Pavič si z Melbourne odváží dvě trofeje. S Dabrowskou vyhrál i mix

28. 1. 2018, 07:51
Aktuality 1
AUSTRALIAN OPEN - Čtyřiadvacetiletý Chorvat Mate Pavič si z Australian Open odváží trofeje z obou soutěží, do kterých zasáhl. Den po premiérovém triumfu na grandslamu ve čtyřhře mužů vyhrál podruhé v kariéře smíšenou čtyřhru. Ve finále společně s Kanaďankou Gabrielou Dabrowskou, jež slaví rovněž druhý titul v mixu, přežili mečbol proti maďarsko-indické dvojici Timea Babosová a Rohan Bopanna a zvítězili 2-6 6-4 11-9.
Gabriela Dabrowská a Mate Pavič

Mate Pavič to ve 22 letech dotáhl maximálně na 295. místo singlového žebříčku a tak se od roku 2016 začal specializovat na čtyřhru. A zdá se, že udělal správné rozhodnutí.

Na US Open 2016 vyhrál společně s Němkou Laurou Siegemundovou smíšenou čtyřhru, ve Wimbledonu 2017 došel společně s Oliverem Marachem do finále čtyřhry mužů a nejlepší turnaj odehrál na letošním Australian open. 

Čtyřiadvacetiletý Chorvat v Melbourne posbíral dva grandslamové tituly během 24 hodin. V sobotu s Rakušanem Marachem získal první trofej ze čtyřhry mužů a dnes společně s Kanaďankou Gabrielou Dabrowskou vybojoval druhý titul z mixu.

"Musím říct, že se cítím celkem dobře," usmíval se Pavič po druhém melbournském triumfu. "Neuměl jsem si představit, že bych to mohl dokázat. Kdyby mi to někdo řekl, nevěřil bych mu," dodal Chorvat, který letos vyhrál všech 19 zápasů (14 ve čtyřhře mužů, 5 v mixu).

Pavič s Dabrowskou hráli vůbec na prvním společném turnaji a do finále došli bez ztráty setu. V dnešním boji titul sice prohráli s Maďarkou Timeou Babosovou a Indem Rohannou Bopannou první set a v rozhodujícím super tie-breaku čelili za stavu 8-9 mečbolu, dokázali ho však odvrátit a zvítězit 2-6 6-4 11-9.

Pětadvacetiletá Dabrowská získala svůj druhý grandslamový titul. Ten první slavila rovněž v mixu loni na Roland Garros, kde triumfovala se svým dnešním soupeřem Bopannou.

"Jsem super šťastná. Austrálie vždycky byla jedním z mých nejoblíbenějších míst na světě. Je to opravdu výjimečné, že jsem tu schopná hrát tak dobře a vyhrát tu," řekla Dabrowská.

Čtyřiadvacetiletá Babosová dnes odehrála své celkově páté grandslamové finále, z toho druhé v mixu. Jediný titul získala ve čtyřhře žen teprve před dvěma dny v Melbourne, když triumfovala s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou. Sedmatřicetiletý Bopanna hrál ve finále grandslamu potřetí, jediný titul slavil v mixu loni na pařížské antuce s Dabrowskou.

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Austrálie, tv. povrch, 55.000.000 australských dolarů
nedělní výsledky (28. 01. 2018)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Dabrowská/Pavič (8-Kan./Chorv.) - Babosová/Bopanna (5-Maď./Ind.) 2-6 6-4 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Takže gratulka, mohl to být dabl na AO, buď pro Pavice nebo Babos, debl a mix. Povedlo se to Pavicovi. Gratulka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist