O finále v Tokiu svedou souboj Radwaňská s Wozniackou

23. 9. 2016, 21:55
Aktuality 1
WTA TOKIO - V semifinále turnaje WTA Premier v Tokiu dojde na souboj bývalých šampionek Agnieszky Radwaňské a Caroline Wozniacké, které se střetnou už potřinácté. Ve čtyřhře se daří BArboře Strýcové se Saniou Mirzaovou, které postoupily do finále.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská vyhrála s Monicou Puigovou i druhý letošní duel hladce ve dvou setech. V Tokiu olympijskou šampionku přehrála 6-2 6-3 a jako první postoupila do semifinále.

"Dnes jsem hrála svůj nejlepší tenis. Skvěle jsem podávala a míčky jsem trefovala velmi dobře. Věděla jsem, že Monica je skvělá hráčka a hraje v top formě, takže jsem spokojená s tím, jak jsem to dnes zvládla," pochvalovala si světová čtyřka.

O postup do finále se šampionka ze sezon 2011 a 2015 utká s vítězkou z roku 2010 Caroline Wozniackou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 4-8. Dánská tenistka v Tokiu potvrzuje svou formu z US Open, když dnes přehrála 6-4 6-3 Polku Magdu Linetteovou a vyhrála osmý z posledních devíti zápasů.

Strýcová je ve finále čtyřhry
Barbora Strýcová si v Tokiu na třetím společném turnaji s Indkou Saniou Mirzaovou zahraje druhé finále. Druhý nasazený pár dnes v japonské metropoli zvládl vyhrát čtvrtfinále i semifinále a o víkendu ho čeká souboj o titul.

Světová deblová jednička Mirzaová se dala se Strýcovou dohromady v srpnu a společně hned vyhrály turnaj v Cincinnati, kde proti nim ve finále stála bývalá partnerka indické tenistky Martina Hingisová. Na grandslamovém US Open vypadl nový pár ve čtvrtfinále, ale v Tokiu už má na kontě tři vítězství a jedno ho dělí od titulu.

Obě tenistky už Toray Pan Pacific Open v minulosti vyhrály. Strýcová v roce 2010 s Ivetou Benešovou, Mirzaová v letech 2013 a 2014 s Carou Blackovou.

• WTA PREMIER TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.000.000 dolarů
páteční výsledky (23. 09. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
A. Radwaňská (2-Pol.) - Puigová (Portor.) 6:2, 6:3
Svitolinová (Ukr.) - Muguruzaová (1-Šp.) 6:2, 4:6, 6:3.
Wozniacká (Dán.) - Linetteová (Pol.) 6:4, 6:3
Ósakaová (Jap.) - Sasnovičová (Běl.) 6:3, 7:6 (7:6)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Mirzaová/Strýcová (2-Indie/ČR) - Katóová/Yi-Fan Xu (Jap./Čína) 6-2 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Mirzaová/Strýcová (2-Indie/ČR) - Dabrowská/Martínezová (Kan./Šp.) 4-6 6-3 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
..tak jsem viděl jenom poslední dva gemy, ale asi to byla epická bitva. Gratulace Kérolajn. Snad se vrací do Top 10. Druhý semi si netroufám tipovat, ale trochu nový krve v podobě Naomi Masakrosaka by určitě neškodilo. Škoda, že to neuvidím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist