Odesnik popřel, že se zapletl s kontroverzní klinikou

26. 6. 2013, 11:16
Aktuality 0
Americký tenista Wayne Odesnik, jenž si odpykal roční trest za držení růstového hormonu, popřel spolupráci s neslavně proslulou floridskou klinikou Biogenesis. Ta která údajně poskytovala dopingové látky baseballistům včetně slavného Alexe Rodrigueze.
Profily hráčů
Wayne Odesnik

Odesnikovo jméno se podle některých médií objevilo v ručně psaných záznamech kliniky Biogenesis of America v Coral Gables na Floridě. Podle sedmadvacetiletého tenisty jsou však tyto zprávy mylné. "Nic z toho není pravda. Nemám s nimi nic společného," řekl v úterý na tiskové konferenci ve Wimbledonu po pětisetové porážce s Jimmym Wangem.

U Odesnika v roce 2010 našli australští celníci při vstupu do země osm dóz růstového hormonu (HGH), za což rodák z jihoafrického Johannesburgu dostal dvouletý distanc. Ten mu byl následně snížen na polovinu za to, že spolupracoval s orgány vyšetřujícími jeho dopingový případ a také sázky ve sportu.

Aktuálně 107. hráč světového žebříčku nikdy neměl pozitivní dopingový test. "Například letos jsem byl testován každý měsíc. Neudělal jsem nic špatného. Jsem čistý jako lilie," řekl Odesnik.

O nedovolených praktikách Biogenesis of America napsal v lednu list Miami News Times. Laboratoř údajně dodávala látky na zlepšení výkonnosti minimálně dvaceti baseballistům včetně hvězdy New Yorku Yankees Alexe Rodrigueze, jenž to následně popřel. Případ už začalo vyšetřovat vedení MLB a zakladatel kliniky Anthony Bosch přislíbil spolupráci.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist