Piros je prvním maďarským vítězem chlapeckého Australian Open

28. 1. 2017, 10:04
Aktuality 16
AUSTRALIAN OPEN - Sedmnáctiletý junior Zsombor Piros v melbournském finále zdolal Yshaie Oliela z Izraele a stal se historicky prvním maďarským vítězem chlapeckého Australian Open.
Profily hráčů
Zsombor Piros

Zsomboru Pirosovi je sice už sedmnáct let a v kombinovaném světovém žebříčku juniorů mu patří 23. místo, ale na chlapeckém grandslamu startoval teprve podruhé v kariéře. Loni na Australian Open skončil hned v prvním kole, letos však v Melbourne přemožitele nenašel. 

Maďarský tenista prošel z pozice nasazené patnáctky bez ztráty setu do finále a v něm si poradil i s turnajovou čtyřkou Yshaiem Olielem. Izraelský soupeř sice získal první set, ale Piros vývoj otočil a zvítězil 4-6 6-4 6-3.



"Musím přiznat, že po prvním setu jsem už trochu přestával věřit," řekl Piros. "Teprve tady jsem si připsal svou první výhru v hlavní soutěže grandslamu, takže tímhle triumfem jsem překvapil sám sebe."

Piros je celkově pátým hráčem z Maďarska, který vyhrál dvouhru na grandslamu vycházejících hvězd. Předchozí čtyři triumfy byly v pravidelných pětiletých intervalech. V roce 2000 vyhrála Anikó Kaprosová na Australian Open, v sezoně 2005 ovládla Agnes Szavayová Roland Garros, v roce 2010 triumfoval Marton Fucsovics ve Wimbledonu a na US Open 2015 zvítězila Dalma Gálfiová.

• AUSTRALIAN OPEN 2017 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 13.694.800 dolarů
sobotní výsledky juniorů (28. 01. 2017)
• Dvouhra - finále •
Piros (15-Maď.) - Oliel (4-Izr.) 4-6 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Kamikadze
Nejlepsi junorem sve doby byl stejne Gael Monfils (2004 vyhral AO, FO a Wimbledon), jen skoda, ze neziskal jeste zadny GS mezi muzi :(
Reagovat
Kamikadze
Edberga nepocitam, to byla jina doba :-P
Reagovat
milik254
Je celkem hot :-))
Reagovat
EllNino
Marton Fucsovics je první Maďar, který vyhrál Juniorku na GS :)
Reagovat
EllNino
a pořád nic :D
Reagovat
Kamikadze
Pisou o vitezi juniorky AO :-)
Reagovat
tedi
ze by to uz opravili?
Reagovat
EllNino
no opravili to, ale dlouho tam byl nesmysl, v expreskách mají chybu pořád ... ale tady už se moc ničemu nedivim
Reagovat
skott
Pořád tam mají chybu, i když tvojí připomínku opravili...:-))

¨Piros je celkově třetím hráčem z Maďarska, který vyhrál dvouhru na grandslamu vycházejících hvězd. V roce 2010 triumfoval Marton Fucsovics ve Wimbledonu a na US Open 2015 zvítězila Dalma Gálfiová.¨

Kromě Pirose, Gálfi a Fucsovicse vyhrála juniorský grandslam jako první z Maďarska Aniko Kapros v roce 2000. Vyhrála nejen ve dvouhře, ale i ve čtyřhře!
Reagovat
skott
a po ní ještě Agnes Szavay na French Open 2005:-)
Reagovat
LubosZabloudil
Díky oběma za upozornění ;)
Reagovat
Fandina
Finále bylo na Eurosportu 2 a já viděla, že oba kluci hodně vyměňovali. A také, že jeden se mi zdál hodně podobný Dominiku Thiemovi. Pak jsem to přepla, nevím, který z nich to byl, ale podle fotky se mi zdá, že se jedná o Pirose. A ten dojem z něj nebyl jen vzhledový, ale i herní. A Dom je teď dost vysoko. Přeji úspěch.
Reagovat
Mayo
Dúfam, ze sa presadí aj v mužoch. Budem fandiť bratovi maďarskému.
Reagovat
EllNino
Reagovat
EllNino
stále vám to nedošlo ... opravte to prosím
Reagovat
spaniel
:) musíš asi napsat konkrétně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist