Obnovená spolupráce Babosové s Mladenovicovou skončila triumfem na Australian Open

26. 1. 2018, 08:04
Aktuality 13
AUSTRALIAN OPEN - Timea Babosová a Kristina Mladenovicová po dvou letech obnovily spolupráci a hned na prvním turnaji získaly první společný grandslamový titul. Ve finále Australian Open maďarsko-francouzská dvojice porazila 6-4 6-3 Rusky Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou, které připravily o zkompletování kariérního grandslamu.
Timea Babosová a Kristina Mladenovicová

Timea Babosová a Kristina Mladenovicová hned na prvním společném grandslamu ve Wimbledonu 2014 došly až do finále. Sezonu 2015 absolvovaly kompletně po svém boku a díky třem třiumfům v Dubaji, Marrákeši a Římě si zahrály na Turnaji mistryň, po něm ale spolupráci ukončily. 

Obnovily již až letos a hned na prvním turnaji po více než dvou letech dosáhly nejlepšího společného výsledku, když ovládly Australian Open. Maďarkso-francouzský pár ve čtvrtfinále vyřadil nasazené jedničky Latishu Chan s Andreou Hlaváčkovou a v dnešním finále si poradil 6-4 6-3 i s turnajovými dvojkami Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou.

Babosová s Mladenovicovou v první sadě prohrávaly už 2-4, ale pak získaly čtyři hry v řadě. Na úvod druhého dějství přišly o servis, ale ztrátu vzápětí opět smazaly a rozhodly v osmé hře. Připravily o podání Makarovovou a pak zápas dokončila Mladenovicová.



Čtyřiadvacetiletá Francouzka Mladenovicová si připsala druhý grandslamový titul ze čtyřhry žen poté, co v roce 2016 vyhrála společně s krajankou Caroline Garciaovou domácí French Open. Dva tituly má také z mixu, v němž uspěla ve Wimbledonu 2013 a na Australian Open 2014 s Kanaďanem Danielem Nestorem. V Melbourne si alespoň spravila dojem ze dvouhry, ve které prohrála už 15 zápasů v řadě.

Čtyřiadvacetiletá Maďarka Babosová triumfovala na grandslamu vůbec poprvé v kariéře, předchozí dvě finále ve čtyřhře žen (Wimbledon 2014 a 2016) a jedno finále v mixu (Wimbledon 2015) prohrála. Jejím až dosud nejlepším výsledkem byl loňský triumf na Turnaji mistryň, na kterém slavila s Andreou Hlaváčkovou. V deblu vyhrála už 13 zápasů v řadě, z posledních 25 duelů prohrála jediný.

"Loni jsme obě měly těžký rok. Ale je skvělé, že jsme letos takhle začaly. Věříme, že budeme úspěšné v deblu i singlu. Jsme kamarádky od 10 let a že jsem získala první grandslam právě s Kiki je neuvěřitelné," radovala se Babosová.

Ta v Melbourne může získat dokonce dva tituly, neboť dnes společně s Indem Rohanem Bopannou postoupila i do finále smíšené čtyřhry.

Devětadvacetiletá Makarovová a o dva roky starší Vesninovou už vyhrály olympiádu, Turnaj mistryň, French Open, Wimbledon či US Open, ale poslední velkou trofej získat nedokázaly, když dnešní porážkou přišly o zkompletování kariérního grandslamu. Ve finále grandslamů mají nyní bilanci 3-7, o titul z Melbourne je připravily v roce 2014 také Italky Sara Erraniová s Robertou Vinciovou.

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Austrálie, tv. povrch, 55.000.000 australských dolarů
páteční výsledky (26. 01. 2018)
• Čtyřhra žen - finále •
Babosová/Mladenovicová (5-Maď./Fr.) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.) 6-4 6-3
• Smíšená čtyřhra - semifinále •
Babosová/Bopanna (5-Maď./Ind.) - Martínezová/Demoliner (Šp./Braz.) 7-5 5-7 10-6
Dabrowská/Pavič (8-Kan./Chorv.) - Makarovová/Soares (3-Rus./Braz.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Kozoroh
Rusky přišly o šanci zkompletovat Super Slam, který se v historii ženské čtyřhry doposud podařilo zkompletovat Pam Shriverové a Gigi Fernandézové.
Reagovat
EllNino
už minimálně podruhé
Reagovat
Kozoroh
Když poprvé prohrály finále AO (2014), neměly po kupě všechny ostatní velké trofeje jako teď. První šance na Super Slam byla tudíž dnes.
Reagovat
aligo
Errani Vinci ještě
Reagovat
aligo
nic ty neměli olimp
Reagovat
tommr
zajímalo by mě co na úspěchy Babosový říká Andrea? Zatím se jí ten rozchod s Babosovou moc nevyplácí ... :)
Reagovat
Fandina
Jestli se nepletu, tak Andrejka chtěla někoho, kdo bude hrát jen debly a to byl hlavní důvod, proč spolu nehrají. Ale třeba jsem si to špatně vysvětlila.
Reagovat
Fandina
I když na druhé straně, když se rozešla s Hráďou, tak to bylo po vyhraném GS a teď s Babos po vyhraném TM, to také není zrovna to ono, rozchod po úspěších.
Reagovat
EllNino
Snad to Kikinu trochu nakopne i v singlu :) Pamatuju si, jak titul z AO 2015 nakopal Lucku k nejlepší sezoně v kariéře :) Tohle je trochu jiná situace, Kikina musí jedou v tom singlu prostě vyhrát a ono se to zlomi
Reagovat
Fandina
Dabrowski Pavic hrají semi proti Makarova Soares a mají první set. Tak koukám, že Mate Pavic řádí, v deblu bude hrát finále s Marachem proti Cabal Farah a teď zase semi v mixu.
Reagovat
Fandina
Takže dvě finále pro Mate Pavice.
Reagovat
Fandina
Gratulka, když už tam nejsou naše holky, tak mě potěšilo, že vítězkou je Babos. Už když hrála s Andrejkou, ale i předtím, tak se mi její ranařina v deblu moc líbila. A Mladenovic se alespoň daří v deblu a to i s titulem.
Reagovat
turista
Hrají toho debla parádně. Mladenovičová se blýskla taky v mixu loni na Hopman Cupu s Gasquetem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist