Opelka dostal pokutu 10.000 dolarů. Logo na jeho tašce bylo příliš velké

5. 9. 2021, 11:11
Aktuality 15
Američan Reilly Opelka se ohradil proti pokutě, kterou na US Open dostal za to, že na kurt nastoupil s neschválenou taškou. Čtyřiadvacátý hráč světa musí zaplatit deset tisíc dolarů (asi 214 tisíc korun).
Profily hráčů
Reilly Opelka (© AFP)

Opelka před utkáním druhého kola přišel na kurt s růžovou taškou se znakem belgické galerie. Logo však přesáhlo povolené rozměry a vedení turnaje za to čtyřiadvacetiletého tenistu potrestalo.

"Vážně? Dostat pokutu za růžovou tašku je špatný vtip," řekl Opelka po sobotním postupu do osmifinále po výhře nad Nikolozem Basilašvilim z Gruzie. "Rozhodčí mi říkal, že jsem si to měl nechat před zápasem přeměřit a nařídil mi, ať to zakryju," dodal.

O pokutě od vedení newyorského grandslamu se poté dozvěděl až od novinářů. "Nikdo mi o tom nedal vědět, což je ještě víc komické. Snad aspoň peníze půjdou na dobrou věc. Když už mi chtějí vzít deset tisíc, tak doufám, že neskončí u nějaké velké firmy," prohlásil Opelka.

Čtyřiadvacetiletý Američan také uvedl, že podobnou tašku měl už na French Open. Pro US Open si nechal logo zmenšit, avšak při výrobě v Evropě podle něj došlo k chybě při převodu z palců na centimetry.

"Myslím, že trest je trochu přehnaný. Nejsem tady od toho, abych přeměřoval znaky. Mám jiné starosti, mojí prací je vyhrávat zápasy," dodal Opelka.

Na poslední zápas 213 centimetrů vysoký Američan nastoupil opět s růžovou taškou. Otočil ji však naruby a místo loga na ni černou fixou napsal 'unapproved' (neschválená). Tim Van Laere Gallery tak má o reklamu postaráno a možná se postará i o zaplacení pokuty.

Opelka se v pondělí v prvním grandslamovém osmifinále v kariéře utká s Jihoafričanem Lloydem Harrisem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Ako neviem, kto je větší k*k*t, jestli pOpelka alebo USTA, ale bolo by naozaj štylové keby mal na tej taške p*ču.
Dámy prominou, neodolal jsem při takové k*k*tské zprávěsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli chtěli potrestat za PR, tak to se jim povedl. Firma díky ty pokutě bude mít PR jako kráva. Asi nejlepší reklama EVER!
Reagovat
Newcombe
tenis muži, tenis ženy a tenis kolohnáti. To jen na okraj.
Ohledně růžové kabelky, pokud takový veleobr používá růžovou kabelku, tak si tu pokutu zaslouží. Firma mu to jistě zaplatí.
Reagovat
Mantra
Rozhodně nejsem 4procentni mazel, ale proč by nemohl nosit růžovou tašku? Ostatnětím dává najevo, že nemá strach z předsudkůa nebojí se keců vod de bi lů.
I AlCapone nosil růžovoukošili, oni dříve totižlidi růžovou nnespojovli s těmi...
Nastupuji si o růžové barvě oblečení.smile
Reagovat
Mantra
Telefon mi to nějak poto, ale kdo není v úl, tak pochopí
Reagovat
Ela-fon-isi
Jasně, pokuta je za nádměrné centimetry jeho těla, ne loga. A Schwartzman by ji měl dostat za podměrsmile.
Reagovat
blixa
Taška, o kterou by nikdo neprojevil sebemenší zájem bude najednou všude. Myslí, že ta firma Opelkovi tu pokutu ráda 10x přeplatí smile
Reagovat
a.magerova
Tak tak, chytrý tah... smile
Reagovat
turista
Pokuta je nesmyslná. Ale pro firmu na tašce je to dobrá reklama.
Reagovat
PetaM
Dnešní svět. Úplný odpad.
Reagovat
TML
Tomu se říká reklama :)
Takhle by si té "kabelky" nikdo nevšiml, teď tou pokutou zvednou zájem o značku, o Opelku, zvýší prodejní hodnotu. Takže dotyční pokutovaní se můžou jen chechtat smile
Reagovat
com
je to rebel smile
Reagovat
Fransoas
Ničím se neprovinil.Proč by měl být rebel.Takovéto názory jsou naprosto pro mne nepřijatelné.CHcete se zviditelnit ?
Reagovat
blixa
No, com je sice "číslo", ale tady bych předpokládal ironii ... smilesmile
Reagovat
com
a to neni rebelstvi? ..ze si vzal tu ruzovou tasku i na dalsi zapas, otocil ji naruby a napsal fixou neschvaleno.. Chce to docist clanek az do konce smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist