Osmička pro Turnaj mistryň ve čtyřhře je zkompletována. Duo H+H skončilo deváté

18. 10. 2015, 14:30
Aktuality 12
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká se mezi osm nejlepších párů letošní sezony těsně nevejdou. Jako poslední se na Turnaj mistryň ve čtyřhře kvalifikovaly Američanky Raquel Kopsová-Jonesová a Abigail Spearsová, se kterými si dnes české tenistky zahrají finále v Linci. Dvojici H+H bude pro Singapur nabídnuta alespoň role prvních náhradnic.
Raquel Kopsová-Jonesová a Abigail Spearsová

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou před rokem obnovily spolupráci a i když letos nevyhrály jediný turnaj a jen dvakrát byly ve finále, tak především díky semifinále na Roland Garros bojovaly do poslední chvíle o postup na Turnaj mistryň.

Mezi osm nejlepších párů sezony se ještě mohly dostat v případě úspěchu v Linci, zároveň však potřebovaly zaváhání největších konkurentek Raquel Kopsové-Jonesové a Abigail Spearsové. České tenistky sice v Rakousku postoupily podruhé v sezoně do finále, jenže v něm dnes narazí na Američanky, které si tak bez ohledu na finálový výsledek zajistily druhý rok po sobě účast na Turnaji mistryň.

Účastnice Turnaje mistryň 2015 ve čtyřhře:
Hingisová/Mirzaová (Švýc./Indie)
Matteková/Šafářová (USA/ČR)
Makarovová/Vesninová (Rus.)
Dellacquaová/Švedovová (Austr./Kaz.)
Babosová/Mladenovicová (Maď./Fr.)
Garciaová/Srebotniková (Fr./Slovin.)
Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (Tchaj.)
Kopsová-Jonesová/Spearsová (USA)
Náhradnice (zatím neoficiální):
Hlaváčková/Hradecká (ČR)
Muguruzaová/Suárezová (Šp.)

Dvaatřicetiletá Kopsová-Jonesová se čtyřiatřicetiletou Spearsovou letos vyhrály turnaje v Dauhá a Nottinghamu a dnes mohou přidat třetí titul v Linci. Navíc si zahrály semifinále ve Wimbledonu.

"Jsme moc šťastné, že si druhý rok v řadě zahrajeme na Turnaji mistryň.  Už se nemůžeme dočkat, až si na kurtu v Singapore Sports Hub zahrajeme. Neexistuje lepší způsob, jak zakončit sezonu, než se kvalifikovat a zahrát si před úžasnými fanoušky v Singapuru," řekla Kopsová-Jonesová.

Hlaváčková s Hradeckou skončí v pořadí letošní sezony na devátém místě a do Singapuru by tak měly odletět jako první náhradnice. Druhou alternativou by měly být Španělky Garbiñe Muguruzaová a Carla Suárezová.

Není však vyloučeno, že Hlaváčková s Hradeckou do soutěže vstoupí už od prvního zápasu, neboť ruský pár Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová od US Open nehraje kvůli zranění Makarovové.


Český tenis bude ve čtyřhře od 25. října reprezentovat minimálně Lucie Šafářová s americkou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. V singlu pak minimálně Petra Kvitová a zřejmě i Šafářová. Teoretickou šanci má ještě i Karolína Plíšková.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
ted uz jim smutno být nemusí , v lednu naviděnou..nebo ještě Fed cup??
Reagovat
smazaný uživatel
Bude záležet na Pálovi. Ale spíš to vidím tak, že H+H v týmu nebudou, Lucce se teď v singlu nedaří, takže tam bude chtít mít raději aspoň třetí (optimálně samozřejmě i čtvrtou) hráčku, která bude moci hrát i singl. Takže to bude například Petra + Lucka Š. + Karolína + Bára, případně místo Báry může vzít Denisu. Může udělat širší tým a vybrat až na poslední chvíli.
Reagovat
Empe
Taky si myslím, že to bude tak, jak píše Lukk. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle plakátu to vypadá na Petru + Lucku + Káju + Báru :-)
Reagovat
Frick
Někoho tam dát museli.
Reagovat
smazaný uživatel
To sice ano, ale první tři jmenované jsou tak jako tak jasné a Bára je taky vcelku logická volba. Jediná momentálně použitelná alternativa k ní je Hráďa.
Reagovat
smazaný uživatel
moc hezké finále
Reagovat
Empe
Škoda. Možná by stačil trošku více společný program a vyšlo to.
Na druhou stranu, před rokem jsme ani nevěděli, jestli spolu ještě někdy budou hrát. Hlavně, ať Háčkům vyjde olympijská sezona! :)
Reagovat
Fandina
Škoda, ale teď se hraje finále v Linci, titul by byl dobrý a body také, tak Háčkované Holky. Pojďte!
Reagovat
smazaný uživatel
z toho plyne jen,že Lucka chtěla zaplatit pokutu a odhlásit se z Lux. ,zřejmě v domění,že jí bude umožněna WC v deblu v Moskvě .To ale WTA zatrhla ,proto tvrdí Fencl, že od Singapuru odrazují hráčky,které jsou i singlistky . Navíc v Sin. i náhradnice musí být už v neděli ráno,proto jí řekli aby se odhlásila i z Lux(tomu nerozumím)
Reagovat
smazaný uživatel
Steve Simon má co řešit. Podobných problémů je v turnajovém systému celá řada.
Reagovat
smazaný uživatel
sexismus!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist