Očekávaný titul, který stál hodně sil. Thiem dobyl antuku v Lyonu

26. 5. 2018, 17:11
Aktuality 4
ATP LYON - Dominic Thiem si den před startem Roland Garros připsal očekávaný titul z antuky v Lyonu, který ho však stál hodně sil. Ve finále rakouský tenista zdolal po dvou a půl hodinách boje 4-6 7-6 6-1 domácího Gillesa Simony, i když prohrával 6-7, 2-4 a 15-40, a vyhrál tak třetí třísetový duel během tří dnů.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Dominic Thiem se po brzkém vyřazení z Říma, kde prohrál už ve svém úvodním vystoupení s Fogninim, ladil formu ještě týden před Roland Garros v Lyonu.

Čtyřiadvacetiletý Rakušan ve Francii sice potvrdil roli jednoznačně největšího favorita, cesta za triumfem mu ale sebrala spoustu sil. Během tří dnů před začátkem French Open odehrál devět setů a na kurtu strávil bezmála sedm a půl hodiny. 

Po Španělovi Garcíovi-Lópezovi a Srbovi Lajovičovi se na výhru natrápil i v dnešním finále proti domácímu Gillesu Simonovi. Zkušeného Francouze zdolal 3-6 7-6 6-1 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 7-2, byla však blízko porážce.

Za stavu 6-7, 2-4 a 15-40 totiž čelil dvěma brejkbolům, ale kritický moment ustál. Vzápětí se mu povedl první brejk a nastartoval obrat. Rozhodující dějství už zcela ovládl a po téměř dvou a půl hodinách boje se mohl radovat z turnajového vítězství.

Thiem ve svém celkově 16. finále vybojoval jubilejní 10. titul, z toho osmý z antuky. Letos po únorovém triumfu v Buenos Aires slaví podruhé. Na Roland Garros, na kterém v posledních dvou letech došel pokaždé do semifinále, začne soubojem s běloruským kvalifikantem Iljou Ivaškou.

Třiatřicetiletý Francouz Simon dnes absolvoval 20. finále na okruhu ATP, poslední 13. triumf si připsal letos v lednu v indickém Puné. Na pařížské antuce ho v prvním kole čeká souboj s Gruzíncem Basilašvilim.

Čtyřhru v Lyonu vyhráli Australan Nick Kyrgios s Američanem Jackem Sockem, kteří ve finále přežili mečbol proti česko-nizozemské dvojici Roman Jebavý a Matwé Middelkoop.

• ATP 250 LYON •
Francie, antuka, 561.345 eur
sobotní výsledky (26. 05. 2018)
• Dvouhra - finále •
Thiem (1-Rak.) - Simon (Fr.) 4-6 7-6(1) 6-1
• Čtyřhra - finále •
Kyrgios/Sock - Jebavý/Middelkoop (ČR/Niz.) 7-5 2-6 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Jam
Aspoň potrénoval na třísetové zápasy, co ho čekají na RG
Reagovat
kada.tom
No, byl to ale boj. Snad si z Lyonu přiveze do Paříže to lepší a úvanu překoná :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Kdy se může potkat s Nadalem až ve finále nebo už v semi ?
Reagovat
svetova.dvojka
Kladivo na Nadala, to je Dominic Thiem !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist