Pála: Holky jsou odhodlané, ale samo to nepůjde

11. 11. 2016, 21:14
Aktuality 19
Sebevědomí, odhodlání i schopnost nepodcenit soupeřky vidí kapitán českých tenistek Petr Pála v týmu před finále Fed Cupu. Češky mají na dosah hattrick a do duelu s Francií ve Štrasburku vstupují pod vedením hvězd Karolíny Plíškové a Petry Kvitové jako jasné favoritky.
Profily hráčů
Petr Pála

Letošní finalistka US Open a světová šestka Plíšková zápas začne v sobotu proti 42. hráčce světa Kristině Mladenovicové. Kvitová, již čtyřnásobná fedcupová vítězka a 11. na světě, poté nastoupí proti 23. tenistce žebříčku Caroline Garciaové.

"V holkách je vidět odhodlání uspět. Neberou to, že to půjde samo, to není na místě. Spíš je tam odhodlání, že ve finále je potřeba vyhrát," řekl Pála po losu a doplnil: "Do utkání vstupujeme se sebevědomím, ale pak se musíme mít na pozoru."

"V téhle sestavě je jedno, kdo začíná, ale je třeba udělat všechno pro to, aby holky roli favoritek potvrdily vítězstvím. Může se ale stát cokoli. Kdyby Kája vyhrála, budeme mít výhodu, ale kdyby se to nepovedlo, tak zase není potřeba zmatkovat," uvedl Pála.

Plíšková si s Kvitovou v pátek dopoledne zatrénovaly. Hrály i gamy, ale o výsledek nešlo, kapitánovi se především líbila jejich hra. "Byla dobrá," podotkl Pála.

Kvitová může získat pátý triumf ve Fed Cupu a stát se nejlepší Češkou, Plíšková druhý. Pála je přesvědčený, že české hráčky domácí tým nepodcení. "Na velkých akcích by si to nikdo nedovolil. Někdy to může být zavazující, že cítí, že by měly vyhrát, a nemusí hrát skvělý tenis, ale je potřeba přehrát soupeřku," konstatoval kapitán.

"Nervozita přijde, ale je potřeba se s tím popasovat, což holky v minulosti ukázaly, že umí," řekl Pála. Uvědomuje se, že domácím může pomoci publikum, tak jako v letech 2012, 2014 a loni Češkám v Praze. "Nebude to před francouzským publikem jednoduché. Třeba to ale bude víc tlaku na domácí hráčky," uvedl.

Tenis Garciaové se Pálovi líbí. "Ona umí všechno - má výborný servis, umí hrát rychle, dobře běhá, k tomu liftovaný forhend a umí zahrát křížem v dobrém úhlu. Je velmi nebezpečná, ale má během zápasu série, v kterých dokáže zahrát tři gamy skvěle a pak dva tři gamy špatně, a toho je třeba využít," řekl Pála.

Český kapitán se v případě titulu stane s pěti vavříny nejúspěšnějším fedcupovým kapitánem v historii. "Fed Cup určitě není o kapitánovi, je to o holkách, aby vyhrály další titul a měly radost. To mě vždycky nejvíc potěší," řekl Pála.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Snad po takovem marathonu uvidime zitra Baru.Na ni se nejlepe diva
Reagovat
FulnekUltras
i když nehraje ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Takovy toaletak mam doma,jakym se ted Kiki obvazuje
Reagovat
Alexandria
Zelam Karoline Pliskovej,aby vyhrala svoj uvodny zapas vs Kiki Mladenovic,lebo je naprosto jasne,ze Kvitova vs C.Garcia vyhra!Kvitova je na vitaznom tazeni na zaver sezony 2016!Kvitova ma v poslednej dobe ohen v krvi a blesky v ociach!To bude "ohnostroj"!
Reagovat
Jabadu
Víkend bude na Petře. Buď tam tomu dá řád, klíčové kompetence, inkluzi, toleranci, genderovou vyváženost ... a vyfacká všechno ... a nebo taky ne.
:-)
Reagovat
VlS
Myslíš, že Petra porazí Kikinu z lavičky?
Reagovat
Jabadu
Pokud zmydlí Garciu, Kristina se složí předem. Já osobně doufám, že na čtvrtou dvouhru nedojde.
Reagovat
VlS
Akorát Kája s Kikinou hrají první, Petra s Caroline až po nich, tak jak to ta Peťa sakra zařídí?
Reagovat
Jabadu
O prvním bodu Karolíny prostě nepochybuji!
:-)
Reagovat
VlS
Já jen, že píšeš, že weekend bude o Petře. Já si myslím, že o všech holjách, který budou hrát.
Reagovat
Jabadu
Budou hrát jenom dvě.
(Doufám)
:-)
Reagovat
Fandina
A z toho dvakrát určitě Kája.
Reagovat
Fandina
Já doufám, že to bude po zítřku 2:0 a v neděli jako první hraje Kája a po jejím zápase to bude 3:0.
Reagovat
Jabadu
Jakýkoliv jiný průběh bude mít za následek hodně sanitek v českých ulicích.
:-)
Reagovat
Fandina
Ale ne, drtivě většině českých obyvatel je tenis ukradený. Samozřejmě, výhra potěší, ale jinak sanitky bych nechala na nějaké závažnější věci, než fandění :-)))
Reagovat
Jabadu
Moje maminka (75 let) už se o to také začíná zajímat. Ona je sportem nepolíbená múza. Pořád hraje slušně na housle (jednodušší Bachovy fugy)- přiznám se, že to, co ona zahraje na housle (mistrovský nástroj), já ne vždy na první dobrou zahraji na mnohem dohmatově jednodušší nástroj (el. kytara).
K věci:
"Ty, ta Kvitová je ta, co vyhrála to běhání na lyžích a střelbu?"
"Ne. To je ta druhá!"
"Aháááá. Ty, ale ony když se usmějí, vypadají skoro stejně."
:-)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že když se o tenisu mluví, píše, tak to nelze nezaregistrovat, ale aby se někdo hroutil z toho, že to nevyjde, to určitě ne.
Reagovat
Fandina
Já samozřejmě doufám, že to vyjde.
Reagovat
Jabadu
Bude to dobrý. Petra je v ráži, Karolína si nemůže zahrávat se svým rankingem ... v pohodě.
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist