Od nuly zpět k Sereně. Teď jsem asi jen to S na začátku, smála se po návratu Serena

9. 3. 2018, 14:20
Aktuality 3
Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová svůj návrat na okruh WTA po porodu dcery Alexis Olympie zvládla. Američanka dnes v úvodním kole turnaje v Indian Wells přehrála Zarinu Dijasovou a připsala si tak první výhru od loňského Australian Open. Je to jako cesta od nuly zpět k Sereně, ale já tu výzvu přijímám a dám tomu všechno, řekla po návratu bývalá světová jednička.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Překvapila jsem sama sebe tím vysokým počtem chyb, které jsem udělala," smála se po výhře bývalá světová jednička, jež momentálně nemá ve světovém hodnocení žádné body a v Indian Wells startuje na chráněný žebříček. Proto už ve druhém kole potká nasazenou hráčku, vyzve ji 29. tenistka světa Kiki Bertensová, s níž má Američanka bilanci 2-0.

"Snažím se k tomuto turnaji přistupovat s klidem, nechci na sebe vyvíjet tlak tím, že budu mít nějaká přehnaná očekávání a cíle. Dlouho jsem nehrála, takže by bylo bláznivé dávat si hned na prvním turnaji vysoké cíle. Jsem ráda, že jsem zpět. Myslím, že jsem odehrála dobrý zápas, vyhrála jsem, a to je pro mě momentálně nejdůležitější. Cítím se výborně a užívám si to," konstatovala Williamsová na tiskové konferenci.

"Mám za sebou tvrdou přípravu a náročný trénink. Myslím, že jsem trefovala míče poměrně dobře, jen mi prostě chybí ta zápasová praxe, musím se do toho zase dostat, protože z toho člověk vypadne hrozně rychle a já nehrála víc jak rok. Potřebuju teď znovu pocítit sílu vítězství, odehrát nějaké zápasy a dostat se do zápasového rytmu."

"Jsem si vědoma toho, že to všechno nebude hned. Chci hrát zase skvělý tenis a ukázat, že mám na to vrátit se zpět tam, kde jsem byla, ale od těch prvních zápasů nemůžu očekávat zázraky," smála se Američanka. "Je to pro mě nový pocit. Hraju s tím, že nemám co ztratit, což už jsem pěkně dlouho nezažila. Většinou jsem byla v pozici favoritky, nyní je ale vše jinak, a i to si užívám."

"Možná jsem si připadala jako začátečnice, co ji čeká první velký turnaj na okruhu a ona sama neví, co od toho má očekávat. Ty pocity směřovaly tímto směrem. Prostě jsem do toho šla tím, že musím poznat sama sebe," smála se americká hvězda.

"Před zápasem jsem skoro plakala. Alexis mi moc chybí a neustále na ní myslím," přiznala Serena. "Se začátkem zápasu jsem se ale uklidnila a soustředila se plně na tenis. Věděla jsem totiž, že ona v tu dobu spí, takže bych si s ní stejně nemohla hrát. Mám za sebou strašně krásné období, které bylo ale zároveň i velmi náročné. Byla jsem v nemocnici, nemohla jsem hrát a mnohdy jsem se necítila dobře. I proto jsem šťastná, že jsem zase zpět. Ano, v mém životě se toho hodně změnilo, ale tenis bude navždy součástí mého života."

Tenis se ze života Američanky nevytratil ani po porodu. "Hrozně často jsem sledovala zápasy v televizi a na internetu," přiznala šestatřicetiletá Williamsová. "Byla jsem z některých zápasů v šoku. Bylo úžasné vidět to z pohledu diváka a já jsem byla mnohdy fakt nadšená. Pak jsem ale začala znovu s tréninkem a se sledováním jsem tak zase rychle přestala."

"Je to vlastně něco jako cesta od nuly k Sereně a teď jsem jen to S na začátku," smála se vítězka 72 turnajů na okruhu WTA. "Beru to. Je to výzva a já ji přijímám. Těším se na tu cestu a budu se snažit tomu všemu dát maximum."

Komentáře

3
Přidat komentář
vrabejka
Je super že legenda Serena je zpět :)
Reagovat
MonikaS
Nějaká mladá ne:-)
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist