Pavljučenkovová si v Monterrey zahraje už počtvrté o titul, čeká ji jednička Kerberová

8. 4. 2017, 21:48
Aktuality 18
WTA MONTERREY - Ruska Anastasia Pavljučenkovová porazila v semifinále oblíbeného podniku v Monterrey Francouzku Garciaovou 6-2 6-4 a už počtvrté postoupila na mexickém turnaji do finále. V boji o titul vyzve šampionka z let 2010, 2011 a 2013 světovou jedničku Angelique Kerberovou, jež je po vítězství nad Carlou Suárezovou v prvním letošním finále.
Anastasia Pavljučenkovová

Anastasia Pavljučenkovová má na svém kontě celkem osm titulů z turnajů na okruhu WTA. Celkem tři přitom ruská tenistka získala na turnaji v Monterrey, který ovládla v letech 2010, 2011 a 2013.

A i letos Ruska potvrzuje, že se jí na mexickém podniku daří. Se ztrátou jediného setu postoupila poprvé v sezoně do semifinále a v něm si dnes za necelou hodinu a půl hry poradila s Francouzkou Caroline Garciaovou, kterou přehrála 6-2 6-4.

"Myslím, že jsem odehrála solidní utkání. Byla jsem plně koncentrovaná od začátku až do konce a jsem celkem spokojená s tím, co jsem na kurtu předvedla," hodnotila utkání Ruska.

"Mám samozřejmě velkou radost z postupu do finále. Znovu se potvrzuje, že se mi tu daří. Mám tento turnaj moc ráda a každý rok se sem moc ráda vracím. Nevím, čím to je, že tu vždy hraju tak dobře, ale jsem za to moc šťastná. Cítím se tu pokaždé skoro jako doma."

Ve svém čtvrtfém finále se v Monterrey se Pavljučenkovová utká se světovou jedničkou Angelique Kerberovou. Před čtyřmi lety německou tenistku ve finále porazila, ve vzájemné bilanci s ní však prohrává 3-5.

Už jsme spolu odehrály spoustu zápasů. Párkrát jsem ji porazila, takže vím, že to mohu dokázat znovu. Angelique je těžké soupeřka, ale nemám co ztratit. Na finále se těším," uvedla Pavljučenkovová.

Kerberová v druhém semifinále zdolala 7-6 6-1 Španělku Carlu Suárezovou a poprvé v sezoně postoupila do finále. Na titul čeká od triumfu na loňském US Open.

"Jsem ráda, že se mi konečně podařilo dostat do finále. Není příjemné být světovou jedničkou a nezahrát si ve finále. Ale věděla jsem, že se má hra zlepšuje a že to jednou zlomím. Jsem šťastná, že jsem to tady zlomila," řekla Kerberová.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (07. 04. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Kerberová (1-Něm.) - Suárezová (4-Šp.) 7-6(6) 6-1
Pavljučenkovová (2-Rus.) - Garciaová (3-Fr.) 6-2 6-4
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

18
Přidat komentář
janek_da
Přeju Angíí, ale pokud ani Nasťěnka mi nebude vbadit jako vítězka. Může to být hodně dobrá bitva nebo naopak velká slabota. Nic mezi tím.
Reagovat
tommr
která bude vlastně bojovat i za Karolínu Plíškovou. Pokud by totiž ve finále vyhrála Kerberka tak by si na Karolínu navýšila náskok o 95 bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
take doufam, ze Kerberka :-))) nevyhraje, ale jen proto, ze se mi jeji tenis vubec nelibi, ten Pavlju je mnohem ladnejsi a celkove i ona sama mi prijde jako holka mnohem prijemnejsi.. :-)
Reagovat
EllNino
Nasťa konečně zjistila, že se musí makat a nespoléhat jen na talent, kterého má možá nejvíce ze všech, a najednou to jde :)
Reagovat
smazaný uživatel
spis k tomu skutecne dospela, zjisteny to podvedome maj vsichni.. :-)
Reagovat
EllNino
jj :) ale ona to sama říkala, že občas spoléhala na to, že se to nějak ubombí ... ale ono k té přehršli talentu prostě občas zatáhnout musíš :D
Reagovat
VlS
Na body kašlu, to si Kája buď uhraje, nebo ne, ale Nasťa je mi sympatičtější naž Angie.
Reagovat
tommr
mě jsou skoro všechny hráčky sympatičtější než Kerberka ... :)
Reagovat
janek_da
co to tady je za nechutné hejtrovské vlákno?
Reagovat
Hector21
tak to bude složité, Kerberos hrála včera super zápas

ale pořád věřím ve čtvrtý titul z Menterrey, davai Nasti ;)
Reagovat
Hector21
"o"
Reagovat
janek_da
Pamatuju před lety v Monterrey. Jak hrály spolu finále. Poslední set zapla Nasťa turbo a Angie jenom nevěřícně zírala a rozhazovala rukama. Ale pak, tuším za stavu 5:0, si dala trochu pohov, pár MP neproměnila a nakonec málem ten set zápas prohrála.
Reagovat
Hector21
6:4 ve třetím až na brejk servisu...

nj, tak já doufám v něco podobného ;)
Reagovat
janek_da
tak hele, sežeň si nějaká antistresiva :))
https://www.youtube.com/watch?v=ULCnOWV5TWA&feature=youtu.be&t=237

aby se ti neudělalo mdlo
Reagovat
Hector21
heleď, mdlo mi bylo naposledy při IW z někoho, kdo tady furt psal nesmysle...;)
Reagovat
janek_da
Však to občas potřebuješ, to je duševní hygiena.
Reagovat
Fandina
A ve finále je Angel. V prvním setu to bylo nahoru a dolu, ale ve druhém Karličku přehrála 6:1. Takže finále dvou nejvýše nasazených. Ve finále budu držet Nastě.
Reagovat
Fandina
Dneska zasloužená výhra, já jsem sice přála Garcii, ale první set byl úplně v režii Nasti, ve druhém se Caro snažila, ale od sedmého game to zase měla jednoznačně v rukou Nasťa. Gratulka, tenhle turnaj je prostě její :-)).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist