O titul z Kaohsiungu si zahrají favoritky Venus a Japonka Doiová

13. 2. 2016, 13:15
Aktuality 7
WTA KAOHSIUNG - Do finále turnaje v Kaohsiungu postoupily obě nejvýše nasazené hráčky. O titul si v neděli zahrají největší favoritka Venus Williamsová s Japonkou Misaki Doiovou, které dosud neztratily ani set.
Venus Williamsová

Venus Williamsové se vstup do sezony nepovedl. V Aucklandu i na Australian Open vypadla v 1. kole, když prohrála s Kasatkinovou a Kontaovou. První letošní výhry se dočkala teprve před týdnem ve Fed Cupu.

Nyní už má ale na kontě šest výher v řadě. Roli nasazené jedničky potvrzuje na turnaji WTA International s dotací 500.000 dolarů na Tchaj-wanu, kde postupně porazila 2-0 na sety domácí Leeovou, Polku Ursulu Radwaňskou, Lotyšku Sevastovovou a v dnešním semifinále také turnajovou trojku Julii Putincevovou.

Zatímco v předchozích dvou kolech Williamsová musela v prvním setu dohánět pokaždé rozdíl tří gamů, dnes naopak s Kazaškou Putincevovou neudržela vedení 5-2. Obrat však zavčasu zastavila, a i když v druhém dějství přišla dvakrát o podání, výhru si pohlídala a zvítězila 7-5 6-3.

"Dnes jsem čelila velmi těžké soupeřce. Má spoustu energie. Byla to těžce vydřená výhra, ale jsem ráda, že si zítra zahraju ve finále," řekla Williamsová.

Pětatřicetiletá Američanka, která byla v Kaohsiungu jedinou zástupkyní Top 60, tak postoupila do svého 79. finále, v němž může získat 49. titul.

V neděli si o něj sedminásobná grandslamová šampionka zahraje v prvním vzájemném duelu s druhou nasazenou Misaki Doiovou. "Nikdy jsem s ní nehrála. Vůbec nevím, co mám od zápasu očekávat. Ale dostala se tu do finále, takže musí hrát dobře. Musím od ní očekávat jen ten nejlepší tenis," řekla Venus.

Čtyřiadvacetiletá Japonka, které patří ve světovém žebříčku 61. místo, v prvním dnešním semifinále smetla 6-0 6-2 domácí naději Su-Wei Hsieh a postoupila do svého druhého finále. To první loni v Lucemburku proměnila v premiérový titul na okruhu WTA.

• WTA INTERNATIONAL KAOHSIUNG •
Tchaj-wan, tv. povrch, 500.000 dolarů
sobotní výsledky (13. 02. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
V. Williamsová (1-USA) - Putincevová (3-Kaz.) 7-5 6-3
Doiová (2-Jap.) - Hsieh Su-Wei (6-Tchaj-wan) 6-0 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hmmm vazena redakce, hlavne ze tu mate ty bulvarni kraviny typu stepec zase s vaidiskou, murray ma decko, atd... ale aktualni turnaje vam uplne unikaji...
Z Memphisu nic...s Buenos, pouze par zbleptu k Rafovi.

Rotterdam pro vas skoncil s Veselym...tak nevim...ale uz tu jen chybi biatlonova stezka.

Jinak k Rotterdamu.

Mahut je proste klasik okruhu, jeho styl by zapadl nekdy do obdobi Samprase. Je videt, ze se jen tezko prokousaval a probijel prez ty tenisove zmeny, a jeste ho stihalo v kariere jedno zraneni za druhym.
Prave predvadi podle me paradni tenis, a je blizko aby vyradil toho frajera z Petrzalky, ktery si obcas ani do huby nevidi... kdyz to srovnam s Mecirem...no to se ani neda snad srovnat;) To se neda srovnat ani s Gulbisem...

Ale proc se ma smysl o tomhle zapsu zminit...Mikulas (ktery tady ma silne zastoupeni v jedne fanynce) je stejne stary jako Fedex...ale prave stoji pred zivotnim uspechem...postup do finale kat.500 a neni to na trave;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snazil jsem se, ale Mikulas to nezvladl dopodavat;)))
...a asi pujdem opet do TB;)
Reagovat
Pedronegro
tak 3. set, ale už teď lze gratulovat Slovensku za to, že má světovou jedničku na okruhu ATP - je to ko.ot č.1
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mam celkem pochopeni k tem exentrikum...nebo tem hercum. Ale aby napalil mic do soupere po zakoncene vymene, jak nervak... a ani se neomluvil, to uz fakt rozum nebere...(no ten na empairu to je taky jelito..;) dokonce jsem dlouho neslysel na ES oficialni koment ve stylu...ano je to arogant...a empairovy zapas dost nezvlada...vetsinou jsou opatrnejsi v tech komentech...

Ovsem Mahut se nechal tim zbytecne rozhodit, proste ten arogantni pristup soupere nezvladl.... myslim, ze by mel uz mit zkusenost, jak sedi na empajru jelito, ktere neni schopne dat ani tomu magorovi warning, ze asi je lepsi se soustredit spis na hru...
Skoda...mohl to byt zajimavy zapas...takhle se fakt nechal zbytec rozhodit. A stala se z toho trochu fraska...a clovek ma z toho divny pocit...

Ikdyz... fakt nevim, co bych delal na tom miste Mahuta...;D)
myslim, ze bych asi nedebatoval s empairem....bych asi po nem sastl raketou...ja bych to asi nezvladl uplne;D)
Reagovat
Pedronegro
tak asi nejhorší je ta bezmoc, Mahut se sice nemusel potento, ale to nesportovní chování včetně hýkání jak baba, za benevolence umpiru rozhodlo 2. set, Kližanovi se to holt povedlo a rozhodil Mahuta i pro 3. set, když už hodně vedl, tak najednou začal být za slušného, fakt hnus, trochu jsem se divil, že těm dvěma Nicolas podal ruku, já bych to udělal velmi těžko, jinak ale škoda, mohli by mít bratia dobrého tenistu, zatial majú iba toho ko.ota, :)
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, zajtra fandím Monfilsovi alebo Kohlschreiberovi.
Reagovat
Frick
Taky tak strašně věříte tomu, že tento turnaj/týden bude v něčem poslední a v Dohá už se konečně dočkáme....?

Kurňa, prosím, ať to tak je.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist