Pavlásek po zranění zápěstí stále hledá formu

6. 6. 2017, 20:10
Aktuality 1
Adam Pavlásek se pokouší na tenisovém challengeru v Prostějově najít loňskou herní pohodu, ze které vypadl před půl rokem po zranění levého zápěstí. Dvaadvacetiletý hráč dnes udělal k návratu první krůček a v prvním kole porazil krajana Petra Michneva 6-4 2-6 6-2. Výhra jej ale příliš neuspokojila.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

"Do zápasu jsem šel s tím, že chci spoléhat na svou hru, kterou nemohu dlouho najít. Se soupeřem se známe, odehráli jsme spolu spoustu sparingů. Bohužel v silném větru byla hra úplně jiná," řekl novinářům Pavlásek, podle nějž o výsledku rozhodly psychika a pár míčků. "Vítr byl pro oba nepříjemný. Nevěděl jsem, co přijde, kdy se to otočí. Bylo to pinkání a čekání na šanci. Jsem rád, že jsem pinkanou zvládnul," dodal Pavlásek.

V domácím prostředí by rád zopakoval výsledky z loňského roku. Tehdy mu k postupu do semifinále přes Španěla Iniga Cervantese chyběl jediný míč. "Budu tady rád za každý zápas, který vyhraju. Cíle mám jako vždy nejvyšší. Potřebuju trpělivě sbírat míček za míčkem," řekl tenista, který minulý rok zakončil na 72. místě v žebříčku ATP, ale momentálně mu patří 97. příčka. Případný úspěch by mu pomohl k vylepšení pozice.

"Moc se nezaobírám tím, kam bych se mohl dostat. Ani to nechci vědět. Momentálně jsem tam, kde jsem. Před rokem byl pro mě každý měsíc úspěšný a znamenal zisk okolo 60 bodů. V konečném účtu se to načte, následné pády ale bolí. Letos jsem zatím neuhrál vůbec nic," litoval Pavlásek.

Léčení poraněného zápěstí jej vyřadilo na šest týdnů. "Čekal jsem, že herní výpadek bude kratší. Pořád ale nejsem tam, kde bych herně chtěl být," posteskl si Pavlásek.

V posledních měsících zkusil několik restartů. Jak v únoru v Dubaji, tak v březnu v Miami i v dubnu v Houstonu ale jeho cesta skončila vždy v prvním kole. Koncem dubna vyměnil trenéra a Jaroslava Navrátila nahradil Jan Sobota, jenž vedl v minulosti i Jana Hájka. "Věřím, že to byl správný krok a pomůže mi ke zlepšení," dodal tenista, jenž se před měsícem na challengeru v Ostravě dostal až do semifinále.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Tak doufám, že se Adamovi už povede a loket zahojí. Vloni to s ním vypadalo dobře, ale od toho zranění je to samá bída. A také jsem zaznamenala změnu trenéra. Tak ať se daří. Adame pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist