Obhájce titulu Federer po cestě do osmifinále neztratil set. Švýcara dále vyzve Tsitsipas

18. 1. 2019, 04:48
Aktuality 28
AUSTRALIAN OPEN - Roger Federer postoupil do osmifinále Australian Open bez ztráty setu. Šestinásobný šampion a vítěz posledních dvou ročníků úvodního grandslamu sezony si ve třetím kole poradil s Taylorem Fritzem. V osmifinále majitele 20 grandslamových trofejí vyzve další talentovaný mladík Stefanos Tsitsipas.
Roger Federer

Roger Federer letošní sezonu zahájil stejně jako tu loňskou v Hopmanově poháru a znovu pomohl Švýcarsku k celkovému triumfu. Sedmatřicetiletý rodák z Basileje v australském Perthu vyhrál všechny čtyři zápasy a ve skvělé formě pokračuje na Australian Open.

Na úvodním grandslamu sezony přehrál Uzbeka Istomina i britského kvalifikanta Evanse, dnes si poradil 6-2 7-5 6-2 s Taylorem Fritzem a i sedmý letošní zápas vyhrál bez ztráty setu.

Sedmatřicetiletý Švýcar, jenž dnes zahrál 34 winnerů oproti pouhým 14 chybám, s o 16 let mladším Američanem ani jednou neztratil servis, dokonce nečelil jedinému brejkbolu, na returnu pětkrát uspěl a za hodinu a půl slavil postup.

Vyrovnaná byla pouze druhá sada, v jejíž koncovce dominoval favorizovaný Federer, který si k vítězství pomohl 10 esy a po prvním podání vyhrál 40 ze 43 výměn.

"Taylor je velkou hrozbou. Má výborný servis a umí i skvěle returnovat, hlavně druhé podání. Musel jsem se celý zápas soustředit a důležité bylo do utkání dobře vstoupit. Druhý set byl těžký. Taylor si své podání hájil, ale nakonec šance přišly a já je využil. O Taylorovi v budoucnu ještě určitě uslyšíme," řekl po vítězství Federer.

Při svém 20. startu na úvodním grandslamu sezony si posedmnácté zahraje osmifinále. V něm bude šestinásobný šampion a vítěz posledních dvou ročníků čelit Stefanosovi Tsitsipasovi. S dvacetiletým Řekem, jenž zdolal 6-3 3-6 7-6(7) 6-4 Nikoloze Basilašviliho, se na turnajích utká poprvé. Jediný dosavadní duel spolu sehráli letos v Hopmanově poháru, kde ve dvou tie-breacích uspěl Federer.

Šanci na obhájení loňského finále si udržel Marin Čilič, ale ve třetím kole se proti Fernandu Verdaskovi pořádně zapotil. Třicetiletý Chorvat totiž pošesté v kariéře a potřetí na Australian Open vyhrál zápas, v němž prohrával 0-2 na sety. Dnes navíc musel odvracet ve čtvrté sadě dva mečboly, než Španěla udolal hodinu po půlnoci 4-6 3-6 6-1 7-6 6-3 a zvítězil tak v šestém vzájemném duelu po sobě.

V osmifinále bývalý vítěz US Open Čilič narazí na dalšího Španěla Roberta Bautistu (h2h 4-1), s nímž utrpěl jedinou porážkupřed třemi lety právě v Melbourne. Třicetiletý Bautista po dvou pětisetových výhrách dnes ušetřil síly, když desátého nasazeného Rusa Karena Chačanova porazil 6-4 7-5 6-4 a vyhrál tak i osmý letošní zápas. V osmifinále grandslamu je podeváté, ale ještě nikdy v něm neuspěl.

Žádné překvapení nepřipustil Grigor Dimitrov. Loňský čtvrtfinalista porazil 7-6(5) 6-4 6-4 Thomase Fabbiana, poprvé od loňského dubna vyhrál tři zápasy na jednom turnaji a po roce si zahraje grandslamové osmifinále.

"Jsem tady v osmifinále, ale se svou hrou příliš spokojený být nemůžu. Dnes to na výhru znovu stačilo, ale v dalším zápase by to tak být nemuselo," komentoval Dimitrov.

Jeho dalším soupeřem bude americký mladík Frances Tiafoe (h2h 2-0), který v pěti setech zdolal Itala Andrease Seppiho.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
páteční výsledky (18. 01. 2019)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Berdych (ČR) - Schwartzman (18-Arg.) 5-7 6-3 7-5 6-4
Nadal (2-Šp.) - De Minaur (27-Austr.) 6-1 6-2 6-4
Federer (3-Švýc.) - Fritz (USA) 6-2 7-5 6-2
Čilič (6-Chorv.) - Verdasco (26-Šp.) 4-6 3-6 6-1 7-6(8) 6-3
Tsitsipas (14-Řec.) - Basilašvili (19-Gruz.) 6-3 3-6 7-6(7) 6-4
Dimitrov (20-Bulh.) - Fabbiano (It.) 7-6(5) 6-4 6-4
Bautista (22-Šp.) - Chačanov (10-Rus.) 6-4 7-5 6-4
Tiafoe (USA) - Seppi (It.) 6-7(3) 6-3 4-6 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

28
Přidat komentář
ipko
https://www.cas.sk/clanok/792337/syn-rogera-federera-sa-zahral-sa-s-trenerovou-hlavou-na-vsetko-sa-pozerala-mama-mirka/?utm_source=sport.sk&utm_medium=zona-hp&utm_campaign=box-cas&utm_content=cross Rogerov syn :)
Reagovat
Patik
Ten Čilič má teda náročnú cestu turnajom..s McDonaldom hral dlhý zápas hneď nato Verdasco ešte dlhší a ťažší zápas..a teraz ho čaká prehadzovač Bautista to bude tiež pekne nadlho..a Bautista taktiež dobre ťahá..
Reagovat
mahycek
Právě že po egoistovi všichni čekají výhru, tak se nepíše.
To je odměna ne ?
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/Vb0irMz5Lsg
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovo téma má 9 příspevků a Berdychovo/Rafovo 81. Where is the problem?
Reagovat
MartinPa
No to bude tím, že Rogerův zápas vidělo pár lidí a tak nějak se to předpokládalo, že půjde dál. No a Tomáš je domácí co se se vrací po pauze a Rafa hraje právě teď a všechny zajímá jestli ho fakt už nic nebolí (jak si pochvaloval při exhibiční čtyřhře) :-)
Reagovat
Mayo
Egoista nikoho nezaujíma.
Reagovat
Pe3k
Asi proto píšeš ty své blitky pod každý jeho článek :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mě je jich ale celkem líto. Když Rafa ukončí svou skvělou kariéru, tak ztratí smysl života.
Reagovat
MarcelPersch
Já si myslím, že ho ztratíš především ty.
Reagovat
Patik
Skôr ho stratia keď ukončí Roger kariéru..už nebudú mať koho urážať.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Pro mě je jakýkoliv titul Federera úspěch a fandím mu proto, ze chci vidět co nejvíce jeho zápasu. Těch 20 GS stejně nikdo nedá, takže jsem klidný.
Reagovat
Ondra979
tak kdyz to rikas ty, tak moc klidny nejsem. Proc by Nadal nemohl vyhrat 3GS? Muze vyhrat 2RG + 1 libovolny a ma to..radsi uz se na ty prognozy vykasli
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Rafa je posledné roky na RG v podstate uz len do počtu...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Super výhra, síly posetrene. Dále Cici, Škoda fandím mu, ale v tom zápase nebudu. Neocekavam drama. Cici už je v turnaji historicky nejdal a ve třech na Rogera podle mě zatím nemá.
Reagovat
Ondra979
nikoho nepodcenovat, muze to byt tezsi zapas nez se zda! Ale verim samozrejme Rogovi, pokud zopakuje dnesni vykon tak snad postoupi
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě ne, jenom apeluju na to, že vyřadit tři hráče TOP 10 v řadě na Masters, nebo porazit hráče TOP10 na GS je jiný sport. Ale určitě má Cici šanci, když vyhraje, tak to přežiju, fandím mu.
Reagovat
Tuttovka
Tak na Hopman Cupu hráli dva tiebreaky a bylo to dost vyrovnané. Ale myslím, že to bude hodně zajímavý zápas. Obecně se všechny ty osmifinále z téhle půlky dají koukat :).
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě. Já vycházím primárně z toho, že Tsitsipas ten zápas na HC vůbec jako exhibici nebral. Za stavu 5:5 udělal dvojchybu v TB a o set přišel. Další TB ho Roger profesorsky rozebral. Herně je super, ale v hlavně nebude ready na bitvu s Federerem na centr kurtu, kde mu nebude nikdo fandit.
Reagovat
spaniel
Mně připadá jako typ, který s tím nebude mít problém. Vypadá hodně vyzrále. A hru má hodně nebezpečnou, Roger bude muste hrát dobře.
Reagovat
Pe3k
Přesně! Nezapomeň že před turnajem kamilos psal, že Demon je těžký pro Rafu a Tsisi lehký pro Fedexe (dmnce)...
Reagovat
smazaný uživatel
Přehnal jsem to s důvěrou v Démona, sorry jako. Nicméně kdyby hrál Alex první dva sety tak, jako ten poslední, tak se tady možná bavíme jinak.
Reagovat
spaniel
Kdyby mela babka koule...
Reagovat
smazaný uživatel
To mě připadal taky, ale pak jsem viděl pár zápasů, kde se prostě složil. Hlavně má problém, když se mu nedaří, pořád neovládá své emoce. Uvidíme, bude to dobrý match. Zatím proti Rogerovi hráli všichni celkem dobře, takže se uvidí.
Reagovat
Ondra979
nemam cas na HL, jedu na hory,ale snad to bylo od Roga dobre podle vysledku.
Berda taky super, tak at Minotaur Rafika aspon trochu potaha, vyhru necekam
Reagovat
mahycek
Tak, tak sorry. 2017 Tom 3 kolo s Rogerem a vloni ve
čtvrtfinále zase Rogerem .
Reagovat
mahycek
Roger nezklamal, dal to ve třech a byl lepší než s
Evansem. Trochu jsem měl z Fritze obavu, jak odstřelil
Monfilse. Roger ušetřil síly, hrálo se pod střechou, takže
žádné slunce, říkal že se cítil jako večer. Jen tak dál.
Ještě k tomu Tomík, body už může jen získávat. Výbornej
návrat. Dneska dvojnásobná radost a ještě se k nim přidá Petra
a bude trojnásobná radost. Odpo můžu jít na pokec na pivko.
Dobrý to pátek. A ještě nás čeká Rafa a Alex de Minour.
To může být zápas.
Reagovat
EllNino
Tomáš ještě obhájeno nemá, loni prohrál ve čtvrtfinále, teď je zatím ve 4. kolo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist