Přerov: Patnáctiletá Vondroušová slaví už druhý double mezi ženami

20. 6. 2015, 12:26
Aktuality 45
ITF PŘEROV - Česká tenisová kometa Markéta Vondroušová slaví další úspěch. Juniorská světová jednička si během šesti týdnů připsala dva doubly na turnajích ITF mezi ženami, když měsíc po triumfu v polské Zieloně Goře ovládla i domácí Zubr Cup v Přerově.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová je nejlepší juniorkou současnosti, tedy alespoň podle žebříčku ITF. Loni byla v semifinále Roland Garros a Wimbledonu, letos vyhrála s osmnáctiletou krajankou Miriam Kolodziejovou čtyřhru na Australian Open a na French Open. 

A přestože teprve za osm dní oslaví 16. narozeniny, začala se už prosazovat i mezi ženami. V březnu na svém prvním letošním turnaji (druhém celkově) v egyptském Sharm El Sheikhu došla až do finále, poslední dvě akce, kterých se zúčastnila, už dokonce vyhrála. A to ve dvouhře i ve čtyřhře s Kolodziejovou, se kterou mají parádní společnou bilanci 28-0.

Před měsícem Vondroušová, která se touží stát světovou jedničkou mezi ženami, triumfovala v polské Zieloně Goře a tento týden dominovala na dalším antukovém turnaji v Přerově. Rodačka ze Sokolova má na zmíněných turnajích bilanci 9-0 v singlu a 8-0 v deblu. V 17 utkáních prohrála pouhé dva sety, oba ve dvouhře s krajankou Martinou Boreckou. 

Na přerovském Zubr Cupu startovala 603. hráčka světa díky divoké kartě a vyřadit dokázala hned tři nasazené soupeřky. Kromě sedmičky Borecké také turnajovou trojku Rakušanku Barbaru Haasovou (313. hráčka světa) a v dnešním finále smetla 6-1 6-4 dvacetiletou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou (334.), jež souboj o titul v Přerově prohrála i před dvěma lety. Mimochodem Alexandrovovou si čeští fanoušci pamatují také díky loňskému vystoupení v pražské Stromovce, kde v prvním kole šokovala výhrou nad Lucií Šafářovou.

Tenistka I. ČLTK Praha Vondroušová se díky svému druhému titulu posune v žebříčku WTA o zhruba 130 míst nahoru a měla by tak figurovat už kolem 470. místa. Výš žádnou mladší hráčku a ani tenistku narozenou v roce 1999 nenajdete. Pouze šest tenistek ročníku 1998 (včetně Marie Bouzkové) figuruje v páté světové stovce.

"Markéta má potenciál být jednou v absolutní světové špičce. Ona je talent, který se rodí jednou za čas. Má od přírody dar, co se týče pohybu. Skvěle běhá, je to až takový, řekl bych, mužský běh. Na tvrdém povrchu dokáže úžasně klouzat jako Djokovič, to se u dívky jen tak nevidí. Je uvolněná a má velkou zbraň v tom, že je levačka," řekl nedávno tenisový trenér a manažer Vladislav Šavrda, manažer klubu I. ČLTK Praha, v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
smazaný uživatel
Autor článku zřejmě zapomněl na CiCi Bellis. Nicht war?
Reagovat
smazaný uživatel
h
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Markét. Jen tak dál... :-)))
Reagovat
George_Renel
Připomíná mi Vaidišovou blahé paměti. Snad to dotáhne dlouhodoběji a ještě dále.
Reagovat
Frick
Věřim, že je skromnější než ona.
Reagovat
EllNino
Roste hvězda, to je jasný ...její krásný čistý údery mě začínají dostávat čím dál tím víc :) snad jednou bude hodně dobrá, talent je to obrovský :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že nebude lepší než Katka. :D
Reagovat
EllNino
myslím, že má předpoklady, aby byla jednou lepší než Katka, ale jedno jsou předpoklady a druhý je naplnění :) takovejch hvězdiček už tu bylo :) Ale Maky je fakt výborná
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale mně zrovna nějak nesedí. Jako tenisově je samozřejmě dobrá, ale jinak mi není příliš sympatická... Když ne Katka, tak z Češek radši Maruška Bouzková. :)
Reagovat
blixa
Tak to mě Markéta přijde mnohem sympatičtější než "vzteklounek" Katka ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
+1 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když já mám radši Markétu, co hraje beach... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně ne. Nelíbí se mi v obličeji a co jsem ji slyšel v rozhovoru, tak mi taky přišla taková divná ("vlastně"). :D Samozřejmě v tomto ohledu nejsem objektivní, ale Katka je mi i přes to občasné vztekání strašně moc sympatická. :) Že se mi líbí jako holka a umí dobře mluvit, o tom tady asi psát nemusím. Ale třeba se mi taky líbí, jak se povzbuzuje "JEDEM!" A ona to vždycky tak hezky vykřikne. Na jednu stranu tak jako zarputile, ale zároveň svým jemným hláskem. :D Když jsem byl letos na Spartě, tak při jejím zápase s Polonou přede mnou seděli dva mladí kluci a těm se to taky líbilo. Kačenka je prostě roztomilá. :)
Reagovat
EllNino
tak já vubec nehodnotil vzhled, beru to ze sportovního hlediska :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, tak ty to hodnotíš z pohledu tenisty. :) Na druhou stranu chápej, že já jako fanoušek musím vidět osobnost jako celek. :D
Reagovat
EllNino
jistě, ale nemusíš mi tam hned cpát vzhled zas :D ne kecám sranda :) mně se taky Katka líbí víc, ale tenisově se mi líbí víc Makrét :)
Reagovat
George_Renel
V patnácti letech hodnotit její rozhovor je trošku těžko porovnatelné s holkami o 2-3 roky staršími. Vždyť je to sotva odrostlé dítě. Tenisově je ve svém věku dále než Katka.
Mně se její vystoupení na Spartě líbilo moc.
Reagovat
blixa
+1
Reagovat
EllNino
tak já hodnotím hlavně její tenis, moc se mi líbí technika úderů ...ale přijde mi i sympatická :) Maruška je mi taky moc sympatická :)
Reagovat
smazaný uživatel
Maruška je taky sympaťačka. Jednou mi dala dokonce favourite na Twittru. :D
Reagovat
EllNino
:D tak to seš frajerka :))
Reagovat
Cico93
čo ti dala?
Reagovat
smazaný uživatel
"Hvězdičku" - označila můj tweet (odpověď) jako oblíbenou. :D
Reagovat
Cico93
jaaj.
Reagovat
sprchon
Doufám, že se v srpnu ukáže na té 75.000 v Praze. Už jen kvůli ní bych tam zajel. ;)
Reagovat
Frick
Bude to pro ni domácí turnaj. To by bylo, aby nehrála.
Reagovat
sprchon
Tak snad. :)
Reagovat
Fandina
Markétka super. Gratulka. Viděla jsem jí hrát v Praze na Spartě a moc se mi líbila. Jen tak dál. Nádhera!!!
Reagovat
Frick
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Chantal-Laboureur-M%C3%BCnster2012.jpg

Jsem sám nebo vám tahle beachvolejbalistka taky připomíná jednu velmi pohlednou tenistku (ne Češku)? :o)
Reagovat
Carter
Julča? :D
Reagovat
Frick
Jasně :-D

Takový ten přirozeně hezký typ. Sec jenom - kolik všech těch krásných blondýnek je přírodních. Zlomek.

To takhle u hnědovlásky je to tutovka, že to bude "natural".

Až na Lucku, no :-D
Reagovat
EllNino
Kaia Kanepi, ta je přírodní ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ana:))
Reagovat
smazaný uživatel
Serena
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že Makéta bude jednou nová Petra
Reagovat
Frick
Hraje za ten správný klub. :o)
Reagovat
smazaný uživatel
No watafak, ona je mladší jak já :( :D
Reagovat
Frick
nepřekvapila a na dovolenkové desítce postoupila do finále.

Nicméně poprvé odehrála set, který nevyhrála rozdílem více brejků. Zápas skončil 6:1 6:4
Reagovat
kada.tom
Veliká gratulace :-)
Snad jí to takhle půjde i v dalších dnech, týdnech, měsících a letech :-)
Reagovat
Frick
Začíná to vypadat tak, že Markétka by možná mohla být ještě větší talentem jak Maruška.

Loni vyhrála v Přerově Bára Krejčíková, pro niž to byl tehdy největší titul (25.000 vyhrála až krátce potom), jenže ta byla v tu dobu o 2,5 roku starší, než je nyní Markéta.

Maki se vyšvihne na nějaké 476. místo :o)

V TOP 500 bude pochopitelně nejmladší hráčkou. Věkově nejblíže jí je pochopitelně Cici Bellis, která je pochopitelně také trochu "někde jinde", ale všecho do času....
Reagovat
tommr
dva singlový tituly a deset vyhranejch zápasů v řadě mezi dospělejma je skvělej počin. Když si k tomu vezmeme ještě její letošní neporazitelnost v deblu tak je jasný, že Markéta je opravdu velkej talent. Viděl jsem jí hrát v Praze proti Kovinicový a i když ten zápas těsně prohrála udělala na mě velkej dojem ... :)
Jen bych jí už neoznačoval jako patnáctiletou i když je to technicky správně, protože 28.6 jí už bude šestnáct ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Markét. Mohla by dostat nějakou WC nebo alespoň WCQ na turnaj Int. třeba do Bad Gasteinu, Baku, Lucemburku nebo Bukurešťe. Formu má velkou a byla by to pro ní velká zkušenost
Reagovat
Frick
Ne každý je schopen porazit Alexandrovou. Ale nebudu jmenovat :-D
Reagovat
Enterprise
Fanoušci Lucky jsou asi zrovna na obědě ?
Reagovat
Enterprise
Píšu na tabletu, takže místo smailiku mi to hodilo otazník.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist