Philippoussis v Newportu skončil po prvním zápase. Další turnaje v plánu nemá

12. 7. 2015, 13:56
Aktuality 6
Krátký návrat Australana Marka Philippoussise na okruh ATP skončil hned po prvním zápase. Sedm let po konci kariéry a devět let od posledního startu na elitním turnaji se bývalý osmý hráč světa představil v kvalifikaci travnatého turnaje v americkém Newportu a v prvním kole podlehl Američanovi Ericu Quigleymu ve dvou tie-breacích 1-7 a 4-7.
Mark Philippoussis

Na turnaji ATP si osmatřicetiletý Australan zahrál poprvé po devíti letech. "Bylo těžké po té době dostat se do správného rytmu," uvedl Philippoussis po porážce s 357. hráčem světového žebříčku.

Rodák z Melbourne, jenž patřil mezi tenisty s nejtvrdším podáním, v prvním setu vedl 4-1, ovšem náskok neudržel. V utkání trefil jedenáct es, ale udělal také 14 dvojchyb. "Za stavu 4-3 jsem měl příležitot podávat s novými míčky, v tie-breaku znovu. Takový je teď tenis," řekl osmatřicetiletý Australan, kterého z publika podporovala malnželka Silvana a syn Nicholas.

Na trávě v Newportu, kde získal v roce 2006 poslední z jedenácti turnajových titulů, si zahrál na divokou kartu. "Zvažoval jsem to, ale jsem rád, že jsem ji přijal. Bylo vidět, že kondice je úplně někde jinde. Šlo jenom o jednorázovou věc, není to žádný comeback," prohlásil finalista US Open a Wimbledonu, který s Austrálií dvakrát vyhrál Davisův pohár.

V Newportu se objeví ještě ve čtyřhře s Američanem Ryanem Harrisonem. Jejich soupeři budou Slovák Lukáš Lacko s Japoncem Tatsumou Item.

Quigley bude v druhém kole kvalifikace soupeřem českého tenisty Jana Hernycha, který udolal po boji Australana Matta Reida.

Jediného turnaje, který se během příštího daviscupového týdne koná, se zúčastní také Radek Štěpánek. Český veterán vracející se po zranění vyzve domácí nasazenou čtyřku Jacka Socka. Trio nejvýše nasazených tvoří John Isner, Ivo Karlovič a Bernard Tomic.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
EllNino
tak po včerejším infarktovém zápasu s Reidem tentokrát o dost lehčí postup přes domácího Američana ...a ve finále kvalifikace hratelný Cunha z Brazílie, tak by to mohlo klapnout :)
Reagovat
spaniel
Co myslis, zkusí to jeste nebo ho to znechutilo?
Reagovat
kranyz
Ahoj, myslím že v dohledné době nezkusí, už z jeho slov je to patrné. Na nějaký comeback určitě nemá, ale má stále na to pár soupeřů na trávě potrápit, samosebou z nějaké 3 stovky žebříčku a výš...Rád bych ho ale ještě viděl hrát, stejně jako mnoho dalších z dřívější generace, to jsem tenis hltal, teď držím pěsti spíš podle tiketu :-) Takže mě mrzí že se neprobil do hlavní soutěže to by asi byl už stream. Třeba ještě za rok na stejném místě to Scud jednou zkusí.
Reagovat
spaniel
Skoda ze je travnatá sezona tak krátká...moc příležitosti nema. Jak jde sázení? Porad si jedes okrajové sporty, kde nejsou bookies tak dobří?
Reagovat
kranyz
No dal jsem se hodně teď na live sázení ale taky ne žádnej hokej, fotbal atd..spíš opět ty menší sporty a u občasných tiketů se stále držím "jiných sportů". Jinak jak to jde...no tak asi jako v životě chvíli lépe, chvíli hůře, mám měsíce i výrazně ztrátové ale v globálu si asi nestěžuji :-)
Reagovat
spaniel
To ti věřím. Byl jsi v tom machr. Tak držím pěsti, at je co nejméně překvapeni, anebo co nejvíce v případě, ze je cekas ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist