Pavlásek v Ostravě dohrál, Tipsarevič po boji vyhrál

26. 4. 2016, 23:04
Aktuality 5
CHALLENGER OSTRAVA - Nejvýše nasazený Adam Pavlásek na domácím challengeru v Ostravě nezvládl svůj úvodní zápas a neobhájí tak loňské finále. Naopak po dlouhé pauze se vítězně vrátila největší hvězda Prosperita Open Srb Janko Tipsarevič.
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek si předminulý týden zahrál finále v italské Barlettě a stejný výsledek obhajoval nyní na domácí půdě v Ostravě. Před domácími fanoušky se mu ale nedařilo a skončil už v 1. kole.

Jednadvacetiletý Čech v něm nepotvrdil roli papírového favorita, když v Komenského sadech prohrál 3-6 6-7 s Japoncem Jasutakou Učijamou, jemuž patří až 299. místo v žebříčku ATP.

Na rozdíl od Pavláska dnes postoupili Jaroslav Pospíšil a Marek Michalička. Pospíšil zdolal Gleba Sakharova dvakrát 6-4, kvalifikant Michalička vyřadil jiného Francouze Maxima Chazala.

Úspěšný návrat na kurty na challengeru Prosperita Open prožil po sedmiměsíční zdravotní pauze Srb Janko Tipsarevič, bývalý osmý hráč světa. S Chilanem Hansem Podlipnikem-Castillou si poradil ve třech setech 7-6 3-6 6-4.

Právě na Tipsareviče ve středu odpoledne narazí Michalička. S Učijamou si ve čtvrtek zahraje jiný Čech - devatenáctiletý Zdeněk Kolář, který si včera připsal svůj remiérový vítězný zápas na challengeru.

• CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 50.000 dolarů
úterní výsledky (26. 04. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Učijama (Jap.) - Pavlásek (1-ČR) 6:3, 7:6 (7:2), Pospíšil (ČR) - Sakharov (Fr.) 6:4, 6:4, Michalička (ČR) - Chazal (Fr.) 3:6, 6:2, 6:4, Djere (Srb.) - Šátral (ČR) 3:6, 6:4, 6:3, Zopp (3-Est.) - Mertens (Belg.) 6:4, 6:1, Coppejans (5-Belg.) - Eysseric (Fr.) 6:1, 6:2, Tipsarevič (Srb.) - Podlipnik-Castillo (6-Chile) 7:6 (7:5), 3:6, 6:4, Guez (8-Fr.) - Naso (It.) 7:6 (7:4), 6:0, Samper (Šp.) - Viola (It.) 6:2, 7:6 (7:4), Barrere (Fr.) - Šproch (SR) 6:1, 6:3, Lestienne (Fr.) - Martin (SR) 6:4, 6:3, Napolitano (It.) - Roca (Šp.) 6:4, 6:4.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
George_Renel
Jak už jsem psal někde vedle. Adam hrál naprosto otřesně. Nulová kvalita, mínusový zájem. Bylo mi líto lidí, co tam zmrzali.
Reagovat
horska.kraslice
Je to zajímavé, jak u tohoto mladíka silně kolísá jeho herní motivace.
Reagovat
tommr
a přitom měl obhajovat lonský finále ... :(
Reagovat
Frick
S 299. Japoncem. Na antuce. Ohromná ostuda. Pardon. Adame, cos blbnul, ty vole?
Reagovat
bIbec
bylo by hezké, kdyby tohle zaváhání napravil Kolář. Čekal jsem, že si proti sobě ve 2. kole zahrají. Tak nic no.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist