Plíšková a Hradecká odjely na finále Fed Cupu do Francie auty

6. 11. 2016, 12:20
Aktuality 40
Jen s dvojicí tenistek Karolínou Plíškovou a Lucií Hradeckou odjel dnes kapitán Petr Pála do Štrasburku, kde se Češky příští víkend utkají s Francií ve finále Fed Cupu. Zatímco polovina týmu usedala v areálu pražské Sparty ve Stromovce do aut, Petra Kvitová mířila v čínském Zhuhai za titulem z turnaje WTA Elite Trophy a Barbora Strýcová právě seděla v letadle a vracela se z Číny.

"Obě mají omluvenku," usmál se Pála. "Jsem rád, že Péťa (Kvitová) hraje finále. Ale ještě víc rád budu, až se uvidíme všichni v pořádku. Nejpozději bych to viděl tak v úterý. Ještě bude spousta času si zahrát a osahat si povrch," řekl.

Češky mají na dosah třetí triumf v týmové soutěži za sebou a pátý za posledních šest let. Pála byl s Kvitovou u všech triumfů, Hradecká u čtyř a Strýcová s Plíškovou rozhodly společně ve čtyřhře loňské finále v Praze proti Ruskám.

"Finále nezevšední nikdy. Těším se na týden, na víkend, na atmosféru, na adrenalin, bude tam i nervozita. Pro ty emoce to člověk dělá," řekl Pála a byl rád, že jeho výběr míří do Francie jako favorit.

"Zápasy, které jsme hráli jako favoriti, tak jsme vyhráli. Jsem rád, že jsme favorit. Týmová soutěž je ale jiná, což není fráze. Za dobu, co dělám kapitána, už to bylo kolikrát jinak, vítězily dvojky, jedničky prohrávaly. Převaha na papíře je na naší straně a je potřeba toho využít," řekl Pála.

Francouzský tým se opírá o především dvojici Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová, které jsou spolu světovými dvojkami ve čtyřhře. V sestavě Amélie Mauresmnové jsou ještě Alizé Cornetová a Pauline Parmentierová.

"Mají výborné singlistky i deblistky a za stavu 2-2 by to bylo těžké, ale my máme hodně možností do singla i debla. Všechny jsme schopné porazit obě jejich singlistky a doufám, že by na debla ani nemuselo dojít," řekla Plíšková.

Světová šestka Plíšková po účasti na Turnaji mistryň v Singapuru týden odpočívala a tenis hrála jen jednou. "To se nedá zapomenout. Teď máme před sebou šest dnů na přípravu, což je dostatek, na víkend budu připravená," ujistila.

Pála má k dispozici do dvouher Plíškovou, v druhé půlce sezony rozjetou Kvitovou a celý rok solidně hrající Strýcovou. Otázkou bude, jak zvládne Kvitová přesun z Číny. "Bude určitě hodně unavená z cestování, bude tam časový posun, ale jak ji znám, tak se určitě vyhecuje a nechá tam úplně všechno, co v nádrži zbylo," řekl Pála.

Je možné, že kapitán rozloží síly. "Až zjistíme, jak se kdo cítí, jak komu sedí povrch a kdo je unavený. Teď je brzo, potřebujeme se vidět, teď to nedokážu odhadnout. Možnosti máme do dvouher i do čtyřhry, dá se to rozložit," přikývl Pála.

Na více než 600 kilometrů dlouhou trasu se tenistky vydaly auty. Plíšková letos vyrazila k soutěžnímu utkání vozem poprvé. "Už si nepamatuju, kdy jsem jela naposledy, protože už žádný turnaj autem letos nemám," řekla a dodala, jak cestu zvládne: "Já budu asi spát, protože budík v půl sedmé mě dodělal."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
Frick
http://sport.idnes.cz/fed-cup-finale-cesko-francie-pliskova-rozhovor-flc-/tenis.aspx?c=A161106_112657_tenis_bem

Řekl bych, že těch požadovaných 120.... hodin za rok v tom Monaku stráví. Teď tam byla dvě, možná tři noce a asi se tam nachomejtla na podobnou dobu i někdy v červenci. Je tam jako doma!
Reagovat
FulnekUltras
no vidíš, i dřív by to jistě byla vzorná emigrantka... ;)
Reagovat
blixa
Máš to těžký Fricku, Ty holky ti na dávky nepřiplatí a nepřiplatí. Copak že ta nenáviděná Karolína, ale ani Petra a miláček Lucinka. A ta potvora Bára zase nemá ráda Zemana ... a v tom Monaku stejně není jen proto, že by se jí to nevyplatilo, její mimotenisové komerční aktivity jsou mizivé .. no je to taky mrcha. Prostě hrůza. A ty se přitom tak snažíš ...
Reagovat
Frick
No Lahváčková je tam taky a to vydělává ještě míň...
Reagovat
blixa
Ty posranej zmetku, komu říkáš "Lahváčová" ?!! Jestli myslíš Andrejku, tak její mimotenisové příjmy můžou být docela slušné, o tom ty víš prd.
Reagovat
slacker
posrany bolsan blixa opet kvici
Reagovat
FulnekUltras
flegmatik ;)))
Reagovat
VlS
ty to tam znáš? Co se ti tam nelíbí? Kdybych na to vydělával, tak tam chci bydlet hned. Moře doma, marína doma, Alpy doma, do Itálie kousek, Francie všude kolem, řekni, co je na MC špatně?
Reagovat
George_Renel
Řeknu na rovinu, že Nice se mi líbí daleko, daleko více než MC.
Reagovat
VlS
V Nice je blbě situovaný letiště a je tam z toho rachot, to už je lepší Caen, nebo Četníkov :-). Ale kousek od Nice je Villeneuve Loubett nebo jak se to jmenuje a tam je obrovskej areál ( tak 30 kurtů) , kterej vlastní ( vlastnil, teď je buď mrtvej, nebo stoletej) nějakej Čech, kterej zdrhnul ve 48 do Egypta a hrával profi tennis s Drobným a spol., i když ne tak dobře. Pak se živil jako kameraman přírodovědnejch filmu. v Africe, dokud mu půlku štábu nesežral lev. A pak se oženil, vzal si Francouzsku a založil tady ten tenisovej klub. Asi 20 let zpátky jsem tam byl na dovolený.
Reagovat
Frick
Když je to tam tak super, at si tam přesune veškerý zázemí, co má jinak ve Stromovce. Jako Novak nebo Caroline.
Reagovat
VlS
A proč jí chceš kecat do toho, jak má co dělat? A prozradím ti tajemství - Caro, ani Novak tam nejsou o nic víc, než naši.
Reagovat
Frick
OK, a kde tedy pobývaj? V Dánsku/Srbsku mi moc nepřijde.
Reagovat
blixa
Že by na okruzích ATP a WTA, tak jako ostatní špičkoví tenisté, debílku ? A v krátkém období mezi tím tam, kde jsou příhodné tréninkové podmínky, třeba na Floridě ? A o dovolené třeba v Karibiku ? :D Kdy ty magore konečně pochopíš, že profesionální tenista žádné "doma" prakticky nemá ? Jenže to se ti nehodí do tvého "daňového" krámu, že ?
Reagovat
VlS
Tak Caro taky třeba trénovala v Prostějově, zimy tráví na Floridě, chodí se koupat se Serenou a td. Nole se jezdí léčit do Prahy za Kolářem, sem tam skákne za Vajdou do Bratislavy ....... A jako co? Nejucelenější rozpis kdy kde jsou bys našel u WADA, tam to mají na hodiny :-)
A trápí tě to?
Reagovat
VlS
Možná, jestli to nebude tím, že nečekají na pošťáka se sociálníma dávkama :-(
Reagovat
Frick
Chtěl bych to jako v Anglii - tam sice to není vázáno jako v USA na občanství (jak jednoduché), ale prý člověk musí projít takovou lustrací, že si to hodně rozmyslí. Ostatně - proč Murray nebydlí v žádnym ráji?
Reagovat
blixa
Já bych zase chtěl, abys přestal zneužívat náš sociální systém a šel něco dělat. Vidíš, každý máme nějaké přání které se nám nikdy nesplní ;-) :D
Reagovat
Frick
Tak bych se obával tý cesty zpět. Ou!
Reagovat
smazaný uživatel
asy neumí moc řídid auta když sou furt na hřištích ženckí věčinou řídí hrozně blbě všem ženckím byh sebral voprávnění a vihnal je ze sylnic pryč ato všecko jen v zájmu bespečí na sylnicíh dyk se tam dějou hrozný věcy a věčinou za to můžou žencká to vydim u nas ve městě víte
Reagovat
solim2007
Teda s Tebou bych asi nevlezl ani do šaliny (tramvaj). Za to bych Tě asi poslal zpět do školy! Řidičák doufám nemáš, protože bych Tě za volantem asi nerad viděl!
Reagovat
smazaný uživatel
chudák holky, ani si nemají s kým po cestě popovídat . Možná ale BMW nasadilo řidiče - srandisty
Reagovat
sprchon
Sakra, 600 km není tak daleko. Že já se na tu mapu nepodíval dřív. :D Mohli jsme si zase udělat výlet...
Reagovat
marekv
jako 600 km mě překvapilo, to sem myslel, že je dál...
Reagovat
sprchon
Já právě taky. :) No nic, tak třeba vyjde příští rok ta Anglie.
Reagovat
tommr
Karolína je nezpochybnitelná česká jednička pokud bereme výsledky za celou letošní sezónu. Závěr sezóny jí ale nezastih zrovna v nejlepší formě zatímco Petra ted září. Pála asi musí mít ted docela zamotanou hlavu ... :)
Reagovat
Krisboy
O jedničce rozhoduje vždy žebříkové postavení, forma nehraje roli. Takže Karolína a Caroline :)
Reagovat
tommr
Pála by to ale moh ovlivnit třeba tím, že do úvodních dvouher nenominuje Karolínu ...
Reagovat
Krisboy
To ano, ale to neudělá.
Reagovat
VlS
A proč by to dělal?
Reagovat
tommr
třeba proto, aby zmát Francouzky? Nebo proto, že by Bára mohla bejt momentálně v lepší formě než Karolína? Osobně si ale nemyslím, že to Pála udělá a čekám, že Karolína dostane v sobotu svojí šanci předvést se jako česká jednička ... :)
Reagovat
VlS
Tak hlavně, aby nezmátl sám sebe :-)
Reagovat
Jan
Ale zmátne tommra :)
Reagovat
solim2007
To by asi udělal jen kdyby mu na hlavě přistál květináč!
Reagovat
solim2007
Nominace do dvouher je úplně jasná! Karolína a Petra a po dvouhrách je hotovo!
Reagovat
FulnekUltras
jj - ideální případ; doufejme jen, že do víkendu nenastane nějaký nečekaný hormonální výkyv... ;)
Reagovat
Jan
Že nenominoval Šafářovou - také mohla být do singlu i deblu. Asi ctí žebříček :)
Reagovat
blixa
Šafina sama odmítla že na to nemá formu.
Reagovat
misa
Lucie se omluvila kvůli únavě.
Reagovat
smazaný uživatel
S raketami a tenisáky by se 3 do 1 auta nevešli
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist