Oslava 21. narozenin životním titulem! Bouzková vyhrála turnaj ITF W80 v Kazachstánu

21. 7. 2019, 07:38
Aktuality 22
ITF NUR-SULTAN - Marie Bouzková si v den 21. narozenin připsala svůj dosud největší úspěch, když v kazašském Nur-Sultanu vyhrála turnaj ITF s dotací 80.000 dolarů. Ve finále nejvýše nasazená Češka porazila 6-3 6-3 Srbku Nataliji Kostičovou a stvrdila svůj premiérový posun do Top 100. Navíc navázala na včerejší triumf ve čtyřhře.
Marie Bouzková (© Facebook M.B.)

Marie Bouzková po premiérovém vystoupení na trávě ve Wimbledonu, kde se dostala do druhého kola, nezvolila start na červencových turnajích na evropských antukách, ale raději zamířila na tvrdý povrch za menší konkurencí do Kazachastánu. 

A talentovaná Češka se rozhodla správně. Na podniku ITF s dotací 80.000 dolarů v Nur-Sultanu (novém názvu Astany) startovala třetí rok po sobě a letos z pozice jasné turnajové jedničky nenašla přemožitelku.

V pěti zápasech Bouzková neztratila ani set, za postup do finále získala body potřebné pro premiérový posun do Top 100 a dnes vybojovala svou nejcennější trofej.

Ve svém druhém největším finále (v březnu neuspěla na podniku WTA 125k v Guadalajaře) si Bouzková poradila se Srbkou Natalijí Kostičovou. Sice neodvrátila ani jeden ze tří brejkbolů, ale sama zaznamenala šest brejků, vyhrála o 19 výměn více a soupeřku přehrála dvakrát 6-3.

Celkově si Bouzková připsala 12. triumf na okruhu ITF, ovšem až dosud byly jejím maximem tituly z turnajů s dotací 25.000 dolarů.

V pondělí bude Bouzková figurovat na 92. místě žebříčku WTA a stane se tak už osmou českou zástupkyní v elitní stovce. Doplní Karolínu Plíškovou, Petru Kvitovou, Markétu Vondroušovou, Barboru Strýcovou, Kateřinu Siniakovou, Karolínu Muchovou a Kristýnu Plíškovou.

Už včera Bouzková v Nur-Sultanu získala svůj teprve třetí a dosud nejcennější titul ve čtyřhře. Dnes tak podruhé v kariéře zkompletovala 'double', poprvé se jí to povedlo v roce 2015 na Mauriciu na malém podniku s dotací 10 tisíc dolarů.

Bývalá vítězka dívčího US Open si tak o íkendu v kazašské metropoli nadělila krásný dárek k dnešním 21. narozeninám.

• ITF W80 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch, 80.000 dolarů
nedělní výsledky (21. 07. 2019)
• Dvouhra - finále •
Bouzková (1-ČR) - Kostičová (7-Srb.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Torn
Moc gratuluju Maruš!
Reagovat
Jon61
Na turnajích nižší kategorie spíše získá Maruška sebevědomí, na lépe obsazených WTA podnicích by hrozily prohry v úvodních kolech, takže její rozhodnutí je celkem pochopitelné.
Reagovat
Frick
Jako přiznejme si - takovéto zápasové kurzy na 80.0000 turnaji pro hráčku, co nikdy nebyla v TOP 100, to je skutečně unikum.

Maruška si chytře vybrala a tak může slavit.

Mohla též si hrát na hrdinku v Bukurešti nebo Lausanne a vypadnout v prvnim nebo druhym kolem.

Možná by třeba martincová tu stovku taky urvala, kdyby...
Reagovat
Dobry-den
Maruška mě osobně velmi příjemně překvapila, protože letos v roli velké favoritky už několikrát brutálně selhala proti no name hráčkám. Tentokrát to ale vyšlo, a tak se Mary zaslouženě posune do top 100. :-)

Teď má v plánu se přesunout na větší turnaje do Ameriky, tak hodně štěstí i tam. Tam už ale bude trochu jiná konkurence. ;-)
Reagovat
Tiebraker
Ta tlačenka Marie je už trapná. Po každem zápase na podřadném turnaji kdesi v zemi nikoho oslavný článek, že porazila soupeřku, na kterou byl kurz 4, 5 a vic. WOW! Nemá s ní někdo z redakce něco?
Reagovat
rybicka
Že by překročení "magické" hranice stovky? Že by milá povaha? Že by letošní události kolem jejích LL a její následný úspěch i v nepodřadných zápasech? Že by nepromarnění šancí, na rozdíl od jiných holčin?

Že by prostý souhrn všeho?
Reagovat
aligo
Asi tak nějak... Marie je velmi nadějná hračka a posun do TOP100 je prostě velký průlom
Reagovat
com
nadejna hracka, ktera musi sbirat body na ITF, jelikoz by v slabe obsazene Bukuresti nepresla ani prvni kolo? :D
Reagovat
sojka1
ja teda chapu, ze je potreba si takhle v nedeli i trochu zadehonestovat, tu niternou potrebu tady, konec koncu, nemas jediny, ale ze se Maruska uz ted treba nechce vracet na antuku by za uvahu nestalo? :-(
Reagovat
EllNino
stopro to tak bylo :)
Reagovat
EllNino
ty jsi tak hloupej :D
Reagovat
Torn
come, nebuď na marušku zlej! :D
Reagovat
FulnekUltras
Lendloplech by do Celinogradu v životě nepáchl.
Reagovat
Torn
Tak Karolína v minulosti hrála v Azerbajdžánu, Uzbekistánu, V Rusku i Číně, takže ti to trochu kazí balanc, opičáku. :D
Reagovat
tommr
Marie byla sice ve finále jasnou favoritkou, ale výhra přesto potěšila. Každý "double" se počítá i když šlo jen o ITF turnaj. Marie si navíc dnešní výhrou výrazně upevnila pozici v top-100 kde by se mohla usadit dlouhodobě ...
Reagovat
Fransoas
Nejenom velká gratulace k titulu,ale současně vše nejlepší k narozeninám.Bude to konkurence pro Kristýnu Plíškovou.Věřim ale tomu,že jěště bude stoupat v žebříčku nahoru na rozdíl od Kristýny.
Reagovat
sojka1
souboj talentu a pile... :-)
Reagovat
sojka1
dalsi jahoda Marusce do kosicku, sice stale jen lesni, ale pekne vonava, gratulace! :-)
Reagovat
EllNino
Zde byly levné body, ve všech zápasech velkou favoritkou :)

Snad se ve stovce zabydlí na delší dobu :)
Reagovat
Fransoas
Bylo to správné rozhodnutí od Marušky.U větší konkurence by to bylo v danou chvíli těžší.
Reagovat
aligo
Je dobře že to Marie vyšperkovala titulem :)))
Reagovat
George_Renel
Velká gratulace k titulu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist