Odměny na tenisovém US Open poprvé přesáhnou 50 milionů dolarů

19. 7. 2017, 07:55
Aktuality 10
Na letošním US Open si tenisté a tenistky rozdělí na odměnách rekordních 50,4 milionu dolarů (1,14 miliardy korun). Americká asociace USTA oznámila zhruba devítiprocentní navýšení prize money oproti loňsku. Pro vítěze dvouher ve Flushing Meadows bude připraveno 3,7 milionu dolarů, vloni to bylo 3,5 milionu.

US Open jako první turnaj ve výši dotací prolomil padesátimilionovou hranici, vloni činily prémie 46,3 milionu dolarů. Čtvrtý grand slam sezony začne 28. srpna a každý účastník dvouhry bude mít už předem jistých 50.000 dolarů (1,13 milionu korun). Taková částka je připravena pro vyřazené v prvním kole.

S dotacemi ve výši v přepočtu 43,3 milionu eur US Open jasně předčí zbylé tři grandslamové turnaje. Ve Wimbledonu se letos hrálo o 34,7 milionu eur, na Australian Open bylo ve hře 34,8 milionu eur a na French Open 36 milionů eur.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Pedronegro
mohli by spíš dát něco líznout i lidem v kvaldách, to by byla lepší podpora tenisu ...
Reagovat
Frick
Aby to bylo řádně zdaněno.

To vítěz dá hned tak 1,5 mega strýčkovi Samovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu???)))).Jo milion za 1.kolo není špatný.
Reagovat
aligo
Taky vám přijde že už je to trochu přemrštěné?
Reagovat
Empe
V prvním kole, dvou to beru - pro případné úspěšné kvalifikanty je to velká pomoc. Ale v těch vyšších patrech, kde už se stejně hraje hlavně o výsledek a vsadím se, že těch 3,5 nebo 3,7 milionů už je jim docela jedno, protože o takový výsledek hrají už zajištěné hvězdy, tak tam to přemrštěné asi je. :)
Reagovat
Frick
Ostapenko, Rybáriková - zajištěný hvězdy?
Reagovat
vedder
On psal,že tam ty hvězdy hrají v těch pozdějších kolech, o nějakých haluzových náhoďáčkách řeč vůbec nebyla
Reagovat
Frick
Napsal, že hráčovi/hráčce, kterej se dostane do pozdějších kol, už je to jedno, zda dostaně 3,5 nebo 3,7M, protože už je za vodou.

Já jsem kontroval, že do, řekněme, "FINAL FOUR" se můžou dostat i hráčky, co sice nehladoví, ale takových 10 000 USD už pro ně nejsou malé peníze. A ty budou rády, že si vydělají, nastřelím, 750 000 USD místo 700 000...

Portože za těch 50 000 navíc si třeba budou moci dovolit vozit fyzioterapeuta.
Reagovat
Empe
Napsala, pánové, ale to je fuk. Na WTA bych dostala stejný klepec jako na ATP. :-D
Samozřejmě, že čím víc - tím líp, každý chce být radši zdravý a bohatý než nemocný a chudý. :-D Ale přece jen, pokud je někdo zvyklý na značně nižší příjmy, tak je rád i za takovou jednorázovou "bombu". A jestli to je 3,5 nebo 3,7... už tak to je nejvíc, co třeba ten hráč naráz vyhrál, takže byl dosud zvyklý vyžít i z menších částek. Ale vždycky můžete chtít víc, to je jasné.
Aspoň teda já, kdybych vydělala/vyhrála v loterii takovou sumu, tak bych byla ráda, že ji mám, místo abych se žrala tím, že mi mohli dát ještě víc. :) Prostě si myslím, že zvýšení platu z 25 tisíc na 45 tisíc pocítíte v životě více, než zvýšení z 200 tisíc na 250. :-) Ale jistě, že si sám nikdo nevybere tu menší částku, pokud má na výběr.
Reagovat
Mayo
Veľmi premrštené.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist