Pachatel napadení Kvitové uniká již měsíc, nepomohla ani odměna

19. 1. 2017, 11:01
Aktuality 15
Přesně měsíc již uniká spravedlnosti neznámý pachatel, který 20. prosince napadl Petru Kvitovou v jejím bytě v Prostějově. Útočníka se dosud nepodařilo policii vypátrat ani přes stotisícovou odměnu, kterou slíbil za jeho dopadení prostějovský tenisový klub.
Profily hráčů

Na policii se podle jejího mluvčího Františka Kořínka obrátily se svými poznatky desítky lidí. Policie na případu stále intenzivně pracuje. V domě, v němž dvojnásobná wimbledonská vítězka byla přepadena, se bezpečnostní opatření od té doby nijak viditelně nezpřísnilo.

Šestadvacetiletá Kvitová měla po napadení vážně poraněné prsty levé ruky, v níž drží raketu. Po operaci poškozených šlach rehabilituje a na kurty se vrátí nejdříve za půl roku.

Policie podle Kořínka stále prověřuje všechny okolnosti. "Na prověřování případu v současnosti pracuje velké množství policistů, jak ze služby kriminální policie a vyšetřování, tak i ze služby policie pořádkové. Zejména při ohledání místa činu a prvotním šetření na případu spolupracovali i policisté z oddělení služební kynologie a kriminalistické techniky," řekl dnes ČTK Kořínek.

Na polici se obrátily desítky občanů, jejich podněty se stále prověřují. "Jednalo se zejména o reakce na zveřejněný identikit a popis pachatele. Důkladné prověřování všech takto získaných poznatků v současnosti stále probíhá," doplnil Kořínek.

Kvitovou přepadl neznámý muž před Vánoci v jejím bytě. Při potyčce ji pořezal, ještě týž den večer tenistka absolvovala téměř čtyřhodinovou operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence potrvá několik měsíců.

Obytný dům, ve kterém byla tenistka přepadena, se nachází nedaleko sídla prostějovského policejního ředitelství. Bezpečnostní opatření na místě nejsou nijak zpřísněna, zjistila ve středu ČTK. Je sice jako jediný obehnán zdí, ale to jen kvůli komfortnímu parkování, branka byla otevřena dokořán. Lidé zvenčí se tak do domu dostanou přes "bzučák" u domovních dveří stejně jako do okolních domů.

"Po té události byli lidé obezřetnější a dávali si pozor, koho pouští dovnitř, ale už to opadlo," řekla ČTK žena bydlící v protějším obytném domě. Kvitovou ona ani její známí od té doby neviděli.

Podle policie je pachatelem, jehož podobizna byla zveřejněna, muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Má hnědé oči, na sobě měl světlou bekovku, světle hnědou bundu a přes rameno tašku. Kvitová agresora detailně popsala při výslechu na policii.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
FulnekUltras
může celkem v pohodě vylézt z brlohu až na jaře.
Reagovat
Fandina
Ta podobizna není fotka, takže pokud se ten člověk neoholí nebo oblíkne jinak, tak vůbec nepoznáš o koho jde.
Reagovat
stefankelner
Len či jej niekto niečo nepripomenul... Vyzerá to na profika s banánovou supkou na hlave!
Reagovat
Padme
Že si pořezala sama ruku? Aby už nemusela hrát?
Reagovat
FulnekUltras
nebo je ta dlaha pouhá kamufláž k půlročnímu intenzivnímu domácímu drilu před třetím vítězným Wimby 2017
Reagovat
smazaný uživatel
chytráku, nic si nemyslím jen jsem vyjádřil svůj pohled na věc.
Každopádně pravdu jak to skutečně bylo se asi já ani ti nedozvíme,ale věc je taková, že pokud by se to stalo jak píší media a frejara všichni vidí jak vypadá už měsíc, tak mi přijde přinejmenším podivné, že ho nechytli, tot vše.......
Reagovat
smazaný uživatel
je to prostě celé nějaké divné, přijde mi to jako nenápadné ukončení kariery......
V dnešní době, kdy jsou kamery i v kabinkách obchodních center tak v Prostějově nebude žádná......
dívný, zvláštní......
Reagovat
Marduch
Taky mi to přijde takový... naše nejlepší tenistka, zápas s opravářem... poněkud bizarní.
Reagovat
Lasicka
Problém je, že útočník není nikde na kamerách.
Musel by to být někdo z baráku, což je nesmysl.
Reagovat
patriks
Petra zkoušela vařit a omylem vzala nůž do ruky z druhé strany.
Reagovat
smazaný uživatel
ptám se?
existuje vůbec někdo takový, není to vše malinko jinak????
Reagovat
smazaný uživatel
Zeptej se Fricka.
Reagovat
FulnekUltras
moc nadějně to s dopadením a případnou nešťastnou náhodou ve vazební umývárně už nevypadá...
Reagovat
slacker
Videl jsem ho v televizi dnes v noci
Reagovat
24tomas
taky. utekl hodně daleko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist