Osmnáctiletý Nor Ruud je v Riu už v semifinále. O finále si zahraje i Thiem

25. 2. 2017, 09:41
Aktuality 8
ATP RIO DE JANEIRO - Casper Ruud na antuce v Riu de Janeiro porazil i domácího Thiaga Monteiru, přidal už svou třetí výhru na okruhu ATP a zahraje si finále. Poprvé v sezoně je v semifinále Rakušan Dominic Thiem.
Casper Ruud

Casper Ruud před tímto týdnem odehrál na okruhu ATP dva zápasy a neuhrál v nich ani set. Na antukovém podniku ATP 500 v Riu de Janeiro však porazil už tři soupeře a stal se nejpřekvapivějším semifinalistou. 

Teprve osmnáctiletý Nor vyřadil španělského kvalifikanta Roberta Carballese Baenu a dva domácí hráče: Rogeria Dutru Silvu a ve včerejším čtvrtfinále i Thiaga Monteiru, s nímž si poradil 6-2 7-6.

Ruud za celý zápas nečelil brejkbolu, po svém podání ztratil jen jedenáct míčků. Do zápasu vlétl ziskem úvodních čtyř gamů, druhou sadu vybojoval až v tie-breaku.

"Tohle je pro mě tady v Riu úžasný týden, jen se snažím neustále zůstat pokorný. Nejsem pod tlakem, pouze se snažím bojovat o každý bod. Je to pro mě průlomový týden. Jen doufám, že budu hrát dobře i v následujících dnech a třeba úroveň své hry ještě zlepším," řekl Ruud.

O postup do finále si člen #NextGenATP Ruud zahraje se čtvrtým nasazeným Španělem Pablem Carreñou-Bustou. Ten ve čtvrtfinále ukončil sedmizápasovou neporazitelnost šampiona z Buenos Aires Aleksandra Dolgopolova. Ukrajinský tenista v druhé sadě odvrátil mečbol a vynutil si třetí set, ale v jeho úvodu přišel o podání a za stavu 6-7 7-6 a 0-1 kvůli zranění nohy a vyčerpání vzdal.

Až na šestém turnaji v sezoně dokázal Dominic Thiem postoupit do semifinále. Osmému hráči světa se to povedlo na první letošní akci na antuce, když v Riu de Janeiro porazil i díky parádnímu tweeneru 6-2 6-3 Argentince Diega Schwartzmana. Jihoameričana porazil i ve třetím vzájemném duelu 2-0 na sety.



V semifinále, ve kterém loni překvapivě nestačil na Pellu, se třiadvacetiletý Rakušan Thiem utká s pátým nasazeným Španělem Albertem Ramosem, s nímž jediný vzájemný duel loni na tvrdém povrchu v čínském Chengdu prohrál.

"Myslím, že teď hraje nejlepší tenis v kariéře. Má nakročeno do Top 20 a na antuce hraje rád," uvědomuje si Thiem. "Bude to velmi těžký a intenzivní zápas. Ale já jsem docela spokojený s tím, jak tu hraju a do zápasu dám všechno."

Levoruký Ramos, který je 25. hráčem světa, si ve čtvrtfinále poradil 6-2 6-3 s Argentincem Nicolasem Kickerem.  "Tohle je moje první semifinále na turnaji ATP 500, takže jsem šťastný. Hraju teď na antuce dobře a tak doufám, že mi to vydrží i do dalšího kola," řekl devětadvacetiletý Ramos.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, tv. povrch, 1.439.995 dolarů
čtvrteční výsledky (23. 02. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Thiem (2-Rak.) - Schwartzman (Arg.) 6-2 6-3
Carreňo (4-Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 7-6(4) 6-7(2) 1-0 skreč D.
Ramos (5-Šp.) - Kicker (Arg.) 6-2 6-3
Ruud (Nor.) - Monteiro (Braz.) 6-2 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
darek.vrana
Jeho tátu jsem kdysi viděl na Štvanici, když na Škoda Czech Open porazil Martina Damma:).
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Dubai_Tennis_Championships
_%E2%80%93_Men%27s_Singles#Draw

Zajímavé zápasy 1. kola -
Murray-Jaziri, Kohlschreiber-Müller, Federer-Paire, Pavlásek-Pouille, Mayer-Verdasko, Evans-Brown, Granollers-Veselý

Vedle Pavláska a Veselého bude v Dubaji hrát Berdych, který turnajovou účast odstartuje utkáním s kvalifikantem. Rekordman podniku Federer je v Murrayho půlce.
Reagovat
EllNino
Berďa letos všechny turnaje začíná kvalifikantama ...
Veselka by mohl Marcella dát, u Pavláska si tím nejsem jistý ...
Reagovat
darek.vrana
Pouille by se mohl odhlásit, když je teď ve finále.
Reagovat
kada.tom
tak to se nechalo čekat, že Federer bude v půlce s Andym ...
Reagovat
janek_da
V Dubaji prší, kvalifikace mužů přerušena
Reagovat
janek_da
a dodám, že v Kuala Lumpur taky a výhled je že tam bude celý týden chcát
Reagovat
PetaM
No strašné překvapení :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist