Panovová v Bogotě zvládla další fyzicky náročný zápas

15. 4. 2016, 08:12
Aktuality 2
WTA BÓGOTA - Poté, co dva dny úspěšně bojovala s favorizovanou Svitolinovovou, dokázala Ruska Alexandra Panovová v náročných podmínkách v Bógotě zvládnout další fyzicky těžký zápas. Švýcarku Conny Perriovou zdolala ve dvou setech, ale až po dvou tie-breacích, v nichž odvracela setboly.
Alexandra Panovová

Alexandra Panovová si před čtyřmi lety v Bógotě zahrála své jediné finále na okruhu WTA a letos v kolumbijské metropoli postoupila do prvního čtvrtfinále po devíti měsících. 

Den poté, co sedmadvacetiletá Ruska vyřadila po odvrácení pěti mečbolů nasazenou jedničku Jelinu Svitolinovou, zdolala po boji i až 255. hráčku světa Conny Perriovou ze Švýcarska. Panovová vyhrála dvakrát 7-6, když v prvním setu neudržela vedení 5-3 a čelila dvěma setbolům, ve druhé sadě ztratila dokonce náskok 5-1 a musela likvidovat tři setboly.

"Moje soupeřka hrála opravdu dobře, má velmi dobrý forhend. Já měla trochu smůlu, když jsem za stavu 5-2 podávala na postup, ale ona hrála opravdu dobře, nemohla jsem nic dělat. Jen jsem bojovala," komentovala Panovová zápas, který se na rozdíl od předchozích dnů hrál za teplého počasí.

 

"Cítila jsem únavu, šly na mě mdloby. Včera bylo velmi chladno, dnes naopak horko. Hraje se tady ve vysoké nadmořské výšce a i když máte dobrou kondici, je to velmi náročné," řekla 155 hráčka světa Panovová. jež byla v žebříčku nejvýše na 71. místě. O postup do semifinále si zahraje s Brazilkou Paulou Goncalvesovou.


Na svém prvním turnaji od obnovení kariéry, kterou předloni na 14 měsíců přerušila a věnovala se trénování, se do čtvrtfinále dostala Amra Sadikovicová. Šestadvacetiletá Švýcarka ve druhém kole porazila dvakrát 6-4 Švédku Rebeccu Petersonovou.

• WTA INTERNATIONAL BÓGOTA •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 04. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vickeryová (USA) - Domínguezová (7-Šp.) 6:0, 2:6, 6:3
Panovová (Rus.) - Perrinová (Švýc.) 7:6 (9:7), 7:6 (9:7)
Solerová (Šp.) - Tatishviliová (8-USA) 6:7 (5:7), 6:4, 6:1
Sadikovicová (Švýc.) - Petersonová (Švéd.) 6:4, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
janek_da
Asi nikdo nemá stream na Panovu
Reagovat
janek_da
Tento turnaj se mi moc líbí. Hraje se tam svižný tenis. Dostanou šanci tenistky z 2.stovky.

Těším se na Sadikovič - Soler-Espinosa. To čekám hodně pěkný tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist