Ozakiová v Nanchangu vyřadila Schiavoneovou a je poprvé v semifinále

5. 8. 2016, 20:11
Aktuality 1
WTA NANCHANG - Do semifinále turnaje v čínském Nanchangu se dostaly dvě Japonky, jedna Američanka a jedna domácí hráčka. Japonky Risa Ozakiová, Misa Eguchová a Číňanka Ying-Ying Duan jsou takhle daleko na okruhu WTA poprvé, dvojnásobná finalistka Vania Kingová je z kvarteta semifinalistek nejzkušenější.
Risa Ozakiová

Risa Ozakiová si před dvěma týdny ve Washingtonu zahrála poprvé ve čtvrtfinále turnaje WTA a tento týden dokázala své maximum znovu vylepšit. V čínském Nanchangu na podniku kategorie International s dotací 250 tisíc dolarů postoupila už do semifinále poté, co dnes zdolala třetí nasazenou Francescu Schiavoenovou. Šestatřicetiletou Italku porazila po setech 5-7 6-1 6-2.

"Není snadné hrát proti Schiavoneové. Byla to skvělá hráčka, která už vyhrála grandslam. V prvním setu jsem byla nervózní, ale soustředila jsem se na začátek druhého setu. Myslím, že jsem se dobře pohybovala, ale můj servis nebyl ideální. Každopádně jsem nakonec vyhrála, což je nejdůležitější. Jsem teď strašně moc šťastná," řekla Ozakiová po skalpu bývalé světové čtyřky a vítězky Roland Garros z roku 2011.

O finále si dvaadvacetiletá Japonka Ozakiová zahraje v prvním vzájemném střetnutí s Američankou Vaniou Kingovou.

Ve čtvrtfinále dnes dohrála i druhá nasazená Japonka Kurumi Naraová, která podlehla 1-6 5-7 domácí sedmadvacetileté tenistce Ying-Ying Duan. Číňanka se o finále utká s další Japonkou Misou Eguchiovou, pro obě to bude první semifinále na okruhu WTA.

• WTA INTERNATIONAL NANCHANG •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (05. 08. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Naraová (2-Jap.) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 7-5 6-4
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ying-Ying Duan (Čína) - Naraová (2-Jap.) 6-1 7-5
Ozakiová (7-Jap.) - Schiavoneová (3-It.) 5-7 6-1 6-2
Kingová (6-USA) - Kai-Lin Zhang (5-Čína) 6-0 6-4
Eguchiová (Jap.) - Fangzhou Liu (Čína) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Není snadné hrát proti Schiavoneové. Byla to skvělá hráčka..."

Upřímnost někdy bolí :_DDD ;-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist