Obhájce titulu Kyrgios je v Marseille v semifinále, narazí na Tsongu

25. 2. 2017, 01:05
Aktuality 3
ATP MARSEILLE - Tři Francouzi a Nick Kyrgios. Takové je obsazení semifinále na halovém turnaji v Marseille. Australský tenista dnes na Azurovém pobřeží potvrdil roli favorita proti Slovákovi Norbertu Gombošovi a dál živí šanci na premiérové obhájení titulu. O finále si zahraje s Jo-Wilfriedem Tsongou.
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios v Marseille odehrál sedm zápasů a ještě neztratil ani set. Loni i díky skalpům Gasqueta, Berdycha či Čiliče získal svůj první titul na okruhu ATP a letos zatím úspěšně kráčí za jeho obhajobou, když dvakrát potvrdil roli favorita.

Po středeční výhře nad Tunisenem Jazírím si v pátek jednadvacetiletý Australan poradil dvakrát 6-3 se slovenským kvalifikantem Norbertem Gombošem. Pomohl si 15 esy, po servisu prohrál jen šest míčků. 

"Myslím, že jsem dnes podával i returnoval opravdu dobře. Jdu jen na kurt a hraju každou výměnu naplno. Chodím agresivně do returnů, hlavně tady se snažím trefit hned první velký úder," řekl Kyrgios po necelou hodinu trvajícím čtvrtfinále.



O postup do svého pátého finále si vítěz tří turnajů ATP Kyrgios zahraje v prvním vzájemném duelu s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou. Šampion z let 2009 a 2013 dnes porazil 6-4 6-1 dalšího dvojnásobného šampiona a krajana Gillese Simona, s nímž zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 9-3.

Jednatřicetiletý Francouz Tsonga minulý týden v Rotterdamu ukončil 17 měsíců dlouhé čekání na titul a nyní má v zádech sérii sedmi vyhraných zápasů v řadě. A již má jistotu, že se poprvé od loňského srpna vrátí do Top 10.

Už ve čtvrtfinále skončil nejvýše nasazený Gaël Monfils. Na svém teprve druhém turnaji v sezoně nestačil na krajana Richarda Gasqueta, kterému podlehl 7-6 4-6 2-6.

Gasquet v semifinále narazí na dalšího Francouze Lucase Pouillea (h2h 1-1), který den po svých 23. narozeninách zdolal 2-1 na sety Rusa Daniila Medveděva a zahraje si tak o své třetí finále.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 691.850 dolarů
páteční výsledky (24. 02. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Gasquet (6-Fr.) - Monfils (1-Fr.) 6-7(5) 6-4 6-2
Tsonga (2-Fr.) - Simon (7-Fr.) 6-4 6-1
Kyrgios (3-Austr.) - Gombos (SR) 6-3 6-3
Pouille (4-Fr.) - Medveděv (Rus.) 4-6 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Krisboy
Obě semi slibují pěknej tenis. Hlavně Tsonga s Gyrosem bude asi pěkná řežba. Tak jen do toho, chlapci, nebojte se toho!
Reagovat
kada.tom
Škoda, že Nick a Jo nejsou každý v jiném SF :-/
Takhle jeden z nich v SF tak jako tak skončí :-(
Reagovat
Fandina
Zápas jsem neviděla, ale potěšilo mě moc, že Ríša porazil Monfilse a samozřejmě mu budu držet palce, aby prošel do finále. Go!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist