Pála věří, že Plíšková k jedničce přidá i grandslamový titul

12. 7. 2017, 14:22
Aktuality 27
Pro fedcupového kapitána Petra Pálu znamená posun Karolíny Plíškové na post světové jedničky obrovský úspěch. Věří, že se v čele tenisového žebříčku udrží a přidá další úspěchy, včetně grandslamového titulu.
Profily hráčů
Petr Pála

"Pro Káju je to odměna za odvedenou práci a pobídka do další. Je strašně těžké se dostat na první místo a ještě těžší se tam udržet. Pro ni to je určitě motivace, co nejdéle se tam udržet a přidat úspěchy na grandslamu," řekl ČTK Pála, který první týden Wimbledonu sledoval výkony českých tenistek v All England Clubu.

Plíšková sice vypadla ve 2. kole, ale má za sebou výborných dvanáct měsíců. Vyhrála čtyři turnaje a loni došla do finále US Open. "Je to obrovský úspěch, který je podložen výkony. Hraje nejsolidněji ze všech. Pár let zpátky to tak nebylo, vždycky něco uhrála a pak nic, ale tohle se výrazně zlepšilo," řekl Pála.

Plíšková se stane šestou hráčkou v historii, která se do čela pořadí WTA dostane, aniž má grandslamový titul. "Tohle ji požene dopředu a doufám, že se to podaří. Má na to, aby zase hrála finále grandslamu a vyhrála," konstatoval Pála.

Předností dvojnásobné vítězky Fed Cupu je vedle skvělého servisu a razantní hry i psychika. "Má silnou hlavu a v poslední době je vidět, že více prahne po výhrách," uvedl Pála. Věří, že tlak spojený s prvním místem v žebříčku hráčka zvládne. "Věřím, že uhraje velké výsledky. Bude obhajovat body, ale kdo nic neobhajuje, nic nevyhrál."

Obecně se odborníci shodují, že devizou Plíškové jsou výborně založené údery, jejich technika a královna es těží při podání z výšky 186 centimetrů.

Pětadvacetiletá Plíšková má navíc jasnou představu, co chce. To zmínil pro ČTK už loni Jiří Hřebec, který připravoval rodačku z Loun i její dvojče Kristýnu od jejich osmnácti do jednadvaceti let.

"Karolína se nespokojí s tím, že udělá dvě kola jako ostatní. Má cíle jinde a to měla od začátku. Bylo to v ní. Ona je tvrďas, je suverénní. Vůbec se s tím nemaže, což jí pomáhá," uvedl Hřebec, který aktuálně pomáhá vyšlapat cestu do špičky Markétě Vondroušové.

Podobně jako Pála i bývalý kapitán daviscupového týmu Vladislav Šavrda, manažer klubu I. ČLTK Praha, kde Plíšková trénovala, míní, že si tenistka první místo zaslouží. "Není to projev náhlé formy, ale celoroční práce," řekl Šavrda Radiožurnálu. "Post jedničky je svým způsobem zavazující, ale zároveň podporující sebevědomí," uvedl.

Dvojnásobný daviscupový vítěz Radek Štěpánek z dovolené básnil. "Je to velká honička, být na světě jednička," napsal na sociálních sítích a dodal: "Gratulace. Je skvělé, že naše země má opět hráče, který povládne světovému žebříčku."

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

27
Přidat komentář
Frick
https://www.instagram.com/p/BWec4mQFC6j/
Reagovat
FulnekUltras
Třeba naposledy před FC Kája vyměkla zcela trestuhodně. Pokud někdo bude argumentovat tím, že FC dnes nikoho nezajímá, mě zas absolutně nezajímá nereprezentující žebříčková pracovnice.
Reagovat
slacker
trapny moravacek
Reagovat
FulnekUltras
čecháčku ;)
Reagovat
Jan
Mě namíchly taky hodně i s Bárou, že to zapískly. Mohly hrát další finále. A na pozdějších výsledcích ten jejich "odpočinek" moc vidět nebyl.
Reagovat
FulnekUltras
Nebylo to vidět vůbec. Tampu mohly klidně pojmout jako přípravu v teple na plnou zátěž. Taky nechápu, že zřejmě vůbec nepociťovaly motivaci odvést USA poslední veletěsnou porážku z domácí půdy.
Reagovat
EllNino
mají na to plné právo ...
Reagovat
lars
I kdyby tam hraly , tak by se vysledek 3:2 pravdepodobne nezmenil.
A navic by se tam Karol mohla zranit
Reagovat
FulnekUltras
nebo by ji mohl ofouknout krokouš
Reagovat
Frick
No, Kája to urvat mohla.
Reagovat
lars
Urvat si tam na ty neobvykly kluzky zeleny antuce Karol mohla leda tak slachu nebo nejaky vaz na svym tele.
Reagovat
Frick
Tak třeba to Plíškovky (nebo Kája s Katkou) mohly udělat v tom deblu.

Ona tam může být, resp. asi i bude souvislost s tim Kájinym rozchodem s Černoškem. Třeba hrát pod ním, tak by na ní více tlačil, kdo ví. Že by měl zájem na zřejmě posledním domácím finále, to by smysl dávalo.
Reagovat
lars
chudak tvoje manzelka, kdyz te nezajima :))
Reagovat
blixa
Žádnou nemá. Kdo by s takovým blbem vydržel žít ?
Reagovat
FulnekUltras
čirá závist ;)
Reagovat
Torn
Vážně umři. Nebýt Karolíny, tak ani ten předposlední fedcup nevyhrajou. Petra tam byla platná jako zimník v létě. Vy na té Moravě musíte mít solidně vymaštěno.
Reagovat
FulnekUltras
Bavíme se o letošním FC a semifinále v USA, doufám. Zásluhy minulé jsou pěkná věc, která však na podstatě toho, co jsem napsal, nic nemění. Ostatně - zdá se, že po výbuchu na USO bude ten zcela zbytečně vzdaný FC jak Káju, tak i Barču v listopadu ještě mrzet.
Reagovat
slacker
ze jsi trapny hajtr Karoliny ktery by mel chcipnout na tom se nic nemeni.
Reagovat
FulnekUltras
jak jsem tady už napsal - až bude Kája řádně reprezentovat, a to zejména proti ušákům, můžu uvažovat o zmírnění sankcí ;)
Reagovat
blixa
Ty můžeš tak leda uvažovat o tom, že odkráčíš do prdele.
Reagovat
FulnekUltras
Chlapci, vaše reakce tady pouze potvrzují, že věcné argumenty nemáte, stejně jako Kája a potažmo Barča k potopení šance na další vylepšení úspěchu své tenisové generace. Ale čtenáři se aspoň mají čemu zasmát. ;)))
Reagovat
EllNino
Kája a Bára Fed Cup vyhrály, nemusí už Česku nic dokazovat
Reagovat
smazaný uživatel
Než zase začneš tady kázat nějakou doktrínu, tak si nastuduj alespon základní fakta. Od roku 2015 hrála 16 zápasů (13-3) včetně čtyřher! v řadě, a měla lví podíl na 3 titulech. Opět tady masíruješ Karolínu na nesprávném místě, a dát tak potřebu své frustraci. Takhle můžeš masírovat, kdejakou tenisovou pracovnici, která není schopná předvádět své schopnosti.
Reagovat
FulnekUltras
Místo tří titulů se Kája podílela jen na dvou, ale přesto mě zajímá spíš otázka její motivace - odpískat loni Rio to ještě jakž takž beru, tam se na to (ovšem až po Berďovi ;) vybodla především za sebe, jenže FC už tak docela za sebe není - zvlášť, když vidíme, jak tahle generace našich holek dávno překonala přece jen ještě trochu provinčně ustrašenou sestavu z 80. let, stejně jako historicky nejlepší týmy Italek, Španělek, Němek či Rusek - a jediným reálným historickým konkurentem zůstává USA. A právě ve chvíli, kdy se dá svým aspoň dílčím způsobem zlomit i tenhle poslední mezník, dává Kája přednost pofidérní individuální mimozápasové přípravě (Barča se pak už k "omluvence" připojila celkem logicky), místo aby potvrdila své kvality i v Tampě a v případě postupu už v domácím finále mohla téměř s jistotou brát svůj skutečně třetí titul. Ne, tohle nechápu a nikdy nepochopím, stejně jako jsem nikdy nechápal cynicky soukromnické manýry Lendla s Navrátilovou a jakýsi momentálně "obecně převažující dojem", že hlavním smyslem tenisu je se finančně zajistit na "dobu po něm", nikoliv dosáhnout maximum možných úspěchů v kariéře, kde člověk nikdy neví, co bude za měsíc, natožpak za rok (viz nakonec i Petra). Nedávno jsem kdesi viděl článek o tom, že s českou leností to není zase až tak hrozné. Je to tak - mnohem horší je čecháčkovské uspokojení s dosaženým - "už jsme to vyhráli mockrát, už nás to jakoby vlastně nebaví, máme právo..." atd. atd. Pak se opravdu nemůžeme divit, že historické série titulů typu Federer (bez souvisu s DC) obdivujeme jen jako "světoobčani" ;))) ze zahraničí.
Reagovat
smazaný uživatel
Alespon sis to ověřil :). Nicméně já se tenisem bavím, sbírám informace a zkušenosti. Rozhodnutí tenistů respektuji. Neříkám co mají dělat, nebo měli by dělat. Doufám, že z tebe nebude druhé pako, jako Fricek. Karolína, je holt větší kariéristka. Příležitost dostaly mladé holky a nezklamaly. Kdybychom neměli v poslední době takové úspěchy ve FC, tak bych byl možná trochu zklamaný, ale po takové dominanci se jim nedivím.
Reagovat
FulnekUltras
No jen aby teď hlavně právě na Káju ta FC-karma nedolehla... ;)
Reagovat
slacker
ty vole, vem si stejny metr i na kvitovou ktera nehrala FC ve spanelsku,
kydy jajo ze Bara se uz jen pridala a tu tady nehejtujes i kdyz ji ma omotana prazska kavarna
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist