Obhájkyně titulu Vondroušová ve Švýcarsku přežila tři mečboly. Třetí set se kvůli dešti dohraje zítra

9. 4. 2018, 18:11
Aktuality 27
WTA LUGANO - Markéta Vondroušová dnes vykračuje za obhajobou svého jediného titulu na okruhu WTA, který získala loni v hale ve švýcarském Bielu. Na antuce v Luganu, kam se letos turnaj přestěhoval, čelí Kazašce Julii Putincevové a jediný míček ji dělil od porážky, už tři mečboly však odvrátila a vynutila si třetí set. Do něj ale tenistky kvůli dešti nenastoupily a dohrávat budou zítra.
Markéta Vondroušová

Zahajovací zápas 1. ročníku mezi Markétou Vondroušovou a Julií Putincevovou začal na centrálním kurtu kvůli dešti s několikahodinovým zpožděním a obě tenistky si na úvod neudržely servis. Vondroušová v pátém gamu zaváhala ještě jednou, manko už nedohnala a úvodní sadu prohrála.

Ve druhém setu devatenáctiletá Češka prohrávala 2-5 a byla dva brejky dole, ale ani za stavu 4-6 a 2-5 nic nevzdala a nastartovala obrat. Po odvrácení tří mečbolů vyrovnala na 5-5 a byla zpět ve hře. Vzápětí sice přišla o podání, ale povedl se jí další rebrejk a v tie-breaku si vynutila rozhodující dějství. 

O postupující do 2. kola se však rozhodne až v úterý, neboť rozhodčí utkání kvůli přetrvávajícímu dešti přerušila a tenistky se už dnes na kurt nevrátí.

Přerušen byl také zápas devatenáctileté Marie Bouzkové, která v závěrečném kole kvalifikace prohrála s Nizozemkou Richel Hogenkampovou první set 3-6.

• WTA INTERNATIONAL LUGANO •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (09. 04. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Putincevová (Kaz.) - Vondroušová (ČR) 6-4 6-7(2) / přerušeno kvůli dešti
• Kvalifikace - 2. kolo •
Hogenkampová (1-Niz.) - Bouzková (ČR) 6-3 / přerušeno kvůli dešti
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Dobry-den
Ten turnaj nemají šanci dohrát ani náhodou. Za víkend to nestihnou, a to i v So, Ne má trochu pršet. :D Měli by to přesunout někam do haly, dokud je ještě čas.
Reagovat
tommr
zatím tam leje jako z konve a i kdyby náhodou přestalo tak to už dneska nestihnou vysušit ... :(
Reagovat
tommr
přeložení dohrávky na zítra může Markétě jen pomoct. Tak špatně jako dneska už snad hrát nebude a i průměrnej výkon by měl na Putitsevovou stačit. Vždyt jí letos v Doha smetla 6:3 6:1 ... :)
Reagovat
Patapuff
V Doha se nehralo na bramborovym poli.
Reagovat
EllNino
vždyť, vždyť ... Petra taky porazila Wozniacki, Muguruzu, ... a pak prohrála s Anisimovou, tvoje logika občas postrádá logiku :D ...
Reagovat
baggik
Pomoct?? Proficela prvni set, v druhem prohravala 5:2 a otocila to, dostala se do tempa. Kdyby se hralo dal, tak mela rozhodne vyhodu. Takhle muze ze zacatku zase tapat a prohraje.
Reagovat
freeteepek
Markéta měla problém trefit podání, jinak to nebylo úplně špatné. Putincevová hrála výborně. Prakticky nechybovala...Všechna čest, že to Markéta v druhém setu nakonec otočila. Takhle hrají budoucí šampioni.
Reagovat
George_Renel
Škoda, že nemohla navázat 3. setem hned, byla ve velké pohodě. Dnes to zase může být jiné, kurty jsou stále v hrozném stavu.
Reagovat
smazaný uživatel
uff
2. set vyděsil.
Vyhraj to tam celé!
Reagovat
EllNino
po výhře nad Errani opět návrat do reality ...ale v Bogotě se hraje strašně, pamatuju si, jak se tam loi trápila Denisa proti Sorribes, to byl snad nejhorší zápas, co jsem kdy viděl ... ale ten dnešní s Kolumbijkou tomu zdatně sekunduje ...
Reagovat
com
jo prohrat az s 443 hrackou, to uz asi hloubs ani klesnout nemuze
Reagovat
Dobry-den
Vždycky může být hůř
Reagovat
mkubis17
tak ten zápas si pamatuju taky, to byla solidní katastrófen, Sorribes tam sypala jednu df za druhou a úroveň hrozná no :D sem zvědavej kdy si Tereza uvědomí že na WTA to neni
Reagovat
tommr
že by Markéta nějak rázně vykračovala za obhajobou jsem si teda nevšim - spíš právě naopak. Začátek měla strašnej a že je ještě ve hře je jen díky tomu, že se Putintseva rozklepala pokaždý když měla zápas dopodávat ...
Reagovat
bIbec
je to ostuda ze strany Putinky.
Reagovat
tommr
no třikrát za sebou nedopodávat a ještě k tomu proti soupeřce, která je úplně z formy je opravdu na pováženou ... :)
Reagovat
George_Renel
Ať již Markéta vyhraje či prohraje myslím, že jedno je nezbytné. Pokud je opravdu naším největším talentem, a ke konci 2. setu to dokazuje, potřebuje TRENÉRA. Na plný úvazek, který talent bude piplat a bude se mu věnovat na 100% nejen na treninku, ale i na turnajích. Takhle to prostě zahazuje.
Reagovat
blixa
No jo, ale Hřebec se vyjádřil v tom smyslu, že na něj nemá. Takže asi problém.
Reagovat
lars
kdo na co nema ?
Reagovat
blixa
Markéta nemá prachy na trenéra. Prej nevědí, co si za to říct.
Reagovat
lars
Vsak si muze "pujcit " Palu :)
Reagovat
blixa
Ten má svoje kšefty ...
Reagovat
lars
Priprava reprezentace CR na FC ma snad prednost pred osobnimi ksefty
Reagovat
blixa
Co je to za blbost ? On má v FC úvazek jako kapitán, ne jako trenér. Živí ho něco jiného. Navíc trenér je full time job, to se dá těžko skloubit s jeho dalšími aktivitami. Mysli dřív než píšeš.
Reagovat
tommr
jestli je pravda, že Markéta nemůže u nás sehnat pořádnýho trenéra, protože mají přemrštěný finanční požadavky tak je to smutný a zároveň to zrovna nesvědčí o jejich inteligenci a prozíravosti. Vždyt s Markétou by si mohli udělat jméno a pak z toho v budoucnu těžit ...
Reagovat
lars
Vzdyt byl na pozici trenera u Kvita i Safarovy, takze mohl byt i ted s M.V. v Luganu.
Reagovat
blixa
Dělal krátkodobý záskok u Šafářové po dobu travnaté sezony, když byl Rob nemocný. To je trochu něco jiného. O Kvitové nic nevím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist