Pavlásek je na challengeru v Bratislavě ve čtvrtfinále

10. 11. 2016, 16:27
Aktuality 4
CHALLENGER BRATISLAVA - Adam Pavlásek zatím na challengeru v Bratislavě potvrzuje roli favorita. Po dnešní výhře 6-4 6-2 nad Egypťanem Mohamedem Safwatem si zahraje čtvrtfinále. V něm se třetí nasazený Pavlásek poprvé utká s turnajovou šestkou Daniilem Medvěděvem.
Profily hráčů
Adam Pavlásek (© protenis.cz)

Adam Pavlásek i nadále potvrzuje, že se mu letos na challengerech daří. V Bratislavě je český tenista nasazenou trojkou a zatím svou roli plní na jedničku. V prvním kole si poradil s domácím Andrejem Martinem a ani s Mohamedem Safwatem dnes neměl příliš práce.

Egypťan během utkání příliš nevzdoroval. Přitom má skvělou letošní bilanci na tvrdých površích (36 výher - 11 proher). 196. hráč světa se ale samozřejmě prozatím zaměřuje hlavně na menší turnaje.

Zápas lépe začal o čtyři roky mladší Pavlásek, když v pátém gamu sebral Safwatovi podání. Za stavu 5-3 měl český tenista dva setboly na returnu, Egypťan však oba brejkboly odvrátil. Nicméně Pavlásek poté set pohodlně doservíroval.

V úvodu druhé sady ztratili oba hráči své servisy a opět pátou hru v setu využil Pavlásek k dalšímu brejku. Poté již neprohrál ani game a došel si pro suverénní vítězství.

Ve čtvrtfinále čeká bratislavskou halu bitva talentů. Pavlásek totiž vyzve nasazenou šestku Daniila Medvěděva z Ruska. Dvacetiletý Rus má od US Open výbornou formu a momentálně je nejvýše v kariéře na 104. místě žebříčku.

• ATP CHALLENGER BRATISLAVA •
Bratislava, tv. povrch (hala), 85.000 eur
čtvrteční výsledky (10. 11. 2016)
Dvouhra - 2. kolo
Pavlásek (3-ČR) - Safwat (Egy.) 6-4 6-2
Copil (Rum.) - Kudrjavcev (Rus.) 6-4 6-4

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Adam prohrál první set s Medvedevem 3:6 tak doufám, že ten druhý vyhraje a otočí to. Zatím je to 3:3. Adame pojď!
Reagovat
Fandina
Jen jsem to napsala, tak si přišel o podání, ach jo :((. Sice se mi líbí jak přechází na síť a tam většinou boduje, ale teď to udělal na BB a Medvedev ho prohodil.
Reagovat
Fandina
Bohužel ¨¤
Reagovat
Fandina
Tak ještě tři mače a finále s Vaškem nebo Gombosem by se mi líbilo. Držím palce. Adame pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist