Osmnáctiletá Raducanuová je první kvalifikantkou ve finále grandslamů! O titul z US Open se utká s o rok starší Fernandezovou!

10. 9. 2021, 05:42
Aktuality 127
US OPEN - Emma Raducanuová zvládla bez ztráty setu i devátý zápas na letošním US Open. Osmnáctiletá rodačka z Toronta porazila 6-1 6-4 světovou osmnáctku Marii Sakkariovou a jako první v historii postoupila z kvalifikace až do finále některého z podniků velké čtyřky. V něm se první britská finalistka grandslamů po 44 letech utká s o rok starší Kanaďankou Leylah Fernandezovou, další naprosto nečekanou finalistkou letošního ročníku závěrečného grandslamu sezony.
Profily hráčů
Emma Raducanuová (© AFP)

Emma Raducanuová do letošní sezony naskočila až v červnu a na domácí půdě ve Wimbledonu si po skalpech Vitalije Ďjačenkové, Markéty Vondroušové a Sorany Cirsteaové připsala svá první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a na nejslavnějším turnaji světa prošla až do osmifinále, v němž vzdala Ajle Tomljanovicové.

V životní formě pokračuje i na amerických betonech, z posledních 19 duelů má bilanci 17-2. Po finálové účasti na podniku WTA 125k v Chicagu se bez ztráty jediného setu prostřílela z kvalifikace až do finále US Open. Po cestě mezi nejlepší osmičku ničila jednu soupeřku za druhou. V kvalifikaci se ještě rozehřívala a ve třech zápasech ztratila 16 gamů, v hlavní soutěži v šesti utkáních soupeřkám dohromady povolila jen 27 her.

Osmnáctiletá Britka nedala šanci Stefanii Vögeleová (6-2 6-3; 24 vítězných úderů - 18 nevynucených chyb), Shuai Zhang (6-2 6-4; 27-11), Saře Sorribesové (6-0 6-1; 23-16), Shelby Rogersové (6-2 6-1; 18-14), olympijské vítězce Belindě Bencicové (6-3 6-4; 23-12) ani zkušené Marii Sakkariové (6-1 6-4; 16-17).

Raducanuová přitom v úvodních dvou servírovacích gamech čelila celkem sedmi brejkbolům. Všechny hrozby odvrátila, po třech dlouhých hrách se dostala do vedení 4-0 a ve zbytku utkání už soupeřce žádnou brejkbolovou šanci nenabídla.

Zápas mohla ukončit o něco dříve, i ona však měla proti dnes značně chybující řecké jedničce problém využívat brejkboly. Ve druhé sadě jich měla osm a proměnila jediný. Premiérový souboj se Sakkariovou bez známek nervozity dopodávala.

"Čas tady v New York letí strašně rychle. Uběhly už tři týdny, co tady hraju, a podívejte, jsem ve finále. Nemůžu tomu ani trochu uvěřit. Je to bláznivé," řekla Raducanuová.

Sakkariová tak neuspěla ani ve svém druhém grandslamovém semifinále, celkovou bilanci v této fázi si zhoršila na 2-12 a Řecko stále čeká na první finalistku podniků velké čtyřky. Mezi muži toto čekání na letošním French Open ukončil Stefanos Tsitsipas. Právě v Paříži hrála své první semifinále i 26letá rodačka z Atén a nevyužila v něm mečbol proti Barboře Krejčíkové.

"Je těžké bojovat v utkání, v kterém vám nic nejde a vše se nadmíru daří soupeřce. Nebyla jsem to já," litovala šestadvacetiletá Řekyně.

Krátce po začátku zápasu Sakkariová na chvilku zmizela v šatně. Důvodem byla špatně zvolená sukně. "Vzala jsem si o číslo větší a nemohla v ní hrát," řekla tenistka.

Raducanuová je první britskou finalistkou grandslamů po 44 letech (Virginia Wadeová, Wimbledon 1977), na US Open má Velká Británie zastoupení ve finále dvouhry žen poprvé od triumfu Wadeové v roce 1968. Už po postupu do semifinále měla jistotu, že v pondělí na postu britské jedničky vystřídá Johannu Kontaovou. Teď bude nejhůře 32. hráčkou světa (aktuálně 150.).

Zároveň se stala druhou žebříčkově nejníže postavenou finalistkou US Open (Kim Clijstersová, triumf 2009, tou dobou nefigurovala v žebříčku), nejmladší finalistkou grandslamů od prvenství Marie Šarapovové ve Wimbledonu 2004 a nejmladší finalistkou US Open od roku 1999. Navíc jako první v tenisové historii prošla z kvalifikace až do finále některého z grandslamových turnajů.

Ve svém premiérovém finále na nejvyšším okruhu narazí na další senzační finalistku, o rok starší Leylah Fernandezovou, která vyřadila světovou dvojku Arynu Sabalenkovou.

Kanadské rodačky se střetnou poprvé a bude se jednat o první finále teenagerek od US Open 1999, tehdy 17letá Serena Williamsová v něm porazila 18letou Martinu Hingisovou, a první finále nenasazených na grandslamech hraných v open éře.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57.500.000 dolarů
čtvrteční výsledky (9. 9. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Fernandezová (Kan.) - Sabalenková (2-Běl.) 7-6(3) 4-6 6-4
Raducanuová (Brit.) - Sakkariová (17-Řec.) 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

127
Přidat komentář
5zdenek5
Nedopustil žádnou zápletku, žádný TB od kvalifikace, žádný prohraný set.
Já jen smekám nad její hrou, načasovala formu po které se věže celý turnaj.
Už tak ti bude kit těžké, se udržet, udržet nervy a popularitu po turnaji. Hlavně se z toho nepo...t.
Moc jí přeji, ať ji to vydrží i ve finále a zvládne 2:0 na sety vyhrát.

Samozřejmě smekám i před souoerkou, která teď jela 4 nebo 5 bitev ve 4 settech. Takže tamm tolik sil už nebude a proto nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 4 setech? A tak se tvoří legendy ;-)
Reagovat
Jon61
A u zápasů, které skončily remízou na sety 2:2, se vítězka losovala. Leylah měla štěstí. smile
Reagovat
blixa
Je to rozená klikařka ! smile
Reagovat
5zdenek5
Jsem na telefonu a samozřejmě překlik.. Ale jsem rád, že jsem pobavil :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Konečně se dostávám k hodnocení nočních SF bitev. Btw, kolik bylo asi šťastných tipujících?smile
Předesílám, že jsem viděl jen HL, ovšem předchozí zápasy skoro komplet

Leylah x Amazonka
Velký a vyrovnaný boj hned od začátku, žádné oťukávání nebo odpaly z nervozity. Obě bojovaly o prolomení vysoce kvalitních servisů. Amazonce se to povedlo hned při prvním servírovacím gamu Leylah. Ta se ovšem nikdy nevzdává a hraje naplno opravdu každý míč. I proto se brzy dočkala své příležitosti také ona a dovedla 1.set do tiebreaku, který už poněkolikáté na tomto GS zvládla jako zkušená matadorka. Amazonka nicméně nepolevila, urputně bojovala a svoje r?ny doprovázela řevem jak z pralesa. Ve 2.setu prolomila podání Leylah hned dvakrát a dopodávala ho. Ve třetím si role prohodily. Na livescore je chybný poměr BB 3:4 namísto 4:4.

Ve vyrovnané přetahované de facto rozhodl poslední gem, kdy Amazonka podávala na udržení v zápasu a postihl ji totální kolaps jak za starých časů - 2DF a 2UE.
Leylah hrála svoji chytrou hru, zrychlovala ji údery brzy po odskoku, bravurně zvládala obranu i útok, navíc dokázala přidat několik skvělých DS. Přišlo mi, že Amazonka nehrála takovou bezhlavou střelbu jako obvykle, v koncovce ale opět zklamala. Naopak Leylah potvrdila neskutečnou formu na tomto turnaji, obrovskou psychickou odolnost a velmi velmi sympatické chování.
Těším se, že se dostanu ke kompletnímu záznamu a zápas si vychutnám se vším všudy. Krásný příběhsmile
Reagovat
blixa
smile
Reagovat
lars
"vyrovnaný boj hned od začátku" - nikoliv
1. 3 gamy Sabaka Fenu jasne prehravala, protoze ji to tam padalo
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas s úplným začátkem, kdy mohla Amazonka podlehnout falešnému uspokojení, že to tak půjde dál. Jenže Leylah se na ni jen potřebovala chvilku adaptovat, takže ano, do úplného začátku vstoupila lépe Amazonka, nicméně svůj druhý servis si už Leylah v pohodě uhrála a hra se vyrovnala.
Reagovat
Jon61
Poněkud zavádějící titulek, Leylah je starší pouze o dva měsíce a jeden týden než Emma. Pravdou je, že cestou do finále měla daleko těžší, porazila tři tenistky z TOP 10.
Reagovat
tommr
jj z Fernandezový se "devatenáctka" stala teprve tento týden ...
Reagovat
hanz
Shrnutí US ženy:
1) Potěšilo
- vypadnutí podvodnic (Benčič - OH, Sakkari - Řím)
- vypadnutí hejkalek (Saba, Vika)
- vypadnutí pusholin (Svitolina, Halep, Kerber);

2) Česká ,,esa":
- Muchová
- zklamání, neschopnost v zakončení, množství jednoduchých errorů, opětovná zdravotní indispozice.smile

- Kar. Plíškovic - kromě servisu nic moc, začíná berdychovatět a to neznačí moc úspěšné zítřky, bh jako tradičně haproval.

- P. Kvitovic - kapitola sama pro sebe, z velkohubých plánů na rok 2021 jsou jen trosky, opět vyházený grandslam, stále podává jen do bh soupeřek, které už pěkně čekají na metě, aby Kvitové zaslaly return, tím mají vyhráno.

- Kr. Plíškovic - pěkný servis, bohužel další údery o 2 třídy horší + špatný los.

- M. Vondroušovic - Spratkovité chování nezklamalo, stačilo, aby se soupeřce podařilo pár míčů, pak už to Vondroušová zabalila sama, s takovou gs nezíská, chybí zdravé naštvání a lepší údery z bh a servis.

- M. Bouzková - opět schytán brutál los, i když v jejím případě by to asi na jiný výsledek nebylo - jen přehazování sítě nestačí.

- B. Krejčíkovic - zklamání z předvedené ,,ne/hry" v duelu se Sabalenkou, absolutně nedokázala returnovat, přitom Saba byla k poražení, motory zapojila až v druhém setu a to už jaksi bylo rozhodnuto. Etudu s Muguhrůzou nekomentuju, neviděl jsem.

- T. Martincová - Dojela na program a dobře hrající Viku, šance měla, promrhala, svým vystoupením nenadchla, ani neurazila.

3) Finále
- Jsem nestranný, je mi buřt, která vyhraje, víc přeju Fernandez, páč měla daleko těžší soupeřky, Raducanu chytla trapně lehký los (nechápu proč Bradavičnatá se neodhlásila dřív, když půl roku snad ani nehraje),prověřena byla až Benčič a Sakkari.
- Podivuju se nad tím, jak Fernandez vyzrála, když dokázala prohrát i s Bouzkovou rozdílem třídy.
Reagovat
lars
proc mas u nekterych prijmenich koncovku vic ?
Reagovat
com
jo na Kvitovic mam patent ja smilesmile
Reagovat
aape
x) pobavilo smile
Jsem nestranný x víc přeju Fernandez - v tomhle bodě si trochu protiřečíš smile
Reagovat
blixa
Takový malý oxymoronek smile
Reagovat
blixa
No hezky ses rozkecal, podobně jako lord Snackbar těsně před smrtí, ale myslím, že by se to dalo shrnout do jedné věty : "Všechny stojí za howno, jen já jsem letadlo !" smilesmile
Reagovat
brixner
Táák a na to se napijem!
smile
Reagovat
lars
"Je těžké bojovat v utkání, v kterém vám nic nejde a vše se nadmíru daří soupeřce. Nebyla jsem to já," litovala šestadvacetiletá Řekyně.
Reagovat
tommr
aspon na vlastní kůži poznala jak se cítila Karolína v zápase proti ní ...
Reagovat
Nola
jj, videla som zapas zo zaznamu, zapas Kaji nie, ale obe boli favoritky a nezvladli to, Sakkari ma neprekvapila, vyradila na FO byvalu sampionku a nasledne prehrala s Barborou.... skor ma prekvapila Amazonka - Aryna, nevidela som zapas, ale ona pravidelne prehrava z pozicie vacsej favoritky, na GS jej to nejde, Sakkari a Aryna nemaju plan B.....
Reagovat
lars
Sekera to zna z SF WTA turnaju ma uspesnost 2/12 . Skoda ,ze s ni Karol nehrala az SF USO.
Reagovat
lars
* turnaju , kde ma ...........
Reagovat
Mony
Hloupé kecy zklamané. Od začátku byla souperka jasně lepší, ne že se jí dařilo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Padala jí sukněsmile
Je to blbka, dobře, že ji Emma vyškolilasmile
Reagovat
Nola
teraz sledujem zapas, tolko BP co zahodila v 1.sete nejde ani komentovat, netusim, kto to napisal, ale Emma jednoducho ziadny tlak necitila, hrala uvolnene, to je vysadou mladych pusiek, ktore absolutne nepocituju ziadny tlak, ak to nevyjde nic sa nedeje.....

z jednej diskusie - sponzori sa po Emme vrhnu, je pekna a mozno z nej bude nova kralovna zarobkov mimo kurt...
Reagovat
Pe3k
Závidíš?
Reagovat
Nola
:D tebe tusim uz zacina celkom prepinat smile nemala som favoritku v ziadnom semicku, ani som ich nesledovala, nesledovala som ani panske nocne zapasy, ani Novaka.... a je mi celkom sumak, ktora z dam vyhra, obe su mi sympaticke, sklidni sa, ved nejde o zivot, ale iba o zabavu, ktoru nam tenisove zapasy prinasaju, castokrat byvame sklamani z prehrie nasich favoritov, ale ver mi, nasi favoriti, nam zivot nijako neulahcia, neprispeju nam, ak by sme mali financne problemy, nevybavia nam lepsiu lekarsku starostlivost a.p.
ak si si nasiel virtulanu lasku, tak ti to prajem, je to velmi pekna kocka
Reagovat
Pe3k
Sice jsi napsala klasickou hromádku nesmyslů, ale odpověď na moji otázku ne.
Reagovat
Nola
jukni svoj povodny koment a zavisti smile smilesmile
Reagovat
Patik
áno..mimo kurt vyzerá naozaj pôvabne aj keď..ženský tenis potrebuje šampiónku nie instagramové priemerné dievča..snáď bude zarábať na kurte viac ako mimo kurt..a snáď možno bude aj nejaká dlhodobejšia rivalka pre Fernandezovú..
Reagovat
Patik
Dúfam že vyhrá Leylah.. Ked už to tam upratala od top hráčiek zaslúžila by si to.. Ujačana Sabalenka bola ranarka s Raducano to bude mať ľahšie a viac sa dostane do hry..aspon dúfam.. A snáď všetky ženy co vrieskaju na kurte pri uderoch budú mať po kariére hlasivky jak orkovia.
Reagovat
blixa
I když mírně favorzuju Leylah, nemyslím že to bude mít lehčí. Možná dokonce naopak, čekám extrémně vyrovnaný zápas. Ženy co vřískají prostě trénují do manželství, prostě praktická příprava ! smile smile
Reagovat
Patik
také ženy ani nech nevstupujú do manželského zväzku.
Reagovat
Patik
teda k tenisu s Raducano bude mať viac prestoru na rozvoj svojej hry a na útok..so Sabalenkou mám pocit že väčšinu hry musela len blokovať a nastavovať raketu.
Reagovat
blixa
Jenže Raducanu je strašně brzo u míčů a pak hraje tam kam potřebuje. Jasně, nemá rány jako Sabalenka , ta hra nevypadá tak efektně, ale o to je to možná nebezpečnější.
Reagovat
smazaný uživatel
smile přesně. Ona má svaly a ta zase čáry.
Reagovat
Patik
no uvidíme ako sa popasujú jedna s druhou..
Reagovat
Nola
pamatam, TM, kedy Masha porazila v skupine vsetky TOP hracky a nakoniec zahucala v semi s Petrou, ktora prehrala 2 zapasy v skupine, vyhrala semi a prehrala s Agou vo finale, ktora bola na tom podobne v skupine ako Petra smile, tusim rok 2015, skalpy TOP hracok nic nezarucuju.... Dominika moze tiez o tom porozpravat pribeh, vyhrala jediny zapas v skupine :smile
Reagovat
Patik
môže byť veľakrát to tak býva že jeden urobí špinavú robotu a druhý zožaje slávu..ale dúfam že Leylah bude tá ktorá to dotiahne úplne dokonca..víťazne..
Reagovat
zfloyd
kde se dá najít záznam Sabalenko - Fernandes ? to jsem bohužel prospal, díky
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Záznam nevím, ale na YT jsou celkem solidní HL. Skoro 18min.
Reagovat
zfloyd
to jsem viděl to je hrozně zrychlený
Reagovat
tmora
horizon.tv (jestli máš UPC).
Reagovat
zfloyd
UPC nemám koukám přes stream
Reagovat
FerrariF50
Kdyby jsme snad měli UPC, tak o tomhle víme. To je jak napsat rovnou, že pokud máš předplacený eurosport, tak tam to je. Hele a pokud máš svůj soukromý tryskáč, tak si tam můžeš zaletět příště kouknout live smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
annah
Jeste kdyby tak nejak podobně dopadla i mužská semifinále! Djok a Medvěd out.smile Ale to se nestane. Ti dva se potkají ve finále a Srb v něm dovrší GS.
Reagovat
Tiebraker
Libi se mi, dal bych ji sanci a strihnul ji. smile
Reagovat
paprikovygulas1
Čo z toho keď ty si bez šance.
Reagovat
blixa
Tak jak to zítra vidíte a proč ?
Já osobně tak 60:40 pro Fernandez, je to podle mě komplexnější hráčka, má mimořádnou psychickou odolnost což by mělo převážit naprosto famózní pohyb Raducanu. Ještě že zásadně nesázím ... smile
Reagovat
dadaft
No, křišťálovou kouli mám jak na potvoru zrovna na pravidelné údržbě a seřízení u Gandalfa, tak budu jenom hádat --- vidím to stejně.
A doufám, že se tohle finále zapíše do dějin nejen složením, ale i kvalitou hry...
Reagovat
majkl005
já se bojím, že obě děvčata budou z toho tak psychicky vyřízené, že kvalita hry bude srovnatelná s nějakým okresním přeborem :/
Reagovat
Mony
Je fakt, že Lejla si prošla většími dramaty, je tedy otrkanejsi. U Emmy můžeme jen věřit nebo se domnívat. A vypjaté chvíle asi už přijdou.
Reagovat
FerrariF50
Ať z jednoho nebo z druhého pohledu to bude prostě totální majstrštyk :) ... Buď jedna porazí tu, co prošla bez ztráty setu a jasnými vítězstvími z kvaldy až do finále GS jako nůž máslem a zapsala se už tím do historie a nebo druhá porazí tu, co porazila světové jedničky a další hvězdy dnešní doby a tím jen završí svoji brutální jízdu :) Tak i tak, oboje sakra epic smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Lelyah žádné nervy nemá, viz noc. Navíc má diváky jako doping.smile
Reagovat
ttopi
https://twitter.com/tomas_janca/status/1436234045499846658?s=20

smile
Reagovat
baggik
Gratulace teenkám. A přiznejme si, kdo je viděl před tímto turnajem hrát? Já ne. Ženské grandslamy jsou jako bonboniéra, nikdy nevíš kdo vyhraje.
Reagovat
sojka1
tak ale pokud jsi nikdy nevidel hrat Fernandez, je to o tom, ze nesledujes WTA... :-)
Reagovat
blixa
smile
Reagovat
aligo
To samé se dá říci i o Emmě.. minimálně ve Wimblasu k vidění byla e ne jednou smile
Reagovat
dadaft
Markéta by mohla vyprávět... smile
Reagovat
sojka1
no ja to vim, ale pripoustim zase, ze ji mohl prosvihnout snaz.... :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
smile
Reagovat
Mony
Moc krásná fotka hubené vitezne Sereny. Myslel jsem, že vyfintena chodila jen Venus.
Reagovat
SydneyOpen
.
Reagovat
Fransoas
Mladá Raducanu - radost pohledět.Rozjela to ve velkém stylu.Namakanou bomberku zničila.Byla by to paralela zápasu Sakkari-Plíšková akorát s tím rozdlem,že tam byl úžasný pohyb a naprostá herní pohoda,která se projevila hned ze začátku.Spíše vývoj byl dost nečekaný.Gratulace k postupu do zajímavému finále s další teenagerkou.
Reagovat
lvicek
Tedka koukam na Fernandez - Sabalenka a jak tam divaci bourili po te dvojchybe Sabalenky v TB, to teda nebylo nic moc...
Reagovat
Esgalnor
Emma je mi ohromne sympaticka, ale ve finale budu fandit Leylah - porazit za sebou v jednom turnaji Kanepi, Osaku, Kerber, Svitolinu a Sabalenku je neskutecnej vykon a to finale si ohromne vydrela.
Klobouk dolu Emme, ze neztratila set ani s Bencic nebo Sakkari, ale Fernandez to mela za me mnohem tezsi.
Reagovat
vojta91
To tak je v ženským tenisu. Občas má někdo formu a ať je jinak totálně levá, tak vyhraje grandslam.
Pro příklad nemusíme chodit daleko, stačí jen do Fulnekusmile
Reagovat
Pe3k
Gratulace oběma holkám hlavně Emmičce. smile
Reagovat
lvicek
Gratuluju obema slecnam, rozhodne jsem rada, ze to daly ony a ne jejich souperky ;). Jen tim teda asi trochu berou lesk Bare Krejcikovy a jejimu viteznemu FO :D. Ona sice byla pred rokem mimo top100, no ale co teprv tyhle dve holcicky? ;)
Reagovat
aape
Taky mě těší, že to tyhle dvě mladé dámy dotáhly až do finále smile
Bára bohužel asi přijde o vítězství v kategorii nejlepší zlepšení roku, ale se můžeme těšit, jak to ty dvě sympatické teenky rozjedou ve finále
Reagovat
smazaný uživatel
nova nastupkyna bianky andreescu, technicke udery ako monča niculescu, servis ako viky hanescu, nedavno mala ranking ako mika buzarnescu a este dve sezony bola rankingovo ako gabika vasilescu
no vsecky jej superky sa na US Open dockali poriadneho preplescu a od pondelka bude mať užšia tenisova špička zase novu krasku smile
Reagovat
paddy
Už tehdy se dal ten letošní postup do finále rozpoznat v očích smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=NtKYFU9Lrfo
Reagovat
baba
úspěch těch mladých holek spočívá v tom, že nemají co ztratit a hrají uvolněně. Teprve se na špičku drápou, a to jde snáz. Starší tenistky mají blok, vědí, jak těžké je se na vrcholek dostat a chytit svoji šanci za pačesy a psychicky to nezvládnou. Takže mláďata fajn, ale jsem zvědavá, jak příště/ vidím zářný příklad v Ostapenko, Andreesku,Buchard atd, /
Reagovat
gigin
Přesně. Mi tam Leylah v TB rozhodujícího proti Svitce přišla absolutně bez nervů. Furt si jede to svoje. Další věc jsou zranění...
Reagovat
aape
Na druhou stranu je tu i příklad Martiny Hingis a Sereny, že kterých se staly tenisové hvezdy
Reagovat
Vojtaakk
Andreescu ale neni uplne ten samy pripad, tam do toho vstupuji ty jeji zraneni.
Reagovat
Mony
Že všech "nej.. " mi přijde nejlepší asi ta první kvalifikantka ve finále GS. Ty teens ve finále GS mi připadaly před 30 lety, kdy ještě nebyly taková věková omezení, normální.
Kdyz jsem se ptal někde na kvalde ve Stromovce pana Kodese jaký největší rozdíl v ženském tenise za něj a teď, tak říkal, že tenkrát bylo téměř nemožné, aby hračka z druhé padesatky, natož z kvaldy porazela tu z TOP5. Za nimi byla velká mezera.
Reagovat
sojka1
nejvetsi rozdil je samozrejme predevsim v materialnich i realnych podminkach pripravy deti v dobach Kodese a dneska.... a predevsim v jejich poctu! Driv se jich na profesionalni urovni (ktera je dnes stejne hodne usmevna a praktikuje se v kazde lepsi tenisove baby skolicce) pripravovalo skutecne par, ostatni si proste jen pinkali s tatou, brachou; proto byl tak propastny rozdil mezi spickou a temi ostatnimi.... ;-)
Reagovat
Mony
Asi jo. Z ničeho se hrát nedá.
Reagovat
sojka1
samozrejme, me jen prekvapilo, ze vyzdvihl zrovna toto, on, ktery se v zime poctive stridal (i s temi nekolika vyvolenymi detmi) o kurt na Klamovce... za neho jedine kryte antukace v Praze... :-))
Reagovat
gigin
Aj s tebú?
Reagovat
sojka1
jiste, hezky cekal, az jsem se odbatolila... :-))
Reagovat
gigin
A už tehdy v tobě viděl určo obrovský potenciál? Si říkal, škoda, že už nevyroste? Nebo?
Reagovat
Mony
Ale na jeho travičku u baráku tě nepustil, nebo jo?
Reagovat
sojka1
ne, to ne.... :-)
Reagovat
paddy
Potvrdilo se, že začala nová éra ženského tenisu, ve které má šanci titul top200, kromě těch, které o titulu mluví smile smile

Zatímco u mužů posledních 15 let vyhrávali víceméně 3 hráči, tak u žen to v posledních letech může být kdokoli.

Bylo nesmysl po 2k komentovat, že letos jsou nasazené ženy úspěšné a naopak muži ne. Zajíci se počítají až po honu.

Muži potvrdili spolehlivost a v SF je tradičně skoro celá top4, kdežto nasazené ženy se postupně vysypaly jako sklo ve dveřích a ve finále jsou poprvé v historii dvě nenasazené tenistky. smile
Reagovat
Fandina
Po druhém kole byly holky co se týká nasazení lepší než kluci. Po dalších kolech se to změnilo, ale to neznamená, že to první neplatilo.
Reagovat
Dobry-den
Tak to jsem opravdu nečekal. Ještě, že Bára i Líná Noha prohrály už v ČF, protože kdyby to projely proti holátkům, to by tady bylo nablito, jak zahodily jedinečnou šanci na finále. smile

Jinak je mi jedno, kdo vyhraje, ani jednu z holek nemám moc nasledovanou, nejsou mi ani sympatické, ani nesympatické, fakt je mi to šumák, finále si v klidu vychutnám a možná se během zápasu přikloním na něčí stranu. Ale vzhledem k průchodu turnajem si tipnu vítězství Emmy, která prakticky neměla slabou chvilku. Zajímavé spíš bude, jak to zvládnou mláďata psychicky. Finále je trochu něco jiného, pro obě je to neuvěřitelná příležitost na zápis do historie a klidně se můžou obě složit a skončí to fiaskem. smile Ale snad ne a navážou na dosavadní výkony a bude to super finále. smile
Reagovat
paddy
06.09.2021 00:14
Od: paddy
Raducanu - Fernandez
Lidi si to nechtějí přiznat, ale blíží se finále rodilých Kanaďanek smile smile

Nejde jinak, než to sem dát popáté smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
Mony
To ten javorový sirup. Já si z něho dělám ročně týdenní ocistovaci a hubnoucí kuru (Neera). Ještě s cardio lekcema ve fitku, to mladnu snad rychleji, než starnu
Reagovat
hojan1
co to tu píšete za hovadiny tesco, billa, papričky, guláš. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pockat, pockat. Ako to ze finale GS nehrá 17r Gauffová, o ktorej citame neustále, ale 18r nenapadná Britka?
Reagovat
Andrew89
Tohle jsem si pral,ale necekal jsem to. Mam fakt radost!! Doufam ze to holky nakopne jeste vic,cekam pak utlum na nejakou dobu,ale doufam ze ten utlum bude co nejkratsi. Protoze na obe se hrozne dobre kouka. Nemam favoritku.

To jsem byl loni tercem posmechu od nekterych tu,kdyz Fernandez hrala s Petrou na FO a hrala hodne dobre,Petra ji nakonec zlomila,ale rikal jsem tu, ze tahle holka bude dobra.no a netvalo to dlouho a je vw finale GS!! Neskutecnysmilesmile
Reagovat
Mony
Jojo, pamatuji si, jak ji měla Peťa plné gate
Reagovat
Andrew89
Asi ale prece vi budu fandit ji,protoze jeji los byl neskutecne tezkej. Za to koho vse porazila bych jo ten jeji prvni GS pral asi o neci vic nez Emme:) ale fakt o malinko:D
Reagovat
Mony
Za mě nejpikantnejsi finále, co pamatuji
Reagovat
com
pikantnejsi nez paprikovygulas s chilipapricek? smilesmile
Reagovat
Mony
Určitě...ja jsem vegetarian
Reagovat
paprikovygulas1
Najviac poteší, keď fulnekovi ( ak ešte žije) a podobným ľudom, ktorí sú nadržaný z farieb pokoziek, praskne žilka pri pohľade na finálové obsadenie, ktoré budú tvoriť krásne zmiesane tenistky.
Reagovat
mendrit
Což o barvu kůže, ale už se z čela žebříčku vytrácejí i ty vyloženě krásné tenistky.
Reagovat
paprikovygulas1
No keď to povedal dáky Jiri z Českej Lipy tak niečo na tom bude
Reagovat
com
to je teda dvojka ve finale smile Tak aj ta Sabalenka ten GS neziska.. Vyfoukne ho nejaka neznama, ktera pocitala s tim, ze by aspon to prvni kolo nejak mohlo klapnout smilesmile
Reagovat
paprikovygulas1
A všetko to okomentoval svetoznámy vševedko com, ktorý je rad, keď ziska nejaké body v Tescu na clubcard. Kruh sa uzavrel
Reagovat
com
zalez čoboláku, ja chodim do Billy smilesmile
Reagovat
paprikovygulas1
Úspech ako úspech nahoď trenírky.
Reagovat
smazaný uživatel
nieje to uspech bo v bille ziadne body neziskavas smilesmile
Reagovat
aape
Ale získávás zas samolepky na zlevněné hrnce a plyšáky smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Osaka, Kerber, Svitolina, Sabalenka...to je hvězdná cesta smile...vše navíc ve třech setech v 19 letech. Klobouk dolů. Nicméně demoliční práce Raducanu s.r.o. a i z pohledu historie a sympatií to přeju více jí. smile Každopádně super historické finále. Pořád jsem čekal, kdy Emma mentálně zaškobrtne v tom druhém setu a pořád nic, respekt. Na druhou stranu Sakkari mnoho chyb.
Reagovat
FerrariF50
Jako mají ty holky nejen naprosto výbornou hru, ale jak jsou na tom mentálně to uplně čumim. Jejich finále bude uplná bomba, ani jedna nemusí mít z toho finále bobky, protože jsou na tom dá se říct stejně a můžou si tu vzájemnou řežbu už jen a jen užít, což doufám přidá na kráse toho neuvěřitelnýho finále :)
Reagovat
Mony
Ve dvou setech
Reagovat
FerrariF50
Si to špatně pochopil smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Co ve dvou setech? smile
Reagovat
Mony
Jak píšeš o Raducanu, tak jsem to s ní popletl
Reagovat
Herbert_Hoover
Začal jsem o Leylah. Myslel jsem, že to bude skrz jména a věk patrné.
Reagovat
FerrariF50
Je to bomba, holky hrajou neuvěřitelně, zaslouží si to rozhodně obě na 100% :) Jsou mi sympatické obě, ale víc budu fandit Emmě a taky si myslím, že má větší šanci na výhru a to tak 55:45. Každopádně ať to dopadne jak to dopadne, za mě spokojenost a doufám, že si holky úroveň udrží a budou školit i nadále ostatní supermegastar v tenisu :)
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
FerrariF50
Jako Emma 9 zápasů na GS bez ztráty setu a ještě tak suverénně, to je uplně nadlidský výkon a soupeřka zas vyřadila dvě bývalé světové jedničky a k tomu světovou 2,3,5. No to je taky brutál. Nevídaný co se tady děje. Jinak WTA pro mě taky nyní lepší než ATP, protože Roger s Rafou mimo a je to jenom o tom kdo porazí Djoka a on ho v naprostý většině případů ani nikdo neporazí, takže zábava akorát tak pro fandy Novaka.
Reagovat
Meceon
Je pro mě trochu záhadou,jak s tímhle tenisem mohla jít Fernandez od prohry k prohře... naposledy před US open s Riske 2:6,2:6
Reagovat
Mony
Správně nacasovani
Reagovat
Mony
Tak těm Britům z těch kolonií přece jen něco zůstalosmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist