Petrohrad: Obhájkyně titulu Vinciová i Cibulková jsou ve čtvrtfinále, Venus dohrála

2. 2. 2017, 11:15
Aktuality 1
WTA PETROHRAD - Obhájkyně titulu Roberta Vinciová je na turnaji WTA v Petrohradu už ve čtvrtfinále. Loňská vítězka si ve druhém kole bez větších potíží poradila dvakrát 6-4 s kvalifikantkou Andreou Petkovicovou. V boji o semifinále vyzve Kristinu Mladenovicovou.
Roberta Vinciová

Roberta Vinciová se už v prvním kole turnaje WTA Premier v Petrohradu značně trápila s Timeou Babosovou. Přestože Italka zatím v ruské metropoli nepředvádí svůj nejlepší tenis, postupně se přibližuje k obhajobě loňského titulu.

V dnešním utkání se nasazená šestka po čtyřech letech střetla s kvalifikantkou Andreou Petkovicovou a podruhé ze tří duelů zvítězila. Ve druhém kole už 21. hráčce světa stačily k postupu do druhého letošního čtvrtfinále dva sety.

Statistiky zápasu
Petkovicová - Vinciová
2 esa 0
2 dvojchyby 1
73% 1. podání do kurtu 60%
57% úsp. po 1. podání 72%
42% úsp. po 2. podání 50%
23 vítězné míče 21
34 nevynucené chyby 23
2/8 brejkboly 4/18
čas 1:37

Vinciová vlétla do zápasu suverénně. V prvních čtyřech gamech nedala Petkovicové příliš šancí a ujala se rychlého vedení 4-0. Přesto si cestu k zisku první sady dvěma prohranými servisy zkomplikovala. Němka snížila na 4-5 a měla dva brejkboly. Italka nakonec zkušeně obě hrozby odvrátila a po 46 minutách úvodní dějství vyhrála.

Druhou sadu, která byla přehlídkou nevyužitých šancí, rozhodl jediný brejk v deváté hře. Pro Vinciovou, jež dnes proměnila pouhé čtyři brejkboly z osmnácti nabídnutých, už nebyl problém utkání dopodávat. Ačkoli Italka sama velkou porci brejkbolů nevyužila, šest z osmi možností Petkovicové úspěšně zlikvidovala.

"Vedla jsem 4-0 a Andrea začala hrát mnohem lépe. Byl to těžký zápas. Bohužel jsem dnes tak dobře necítila míč. Možná proto bylo utkání těžší, než vypadalo," hodnotila dnešní duel Vinciová.

Bývalá světová jednička tak bude mít možnost přesně po roce postoupit do semifinále turnaje WTA. Mezi nejlepší čtyři se probojovala naposledy právě loni v Petrohradu. Zopakování loňského titulu bude chtít Vinciové překazit Kristina Mladenovicová.

Francouzka ve druhém kole ztratila jen čtyři gamy s Venus Williamsovou. Američanka však hrála otřesně. Naopak Mladenovicová trefovala jeden vítězný míč za druhým a se špatně pohybující se finalistkou letošního Australian Open neměla žádné potíže.

"Nad zítřejším čtvrtfinále zatím nepřemýšlím. Chci si užít dnešní den. Vím, že budu hrát s Kiki, nebo Venus. Ať už postoupí kterákoli z nich, bude to těžké," uvedla Vinciová po svém zápase, kdy ještě neznala jméno své příští soupeřky.

Mezi osm nejlepších se probojovala i Jelena Vesninová. Ruská tenistka oplatila ve druhém kole porážku z Brisbane Alizé Cornetové.

O semifinále si Vesninová zahraje s Dominikou Cibulkovou, s níž vede ve vzájemné bilanci 4-3, ale ve dvou duelech v hale (v Moskvě) s ní neuhrála ani set. Druhá nasazená Slovenka dnes odstartovala výhrou 6-2 6-2 nad Chorvatkou Donnou Vekičovou, které oplatila porážku z finále v Kuala Lumpur 2014.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 776.000 dolarů
čtvrteční výsledky (2. 2. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Cibulková (2-SR) - Vekičová (Chorv.) 6-2 6-2
Vinciová (6-It.) - Petkovicová (Něm.) 6-4 6-4
Mladenovicová (Fr.) - V. Williamsová (4-USA) 6-3 6-1
Vesninová (5-Rus.) - Cornetová (Fr.) 2-6 6-3 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
Cožpak Venus, ale Kongovi už nějak moc otrnulo - tak doufám, že se na něj zase brzo podíváš...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist