pe3k
Já se u toho bavím dobře, hlavně když se Djokovic snaží něco zahrát na síti :)
Reagovat
gigin
Proč kvůli Vikovi? Že hukl s Kukuškou? To není žádný dřevák ale.
Reagovat
Kozoroh
Ale prohrát s ním, navíc ve třech setech neměl Troicki připustit. Takhle Srby uvrhl do velkých potíží. Pokud tohle Srbové v nejsilnější sestavě prohrají, bude to blamáž!
Reagovat
janek_da
to bude :)
Reagovat
PetaM
Lepší prohrát ve třech, než v pěti ...
Reagovat
Kozoroh
Berdych po včerejším pětiseťáku dnes nezářil, ale na Kohlim se včerejší den podepsal ještě víc. Jsem to názoru, že místo Kohliho měli Němci postavit Dreddyho a Kohliho šetřit na neděli, Kohli už není nejmladší a na kurtu dnes byl nejslabším hráčem, většinou Radek s Tomem tlačili právě na Kohliho.
Berdych se Štěpánkem opět ukázali sehranost a sebevědomou hru, jakou už mnohokrát ukázali v DC. Jak však správně komentátor Svačina, mohli jsme v minulosti od nich vidět i lepší zápasy.
Zítra Berdych nastupuje do luxusní pozice - proti Kohlimu má skvělé H2H a český tým vede 2:1. Vzhledem k tomu, jak se mi jevil Kohli dnes a včera na kurtu soudím, že jen stěží uhraje set.
Reagovat
tommr
souhlasím s tím, že Brown by byl pro Němce v deblu asi lepší volba než trochu vyčpělej Kohlschreiber. Kapitáni soupeřů nám ale v posledních létech překvapivě často vycházejí vstříc ... :)
Reagovat
Fandina
Berďa s Kohlim 9:1, poslední zápas byl před dvěma lety, ale doufám, že se nic tak extra zvláštního nestalo a zase to vyjde. Takže dneska pěkně a zítra prosím bod. Berďo pojď!!!
http://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1413872
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky doufám, Moc rád bych si zajel na Davis Cup Česko - Francie. To bude šlágr tohoto ročníku. Nevíš, kdy se hraje QF Fandinko?
Reagovat
Fandina
V týdnu po Wimbledonu, 15. - 17. července. Těšila jsem se moc, ale teď jsem zjistila, že v té době budu na dovolené. To mě docela mrzí.
Reagovat
kmotr
Tak a je to ok Díky hoši A mimochodem Španělé letos nehrají Davis Cup??
Reagovat
EllNino
hrají Euroafrickou zonu a v 1. kole mají volný los
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, Nadal konečně mohl zaznamenat nějaké výhry na své konto.
Reagovat
Roger_Federer
Dyt vyhral ten plne obsazeny s prestizni turnaj v Abu Dhabi.
Reagovat
turista
Nadal vyhrál v DC 24 singlů a neprohrál ani jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Není to pravda. Minimálně s Jirkou Novákem prohrál. Ale pravda je, že v té době to byl ještě docela neznámý mladíček. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To byl snad hned ten první zápas v kariéře, ten prohrál, od té doby jen výhry, teda v singlu. Drtivá většina na antuce, ale celkem dost cenných skalpů (Djok, Delpo, Berdych, Roddick, Tsonga).
Reagovat
EllNino
Těsné, ale v klíčových chvílích naši lepší, a vypadá to, že debl opět převáží misky vah na naši stranu ...snad se zejtra Kohlik nezblázní :) ale Tomáš na něj celkem umí :)
Reagovat
kada.tom
Paráda, čtyřhra ve třech setech :-)
To je jedině dobře vzhledem k zítřku :-)
Reagovat
Fandina
Jupííííííííííííííííí. Je to tam. Kluci byli lepší nádhera!!!
Reagovat
Fandina
4:2 ve třetím. Ještě dva game kluci pojďte!!!
Reagovat
a.magerova
14:34 Nieminen vyhrál suverénně i ve čtyřhře
Jarkko Nieminen plněnou měrou přispěl k výhře Finů v utkání druhé divize Davisova poháru, do kterého zasáhl čtyři měsíce po ukončení kariéry. Seveřané vedou nad Zimbabwe už 3-0, když Nieminen s Henrim Kontinenem ve čtyřhře smetli neznámé soupeře z Afriky 6-1 6-0 6-1.
Reagovat
Fandina
Nic na tom nevidím zvláštního.
Reagovat
EllNino
plněnou :D :D
Reagovat
a.magerova
BINGO... ;-)

Mladý a všímavý, přesně podle mého gusta.... :-)))
Reagovat
janek_da
Mě zaujalo

Ferrer či Baghdatis se odhlásili z Indian Wells
Reagovat
a.magerova
Jj, to mě zaujalo jako první (tady na TP ta čeština dostává pěkně na frak), ale pak to přerazily ty plněné papriky, na které jsem dostala chuť, pěkně s rajskou omáčkou a knedlíkem.... :-))))
Reagovat
a.magerova
A toto je taky pecka.... chyba za chybou.... :-/

17:09 Bratři Murrayovi poslal Brity do vedení
Britští obhájci titulu se v Davis Cupu přiblížili postupu do čtvrtfinále. V Birminghamu vedou nad Japoskem 2-1 na zápasy poté, co bratři Andy a Jamie Murayovi e čtyřhře porazili 6-3 6-2 6-4 duo Nišioka/Uchijama.
Reagovat
janek_da
jedno tělo jsou
Reagovat
VlS
Taky mě to drclo, ale možná to teda bude Franta Vopička. Nebo, že by se z " či" stala spojka souřadící?
Reagovat
ta-dah
Pripoustim, ze to neni nejstastnejsi vyjadreni, pusobi archaicky, knizne, nicmene neni nemozne. Spojka CI existuje, je souradici a muze fungovat pro vyjadreni vztahu slucujiciho (vyznamove podobne jako nebo/a), pak se pred ni nepise carka (Autobus, auto ci letadlo - mas na vyber.), nebo vylucujiciho - pak bychom tam tu carku napsat museli (Sobota, ci nedele - co bylo v tom dopisu? s tim, ze tam bylo bud jedno, nebo druhe). Ja jen, ze to neni nesmysl...:-)
Reagovat
Fandina
Škoda, že debl a biatlon běží ve stejnou dobu. Nevím, co dřív.
Reagovat
COMEON
To nikto nesleduje šprint žien? :O
Tiril paradny zavod :) a Gabina škoda tej jednej chyby ale zatiaľ 4. :)
Reagovat
kada.tom
já určitě sleduju, ale nemám potřebu to sem asi psát :-)
každopádně škoda Gabčy, ale když už ne medaile, tak alespoň udržení luxusního náskoku co se týče Glóbusu a taky vynikající pozice do stíhačky :-)
Reagovat
COMEON
ja tiež nie, len ma prekvapilo ,že sa to tu nerozobera :D tak prečo nezačať diskusiu :D
Malý Glóbus za šprint by mal byť už prakticky jej aj keď bude ešte jeden pretek v šprinte v Khanty-Mansiysku.
A súhlasím , vynikajúca pozícia do stíhacieho závodu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Diskuze se rozjede víc, až dorazí Frick s tím, že ani s nulou by Gábina na zlato neměla, a bude se ptát, co bylo špatně.
Reagovat
EllNino
:D přesně ...a až dostane odpověď, tak se s ní stejně nespokojí a bude se znova ptát :D
Reagovat
tommr
čtvrtý místo s jednou chybou na střelnici je sice dobrý, ale vzhledem k tomu, že Gábina o VG už stejně bojuje jen s Habertovou tak se její náskok po dnešku o 11 bodů ztenčil. A výchozí pozice Gábiny před stíhačkou taky není tak ideální jak se všude píše: na medaili bude muset bezchybně odstřílet a současně doufat, že Habertová a Dahlmeierová udělají aspoň jednu chybu a Echoffová aspoň dvě. To není právě nejlepší výchozí pozice - spíš naopak. Gábina bude možná ještě ráda když udělá další bramboru a na Habertovou moc neztratí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Musí spoléhat, že MDH pomůže. Ona se taky umí odstřelit :) Ale myslím, že stačí, když se Gábina bude spoléhat sama na sebe. Nemá cenu dělat z dneška tragédii. Ztratila 11 bodů. I po odečtech vede o 85 bodů (860 x 775). Už jen 6 závodů. S tím, jak stabilně Gábina střílí, se nedá čekat, že by na ní Dorin najížděla v každém závodě hodně bodů. Navíc ta si už nemůže dovolit žádný výbuch, zatímco Gábina i při nějakém fatálním propadáku (který je u ní možný asi jedině při velké smůle na vítr na střelnici) zapíše do tabulky body za 9. místo. Ve stíhačce vidím šanci na medaili na víc než 50 %. Dahlmeier s jejím během a poměrně spolehlivou střelbou je asi hlavní favoritka a zřejmě by na Gábinu stačila i s 2 chybami navíc. U Tiril je čistá střelba de facto "náhodný" výsledek, ve sprintu jí stačily 2 náhody, v závodech se 4 položkami to bude mít těžší (ale neříkám jistě, že to nezvládne).

Jinak srovnání střelby (počet chyb) v letošních stíhačkách:
Öst.: GS 2, MDH 3
Hoch.: GS 1, MDH 4
Pok: GS 1, MDH 0
Ruh.: GS 1, MDH 2
Ant.: GS 3, MDH 4
PI: GS 3, MDH 5
Až na jednu výjimku Gábina střílela líp, to bude zítra asi podmínka, aby mohla Dorin předjet. Píšu jen střelbu, běžecky v dost závodech Gábina na MDH ztrácela, ale teď jsou na tom srovnatelně.

Na VG bych to teda teď viděl asi takhle: 75 % Soukalová, 20 % Dorin, 5 % Wierer (vzhledem k tomu, že běžecky vypadá dost z formy).
Reagovat
tommr
já taky nikde nepsal nic o nějaký tragédii - jen jsem polemizoval s trochu příliš jásavým názorem, kterej prezentoval kada.tom ... :)
Ty statistky který uvádíš jsou sice velice zajímavý a hovoří jasně pro Gábinu, ale já se přesto trochu bojím, aby si Gábina první slabší chvilku v sezóně nevybrala právě ted. I tak je ale můj odhad šancí na zisk VG velmi podobnej tomu tvýmu a možná, že bych Gábině dokonce přisoudil ještě o pár % víc než ty (80% Soukalová, 19% Dorin, 1% Wierer ... :)
Reagovat
blixa
Všechno špatně !! 11 bodů na Marii je v háji. Zatracená Laura, když už jela tak dobře tak měla aspoň Marii porazit ale ne, ona se upíchne mezi Gábinu a Marii a tím ji připraví o 5 bodů. Kruci to jsem nasranej, takhle přesně to dopadnout nemělo !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Dahlmeier sype. Pokaždé, když se vrací do závodů po "nemoci", tak je běžecky bez konkurence. Pak dominance postupně upadá a když začne ztrácet, tak zase onemocní a zase se vrátí silnější. Např. Makarainen taky měla v Anterselvě virózu a od té doby je běžecky na své poměry tragická, nedala se dohromady ani za víc než měsíc. Kdyby všichni reagovali na virózu jako Dahlmeier, tak třeba Zeman vyhraje Ironmana na Hawaii. Teda pokud by coby agent KGB dostal vizum...
Reagovat
blixa
To bych netvrdil, ona je dost subtilní typ a může jí po víc závodech prostě dojít. V každém případě mě dneska nasrala ! :D Medaili vem čert ale těch 5 bodů bolí.
Reagovat
Jan
Hlavně, že to nebolí Soukalovou.
Reagovat
Fandina
Medaile z MS byla kousek, tak snad zítra.
Reagovat
tommr
mohlo bejt ale ještě hůř: Gábině patří uznání za to, že se dostala sspon před Wiererovou ... :)
Reagovat
kada.tom
Vypadá to na slunšje maratón. No, každopádně dobře, že máme první set, to se může vždycky hodit :-)
Reagovat
Fandina
Super, set je tak ještě dva kluci pojďte!!!
Reagovat
MorusRubra
Tohle bude hodně dlouhý zápas. Štěpec je teď pěkně dojebal:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Jan
Podle titulku to vypadá, jako by to bylo překvapení, že budou hrát ti dva :)
Reagovat
PetaM
Hezký páááááár!!!! :D So sweet! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tady se furt špekuluje nad tím, proč to Berďovi letos tolik nejde a on se k němu začal tulit Radek, takže je to jasný :D
Reagovat
PetaM
Že by Radkovo kouzlo fungovalo i na chlapy? :D :D To je ale zvíře :D
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že na druhé straně bude hrát Brown :)
Reagovat
kada.tom
v opravené verzi jsou psáni Kohlschreiber/Petchner
Reagovat
smazaný uživatel
tak škoda.
Reagovat
Kytka
Bohužel ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Musej! Držím pěsti a budu zase trnout u online reportáže.
Reagovat
Krisboy
Jasně, že to dají!!!
Reagovat
Kozoroh
Jen u on-line? Živý přenos vysílají na ČT2.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem v práci :(
Reagovat
Kytka
Bojim, bojim, aby nebyl po včerejšku Tomáš jako po flámu. Zpočátku ho bude muset asi Radek hodně nahecovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kohlschreiber je na tom v podstatě podobně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist