Pavlásek poprvé prošel grandslamovou kvalifikací. Ve hře jsou ještě i Kolář a Krejčíková

24. 5. 2018, 20:49
Aktuality 1
FRENCH OPEN - Adam Pavlásek poprvé v kariéře prošel kvalifikací grandslamového turnaje. Na antukovém Roland Garros v závěrečném třetím kole zdolal Rakušana Denise Novaka a může se těšit na svůj celkově čtvrtý start v hlavní soutěži grandslamu. Do závěrečného třetího kola kvalifikace dnes postoupili Zdeněk Kolář a Barbora Krejčíková, kteří usilují o premiérový start v hlavní soutěži.
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek předminulý týden vyhrál antukový challenger v Římě a ukončil své trápení. Svou formu si přivezl i do Paříže, kde prošel tříkolovou kvalifikací French Open. Po Slovinci Kavčičovi a rozjetém Bolívijci Dellienovi si poradil i s Rakušanem Denisem Novakem, kterého zdolal zdolal 7-6 6-4.

Třiadvacetiletý český tenista si skrz tříkolovou kvalifikaci grandslamu dostal poprvé v kariéře. Hlavní soutěž na grandslamu si zahraje počtvrté, na Roland Garros 2016 z pozice lucky losera a loni ve Wimbledonu udělal druhé kolo. V prvním kole skončil jen loni v Melbourne.

Šanci postoupit poprvé na grandslamu do hlavní soutěže má jednadvacetiletý Zdeněk Kolář. Jednadvacetiletý rodák z Bystřice pod Pernštejnem dnes porazil Itala Napolitana a zítra ho čeká třetí kolo s Brazilcem Rogeriem Dutrou Silvou.

Ve dvouhře žen potřebuje dělí jediná výhra od grandslamové premiéry dvaadvacetiletou Barboru Krejčíkovou, které stojí v cestě už jen Ruska Veronika Kuděrmětovová.

Ve 2. kole naopak skončila Marie Bouzková., jež dnes nestačila na Američanku Dolehideovou.

• FRENCH OPEN 2018 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 eur
čtvrteční výsledky (24. 05. 2018)
• Kvalifikace mužů - 2. kolo •
Kolář (ČR) - Napolitano (It.) 6-3 6-3
• Kvalifikace mužů - 3. kolo •
Pavlásek (ČR) - Novak (Rak.) 7-6(8) 6-4
• Kvalifikace žen - 2. kolo •
Krejčíková (ČR) - Kalininová (18-Ukr.) 3-6 6-3 6-3
Dolehideová (17-Brit.) - Bouzková (ČR) 4-6 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kuděrmětovová :D :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist