Peschkeová se Srebotnikovou zahodily tři mečboly a do finále nepostoupily

25. 10. 2014, 15:45
Aktuality 2
TURNAJ MISTRYŇ - Devětatřicetiletá Květa Peschkeová svou sbírku 27 titulů o první trofej z Turnaje mistryň nerozšíří ani na šestý pokus. V Singapuru dnes se Slovinkou Srebotnikovou měly nakročeno do finále, proti Caře Blackové a Sanie Mirzaové ale neproměnily tři mečboly a prohrály 6-4 5-7 9-11.
Blacková, Mirzaová, Peschkeová a Srebotniková

Květa Peschkeová s Katarinou Srebotnikovou rozehrály dnešní semifinále proti třetímu nasazenému páru Cara Blacková a Sania Mirzaová lépe. V úvodu sice prohrávaly 0-2, pak ale získaly pět her v řadě a první set získaly. V druhé sadě ale o postupu rozhodnout nedokázaly, byť vyrovnaly z 2-5 na 5-5.

V super tie-breaku se zkušená česko-slovinská dvojice ujala vedení 9-6 a měla tři mečboly. Jenže při prvním Peschkeová zkazila smeč, při druhém Srebotniková nedokázala vrátit return do kurtu a při třetím byla Peschkeová nedůrazná opět při smeči. Nabuzené soupeřky byly v laufu, získaly i další dvě výměny a více než dvou hodinové bitvě mohly slavit postup do finále.

"Je to šílené, že tu stále zůstáváme ve hře. V těchto super tie-breacích se může stát cokoliv. Za stavu 6-9 jsme byly jen jeden brejk dole, tak jsme věděly, že není nic ztraceno," řekla Mirzaová.

Devětatřicetiletá Peschkeová hrála na Turnaji mistryň pošesté v kariéře ale ani tentokrát si z něj trofej pro vítězku neodveze. Letos se na vrychol sezony kvalifikovala potřetí se Srebotnikovou, s níž obě předchozí účasti v letech 2010 a 2011 proměnily ve finále. To si česká deblistka zahrála také v roce 2008 s Australankou Stubbsovou.

Peschkeová se Srebotnikovou letos vyhrály turnaje v Paříži a v Římě, kde dosáhly na desátý společný titul. Nejlepší sezonu prožila česko-slovinská dvojice v roce 2011, kdy vyhrála Wimbledon a společně vévodila deblovému žebříčku WTA.

Blacková s Mirzaovou v Singapuru zvládly už druhé třísetové drama. Také ve čtvrtfinále proti Američankám Kopsové-Jonesová a Spearsové museli odvracet mečbol.

Pětatřicetiletá reprezentantka Zimbabwe Blacková hraje na Turnaji mistryň pojedenácté v kariéře a poprvé po pětileté pauze, během níž se v dubnu 2012 stala matkou. Krátce po porodu se však dokázala na kurty vrátit a znovu patřit mezi nejlepší deblistky světa.

Finále na Turnaji mistryň si Blacková zahraje už poosmé v kariéře, titul získala v letech 2007 a 2008 s Američankou Liezel Huberovou. Celkem má ve sbírce 59 deblových trofejí, z toho pět grandslamových. Čtyřikrát triumfovala s Mirzaovou, s níž letos vyhrála v Oeiras a v Tokiu.

Sedmadvacetiletá Mirzaová na Turnaji mistryň debutuje a získat může svou dosud nejcennější trofej ve čtyřhře žen, ze které má celkem 21 titulů. Třikrát vyhrála také smíšenou čtyřhru na grandaslamech.

Ve finále se Blacková s Mirzaovou, které hrají na posledním společném turnaji, utkají s obhájkyněmi titulu Su-Wei Hsieh a Shuai Peng. Asiatky, které také po turnaji ukončí spolupráci, dnes porazily hladce 6-1 6-4 rusko-australské duo Alja Kudrjavcevová a Anastasia Rodionovová.

- TURNAJ MISTRYŇ 2014 -
(Singapur, tv. povrch / hala, 6.500.000 dolarů)
sobotní výsledky (25. 10. 2014)
• Čtyřhra - semifinále •
Blacková/Mirzaová (3-Zimb./Indie) - Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) 4-6 7-5 11-9
Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (2-Tchaj-wan/Čína) - Kudrjavcevová/Rodionovová (Rus./Austr.) 6-1 6-4.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
najlepšie možne finale :)
Reagovat
VlS
Květa hrála docela dobře, sem tam chybka byla, ale nijak moc. Katarina dneska den neměla, tu a tam něco zahrála, ale většinou to zkazila, nebo nahrála na raketu soupeřkám. Nejlepší na kurtu asi byla Sania.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist