Peschkeová se Srebotnikovou jsou na Turnaji mistryň v semifinále

24. 10. 2014, 16:30
Aktuality 4
Poslední čtvrtfinálový duel ve čtyřhře na Turnaji mistryň trval jen pár minut. Na postup do semifinále se příliš nenadřely Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková, kterým už za stavu 2-1 v prvním setu vzdaly světové jedničky Sara Erraniová a Roberta Vinciová. O finále se česko-slovinská dvojice utká s párem Blacková/Mirzaová.
Katarina Srebotniková a Květa Peschkeová

Na letošní Turnaj mistryň se poprvé kvalifikovalo hned osm dvojic a díky tomu jsou v Singapuru i Květa Peschkeová s Katarinou Srebotnikou. Los k nim příliš přívětiý nebyl, poslal je proti světovým jedničkám Saře Erraniové a Robertě Vinciové.

Jenže statistiky mluvily proti Italkám. Pětinásobné grandslamové vítězky ze dvou účastí na Turnaji mistryň nevybojovaly jedinou výhru a s česko-slovinkou dvojicí prohrávaly ve vzájemné bilanci vysoko 1-7.

A výhry číslům se nepostavily ani dnes. S Turnajem mistryň se třetíé rok po sobě loučí hned po úvodním vystoupení, letos dokonce už po třech odehraných gamech. Italský pár totiž už za stavu 1-2 v prvním setu vzdal kvůli zranění Erraniové, jež nemohla v utkání pokračovat vinou bolestí na pravé straně žeber.

Devětatřicetiletá Peschkeová hraje na Turnaji mistryň pošesté v kariéře a poprvé po třech letech. Potřetí se na vrychol sezony kvalifikovala se Srebotnikovou, s níž obě předchozí účasti v letech 2010 a 2011 proměnily ve finále. To si zahrála také v roce 2008 s Australankou Stubbsovou, titul jí ale ve sbírce 27 trofejí stále chybí.

Letos zkušená česko-slovinská dvojice vyhrála turnaje v Paříži a v Římě, kde dosáhly na desátý společný titul. Nejlepší sezonu prožila česko-slovinská dvojice v roce 2011, kdy vyhrála grandslamový Wimbledon a společně vévodila deblovému žebříčku WTA.

Peschkeová se Srebotnikovou, která hraje na Turnaji mistryň dokonce už podeváté, se v zítřejším semifinále utkají s třetí nasazenou dvojicí Cara Blacková a Sania Mirzaová, které ve čtvrtek zdolaly po odvrácení mečbolu Američanky Raquel Kopsovou-Jonesovou a Abigail Spearsovou, které v soutěži pro nejlepší páry sezony debutovaly.

Pětatřicetiletá reprezentantka Zimbabwe Blacková hraje na Turnaji mistryň pojedenácté v kariéře a poprvé po pětileté pauze, během níž se v dubnu 2012 stala matkou. Krátce po porodu se však dokázala na kurty vrátit a znovu patřit mezi nejlepší deblistky světa. Sedmadvacetiletá Mirzaová na Turnaji mistryň debutuje.

Duo Peschkeová/Srebotniková se zimbabwsko-indickým párem jediný vzájemný zápas letos v Miami prohrálo 0-2 na sety.

- TURNAJ MISTRYŇ 2014 -
(Singapur, tv. povrch / hala, 6.500.000 dolarů)
středeční - páteční výsledky (22. - 24. 10. 2014)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) - Erraniová, Vinciová (1-It.) 2-1 skreč.   
Su-Wei/Hsieh/Shuai Peng (2-Tchaj-wan/Čína) - Muguruzaová/Suárezová (Šp.) 6-4 6-1
Blacková, Mirzaová (3-Zimb./Indie) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (USA) 6-3 2-6 12-10
Kudrjavcevová/Rodionovová (Rus./Austr.) - Makarovová/Vesninová (4-Rus.) 4-6 6-2 10-6
Semifinálové dvojice:
Peschkeová/Srebotniková - Blacková/Mirzaová (3-Zimb./Indie)
Kudrjavcevová/Rodionovová - Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (2-Tchaj-wan/Čína)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Peng/Hsieh vs Sania/Black
Reagovat
smazaný uživatel
dufam, že Sara bude v pohode, nikomu nič zle neprajem
anyway, talianky su vonku!!!!! :)
Reagovat
tommr
Errani a Vinci to možná vzdaly, protože se bály dalšího výprasku. Peschke a Srebotnik to na ně totiž umí - vyhrály nad nima v 7 z 8 dosavadních zápasů a letos už jim Italky jednou zápas skrečovaly ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na výprask to tedy moc nevypadalo. Získaný break se při servisu Květy zase rychle rozplynul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist