Pavlásek se nedočkal premiérové letošní výhry ani v Miami

23. 3. 2017, 09:13
Aktuality 7
ATP MIAMI - Trápení Adama Pavláska pokračuje. První letošní výhry se nedočkal ani na prestižním podniku série Masters ve floridském Miami. V prvním kole hlavní soutěže uhrál pouze pět gamů proti domácímu Taylorovi Fritzovi. Na Američana ve večerním utkání na centrálním dvorci jednoznačně nestačil a prohrál 2-6 3-6. Fritz se ve druhém kole střetne s nasazeným Philippem Kohlschreiberem.
Profily hráčů
Adam Pavlásek (© protenis.cz)

Adam Pavlásek letos už počtvrté končí v prvním kole. Úvodní zápas na turnaji nezvládl na Australian Open, v Dubaji a na challengeru v kanadském Drummondvillu. Překvapení se nekonalo ani na prestižním podniku série Masters v Miami. Český tenista má letos bilanci 0-4, pokud k ní připočítáme ještě tři odehrané duely z Hopman Cupu, tak 0-7.

Těžko říct, zda za špatnými výkony dvaadvacetiletého českého talentu stojí zranění zápěstí, které ho trápí již od prosince. Kvůli problémům s rukou nemohl startovat ani v Davisově poháru. Sám Pavlásek přiznal, že zranění negativně ovlivnilo i jeho výkon na Australian Open v utkání s Andrewem Whittingtonem.

Obrat k lepšímu nepřišel ani v následujících týdnech. V prvním kole v Dubaji uhrál čtyři gamy s Lucasem Pouillem, o dva týdny později na challengeru v kanadském Drummondvillu, kde plnil roli turnajové jedničky, proti až 271. hráči světa Laurentovi Lokolimu jen o dvě hry více a v prvním kole v Miami byl výsledek podobný.

Pavlásek neměl v premiérovém duelu s domácím Taylorem Fritzem od začátku šanci. V obou setech rychle prohrával o dva brejky a i když se mu vždy v závěru podařilo prolomit podání soupeře a skóre snížit, k obratu měl daleko.

V úvodním dějství nedokázal využít nízké procentuální úspěšnosti trefených prvních servisů o tři roky mladšího soka (33%). Jednou sice Američanovi podání sebral, nicméně sám udržel servis pouze jednou ze čtyř pokusů.

Ve druhé sadě Pavlásek dokonce ztratil hned pět úvodních gamů. Za stavu 0-5 musel odvracet první mečbol. Povedlo se a dvaadvacetiletý Čech se v utkání udržel. Po zlikvidování mečbolu sebral Američanovi podruhé v zápase podání a sérii tři vyhraných her v řadě završil na servisu. Američan však podruhé už nezaváhal a po 67 minutách slavil postup.

Fritzovi se na domácí půdě v posledních dnech náramně daří. V Indian Wells porazil Benoita Paireho a získal premiérový skalp hráče Top 10, když vyřadil Marina Čiliče. Jeho cesta skončila ve třetím kole, v němž ve třech setech nestačil na Maleka Jazírího.

V žebříčku figuruje přesně o 30 míst za 96. Pavláskem. V Miami si po roce znovu zahraje druhé kolo. Loni navíc absolvoval dvoukolovou kvalifikaci, letos se do hlavní soutěže dostal přímo. O účast ve třetím kole se poprvé v kariéře utká s 26. nasazeným Philippem Kohlschreiberem.

Ve druhém kole budou české barvy hájit Jiří Veselý a Tomáš Berdych. Veselý v prvním kole porazil Tommyho Haase. Berdych měl jakožto desátý nasazený v prvním kole volný los.

• ATP WORLD TOUR MASTERS 1000 MIAMI •
USA, tv. povrch, 7,375.695 dolarů
středeční výsledky (22. 3. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Fritz (USA) - Pavlásek (ČR) 6-2 6-3
Veselý (ČR) - Haas (Něm.) 6-7(5) 6-3 7-5
Pella (Arg.) - Smyczek (USA) 3-6 6-4 7-6(3)
Paire (Fr.) - Kližan (SR) 7-6(4) 6-3
Mahut (Fr.) - Mmoh (USA) 6-3 6-2
Nišioka (Jap.) - Thompson (Austr.) 1-6 6-4 6-3
Chardy (Fr.) - Bagnis (Arg.) 6-2 6-2
Fognini (It.) - R. Harrison (USA) 6-4 7-5
Young (USA) - Brown (Něm.) 6-3 1-6 6-2
Escobedo (USA) - Evans (Brit.) 7-5 0-6 6-3
Struff (Něm.) - Bedene (Brit.) 7-5 4-0 / skreč B.
Delbonis (Arg.) - Mónaco (Arg.) 7-5 7-6(4)
Sela (Izr.) - Ch. Harrison (USA) 6-1 6-1
Troicki (Srb.) - Monteiro (Braz.) 5-7 6-3 6-1
Donaldson (USA) - Edmund (Brit.) 2-6 7-6(4) 6-2
Anderson (JAR) - Lajovič (Srb.) 6-2 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
dadaft
ministr Zaorálek, práce všeho druhu (nic ve zlém Luboši), by měl u pořadatelů podat protestní nótu českého lidu --- proti souběžnému nasazování českých hráček v programu. ))

jinak koukat bude zase na co, kromě češek bude jistě zajímavý souboj Radwanské s Wangovou, která zažívá snovou sezónu, a další...
Reagovat
24tomas
Snovou sezónu? Jako, že na třech ze šesti turnajů dokázala vyhrát dvakrát v řadě? To snad ne, nechápu co na ni kdo pořád vidí :O
Reagovat
VlS
Adame, ty musíš mít takový štěstí v lásce, že se nejde divit, že jsi kapku opotřebovanej.
Reagovat
darek.vrana
I když to byl docela debakl, tak se mi místy herně docela i líbil. Potenciál tam je, on se chytne, do té stovky určitě patří. Fritz hrál moc dobře.
Reagovat
Fandina
Souhlas, viděla jsem pár posledních her, tam otočil z 0:5 na 3:5 a herně se mi líbil, oba. Byl to pěkný a svižný mač.
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku začít makat by měl :)
Reagovat
EllNino
pořád se po zranění hledá, snad se najde na antuce, kde má větší potenciál
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist