Plíšková angažovala Stubbsovou kvůli optimismu. České trenéry už nechce

18. 8. 2018, 12:00
Aktuality 93
Karolína Plíšková udělala změnu trenéra, protože hledala optimističtější přístup. Současná světová osmička v rozhovoru po prvním kole turnaje v Cincinnati uvedla, že je stejně jako její bývalý kouč Tomáš Krupa spíš negativní a u Australanky Rennae Stubbsové si pochvaluje dobrou náladu.
Profily hráčů
Karolína Plíšková a Rennae Stubbsová

Plíšková oznámila ukončení spolupráce s Krupou začátkem týdne a v Cincinnati už hrála pod dohledem Stubbsové. "Jsme spolu čtyři dny, což není mnoho, už se cítím veseleji a poprvé jsem porazila Radwaňskou," smála se Plíšková po úterní výhře nad Polkou, které v předešlých sedmi zápasech podlehla. "Netvrdím, že to je díky ní (Stubbsové), ale cítím se skvěle a na kurtu šťastně, což jsem nějakou dobu neměla."

Šestadvacetiletá Plíšková, jež vypadla ve druhém kole po bitvě s Běloruskou Sabalenkovou, uvedla, že hledala někoho s pozitivnějším pohledem. "Sama jsem trochu negativní a na sebe tvrdá a on (Krupa) taky. A to někdy nejde dohromady. Potřebovala jsem změnu," vysvětlila tenistka.

"Někdy je potřeba pochopit, jak se hráčka cítí, a ona (Stubbsová) si prošla stejnými situacemi. Ví, co a kdy mám zahrát. To je pro mě důležité. A taky, je to žena. Možná věci chápeme jinak než muži," konstatovala Plíšková, proč s Australankou věří v lepší časy. "Myslím, že mi bude sedět víc než Tomáš," doplnila.

S bývalou světovou deblovou jedničkou Stubbsovou trénovala loni na Turnaji mistryň, na kterém došla do semifinále. "Moc se mi tehdy spolupráce zamlouvala. Bylo jedno, jak jsem hrála, ale věci viděla v dobrém světle, pozitivně."

S českými trenéry je konec
Plíšková počítá, že se Stubbsovou po boku nejspíše dokončí letošní sezonu. "Má svoji práci, ale může to pár týdnů fungovat. Uvidíme, jak to bude příští rok, ale do konce toho letošního už moc turnajů není, tak myslím, že s ní budu."

Před blížícím se US Open, na kterém předloni došla do finále, se chce Plíšková dobře naladit. Doufá, že Stubbsová je tou správnou osobou. "Nechce po mně žádné bláznivé věci. A hlavně, cítím, že si hru zase užívám bez ohledu na skóre, což je nejdůležitější věc. Potřebuji se tenisem bavit, jinak mi to nejde."

Po Jiřím Vaňkovi, Davidu Kotyzovi a Krupovi nejspíš přijde k Plíškové i po Stubbsové zahraniční kouč. Na otázku, jestli už s tuzemskými trenéry skončila, řekla se smíchem, že určitě ano. "Už u nás není nikdo další, koho bych mohla angažovat. Pár by se našlo, kdybych chtěla, ale už kolem sebe nikoho z Česka nechci."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

93
Přidat komentář
Torn
Tady jde vidět, že si řada lidí bere slova Karolíny osobně, ne ani tak, že to řekla Karolína, ale protože si dovolila upozornit na to, co je v ČR zcela běžná věc. Netvrdim, že všichni Češi jsou negativní atd., ale minimálně je to tu dost dominantní prvek. Člověk asi nemá úplně reprezentativní vzorek cizinců vůči Čechům, ale je pravdou, že těch pesimistů je v ČR víc než je zdrávo. Pokud chtěla pozitivní vítr a získat jistotu, je k tomu někdo z Austrálie nebo USA minimálně vhodný. Lucce Rob taky dost pomohl a zvedl jí tak nízké sebevědomí, proč by to nemohlo funguje u Karolíny? :)
Reagovat
Torn
/fungovat
Reagovat
misa
Lucii Rob změnil pohled na tenis i sebe samu a myslím si, že ji hodně pomohl i mimo kurty. Jiným můžou zahraniční kouči taky pomoct.
Reagovat
Nenela
Jsem dost překvapená z mnoha negativních reakcí tady. Karolína měla doteď vždy českého trenéra a najednou, když chce zahraničního, je špatná? A že říká, že jsou negativní? Vždyť celý český národ je svým negativismem prosluly, je to bohužel naše národní vlastnost daná výchovou několika posledních generací. Jediný opravdu dobrý trenér včetně mentální stránky je u nás Vanek, tak to prostě je.
Reagovat
cabuna
Hezky napsáno a souhlasím
Reagovat
SwissMaestro
Tohle je strašná blbost. Jde o to co a jak říká. Toto není první případ kdy se chová jako pipka. Tvrdit, že "negativismus" je českému národu vlastní je stejně pravdivé jako to, že pouze "český národ" se mračí při cestě do práce v metru :D
Reagovat
blixa
Ty seš žvatla. Já to vidím každý den v práci. Když děláš v mezinárodním týmu, tak to bije do očí dnes a denně. Češi neustále hledají důvody, proč něco nejde, proč to neudělat, proč nic nezměnit, negativizmus, skepse, zápecnictví. Jsou výjimky ale to jsou výjimky. Jako skepse může být někdy zdravá, ale kdyby se Češi nevyvažovali pozitivními cizinci, tak by se z toho jeden picnul. Pokud si Čechy maluješ jinak, tak je to ničím neopodstatněné národnicví, v Česku tak typické. Takový ten náš pupkosvětizmus.
Reagovat
SwissMaestro
Samozřejmě některé národy jsou "pozitivnější". To nic nemění na tom, že s tebou nesouhlasím. Každý to prostě vidíme jinak :)

Už jen jak je tvoje reakce napsána. Děláš ze svého osobního názoru nezpochybnitelnou pravdu. Kdo si bude myslet něco jiného, bude vedle jak ta jedle. Hlavně ta předposlední věta je trošičku ulítlá :-)
Reagovat
Nenela
Další typickou naší vlastností je, že si nepřipouštíme naše vlastní chyby. Já jsem měla stejný názor jako ty dlouhá léta a vášnivě jsem obhajovala to, jaky jsme skvělý narod, ale nejsme. Nevidíme si dále než za vlastní práh. Toto"prozření" bylo pro mě bolestivé, ale nijak to nemění nic na tom, že jsem Češka a nehodlám "jít za lepším". Spíše se snažím o změnu přístupu k práci a životu celkové v naší společnosti, ale pravda je taková, že většinou narážím. Protože reakce většiny lidí je přesně jako tvoje - nepřipouští si, že je to pravda. Přitom je to škoda, k tomu, aby se mnoha lidem u nás žilo lépe, stačí jen změna přístupu nastavení mysli.
Reagovat
a.magerova
Souhlas... u nás lidé raději nadávají na všechno, než aby ve všem hledali něco pěkného...

Mně otevřel oči můj příbuzný, když přiletěl z dlouhodobého pobytu v Asii... prý hned v Praze na letišti poznal, že už je doma, tolik zamračených a brblajících lidí ve světě nepotkal... a když mi to povídal, chvílemi jsem se v tom taky poznávala... takže jsem si řekla A DOST... a světe div se, Život mi zkrásněl, ovšem bylo nutno některé negativní lidi odstřihnout a pustit si do Života na jejich místa Sluníčka (nikoli Sluníčkáře!!!).... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase nechápu proč se táty řeší negativismus národa.?!Karolina řekla, že je sama negativní a k sobě tvrdá a Krupa taky ( což se všeobecně ví) a teď zjistila, že jí to nevyhovuje. Krupa sice mohl zůstat s Bárou, ale tady si vydělal o nějakou kačku víc a jde se dál! To, že Karolina už nechce přetáhnout někomu českého trenéra je od ní vlastně hezké.
Reagovat
a.magerova
"To, že Karolina už nechce přetáhnout někomu českého trenéra, je od ní vlastně hezké."
Reagovat
SwissMaestro
Je to někde napsáno jak to je? Není. Moje tvrzení tak těžko může být chybné stejně tak jako vaše. Chce se to spíše naučit respektovat fakt, že ne všichni mají stejné názory a zkušenosti(!)jako vy. Bylo by také dobré číst pečlivěji, protože nikde jsem nenapsal, že český národ je skvělý. Pouze nesdílím názor na onen "negativismus" což se z nějakého důvodu dočkalo pomerně negativních reakcí :D
Reagovat
blixa
Řešení je jednoduché. Jseš prostě negativista a tudíž ho vnímáš jako "normální". Zkus si vyrazit na půl roku do USA. Po návratu možná pochopíš. (tím nijak nevyzvedávám život v USA, já bych tam z mnoha důvodů vydržel snad jen NYC :D)
Reagovat
SwissMaestro
Musím se smát. :D Ještě mi něco o mě povíš? :D
Reagovat
blixa
Smích je dobrej. Aspoň něco pozitivního ! :D
Reagovat
Fandina
Ano, říká se to a některé průzkumy dokonce říkají, že jsme druhý negativistický národ po Řecích. Já si ale osobně myslím, že je to hodně individuální a že jsou Češi, kteří jsou hodně pozitivní a jiní negativní.

Vygooglovala jsem si Češi negativisté a bylo o tom hodně článků, kteří potvrzují negativismás Čechů, ale mě zaujal třeba tenhle ženský pohled na věc. :-))

http://www.comiudelaloradost.cz/2015/08/doma-v-cesku-cesi-jsou.html
Reagovat
Fandina
článků, které potvrzují
Reagovat
PetaM
Divím se, že tu ještě žiješ :D Ale asi bych byl až příliš pozitivní, kdybych si myslel, že už jsi dávno někde na lepším místě :D :D Tak nic, budu zase negativní, stále jsi zde ...
Reagovat
blixa
Já už jsem na přestup starej ... a pracovně i soukromně se pohybuju v mikroklimatu, kterej je docela pozitivní, takže mě to tak nedrtí. Pro srážku s běžnou realitou mám TP :D :D Tedy nejen ... ;-)
Reagovat
a.magerova
Prostě VRÁNA K VRÁNĚ SEDÁ... čili jde o to, jaká kdo z nás je vrána... ;-)
Reagovat
janek_da
no vidiš. I ty jsi Čech a máš vysvětlení proč to nejde. Já jsem třeba spokojený, že jsem Čech. Každý ať si hledí se svým postojem poprat sám. Třeba tommra beru, oproti belle, která už téměř sprostě nadává, aby tommr nebyl pesimista.

A obecně je tady asi víc negativismu. Ale ten je často zaměnovaný s realismem. Skoro se divím, že Murphyho zákony nemáme v paragrafech.
Murphy - Co se může pokazit, to se taky pokazí.
O`Toolova poznámka k Murphyho zákonu: Murphy byl optimista.
To si vzpomenu na film. Optimismus stylu - chlap s useknutou rukou na otázku "jak je?"(už to je blbost), odpoví "je to ok" - mít nechci
Reagovat
a.magerova
Znám paní (75 let, celý život na invalidním vozíku, její manžel taky na vozíku)... a když je potkám, tak se vždy zeptám na to, jak se mají... a oni mi skoro vždy odpoví: "SUPER, ať je jak je (prášky v lékárně zrovna nejsou, pokazil se jim elektrický invalidní vozík, oprava stála mnoho tisíc korun atd.), hlavně ale, že nemáme rakovinu!" .... a votomtoje... ;-)
Reagovat
tommr
a co mají říkat lidi co tu rakovinu mají? :)
Reagovat
a.magerova
Díky za každé nové ráno... a třeba jim bude umožněno TO říkat mnoho a mnoho let... každá činnost, která odvede pozornost od té svině, je fajn, třeba i se hádat na TP.... ;-)
Reagovat
tommr
to je dobrá rada, kterou se už pár let řídím ... :)
Reagovat
a.magerova
Já vím.... ;-)
Reagovat
George_Renel
Empatičtí vědí....
Reagovat
FulnekUltras
a ostatním ať svědí ;-)
Reagovat
George_Renel
Empatičtí vědí....
Reagovat
a.magerova
Samozřejmě, že se nebudu ptát někoho, komu zrovna tu ruku usekli... ale po nějaké době/letech je už ta otázka v pohodě... ;-)
Reagovat
janek_da
Právě. to byla nějaká bouračka nebo co. Chlapovi stříkala krev z ruky/paže. A ten druhý se začal věnovat něčemu jinému. Něco jako plačící dítě, ale nic hrozného. Ten chlap pak za chvilku omdlel, tak až pak řešil tu ruku.
Prostě total nesmysl. Ale optimismu plno.

A s tou paní, to noproblemo.
Reagovat
a.magerova
To není optimismus, ale odhalení charakteru člověka ve stresové situaci.
Reagovat
janek_da
Je to schema v amerických béčkových filmech, realita je v této mezní situaci asi jiná.
Reagovat
Nenela
Absolutní souhlas. Má zkušenost také pramení ze spolupráce v mezinárodním týmu. Tak nějak to je - někdo hledá výmluvy, proč to nejde, jiný řešení, jak překážky překonat. Hádejte, kdo je kdo.
Reagovat
janek_da
A jak to nakonec s těmi problémy bylo? Nešlo to, za větších ztrát šlo nebo to bylo ýzy pýzy vyřešeno?
Reagovat
janek_da
Škoda, že jsi neodpověděla. Rád bych věděl, jak to tam funguje. Protože z českých týmů, co znám optimisty a ty co chtějí změny, tak to byli cca z poloviny zmrďi(to není nadávka, ale terminus technicus). A když prosadili svoji, a to se jim často dařilo, tak ti "pesimisté" pak měli co dělat, aby se to vrátilo do původního stavu. Ale v zahraničních týmech to třeba tak není a zmrďi opravdu nemají tolik šancí se prosazovat.

Nebo pamatuju šéfa, který chtěl prostě fyzikálně nereálnou věc. Vysvětlil jsem mu, proč to nejde. On na to skoro základní poučka českých manažerů v tehdejší době "kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby".
Reagovat
blixa
Tohle je zase úplně jinej problém. To je "demence manažerů" a vyskytuje se všude na světě. Často zahubí i poměrně velké a silné firmy. Ale to je téma hodně OT a na dlouho.
Reagovat
janek_da
jiný a přitom stejný
Reagovat
blixa
Nene, úplně jiný.
Reagovat
FulnekUltras
dokonalý terminus technicus... ;-)))))
Reagovat
Labi
kravina, když se člověk podívá na kolektivní sporty tak tam hráč přijde do kolektivu kde si nevybere trenéra natož spoluhráče. Češi nejsou nejpozitivnějším národem ale pokud se budem bavit v téhle rovině tak k čechům patří i hledání důvodu proč něco nejde všude možně jen ne u sebe...
Reagovat
Labi
hlavně pozor aby ani vypletači raket nebyli čeští negativisté...začni prosimtě u sebe, trenér ten zápas neodehraje...
Reagovat
FulnekUltras
velmi výstižné
Reagovat
Fandina
Káji manžel mě fakt baví. Na O2 TV Tenis opakují jeho rozhovory, které dělal letos ve Wimblu s Cibulí, Hráďou, Šafinkou. A teď právě dávají ten s ní a on se jí ptá, co bude chtít dělat až skončí kariéru a pak se dostanou i na trénování a to, že má neteře a Šafinka říkala, že obě hrají tenis a že jim občas radí, mentoruje a pak dodala, že pro rodinu je to takové těžké, tohle, protože tam je osobní vazba, takže to je takové složité a on dodal a ještě to je zadarmo ... super legrace, fakt mě baví.
Reagovat
FulnekUltras
běž po něm a pomůžeš českému tenisu ;-)
Reagovat
Fandina
Miluji tyhle trapné průpovídky o ostatních lidech. Fakt to to jsou takové kecy od někoho, myšleno od tebe a tobě podobných.
Reagovat
FulnekUltras
žádné kecy - je třeba bezodkladně konat ;-)
Reagovat
Torn
V tomhle musim souhlasit s Fandinou, tohle jsou zbytečné reakce.
Reagovat
FulnekUltras
když ženu muž baví, není co řešit ;-)
Reagovat
janek_da
měla angažovat Pepého
Reagovat
blixa
Toho fotbalistu ? Toho by nezaplatila ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem zase pri prvnim precteni myslel, ze angazovala Stubovou, a ne Stubbsovou...takze jsem si rekl, ze skvely vyber, ale ted si uplne nejsem jisty...ta Stubova by byla asi lepsi...

https://www.youtube.com/watch?v=IqtKYT8DE6A
Reagovat
janek_da
4 vraždy. Ale sadistický! By byla pátá.
Reagovat
FulnekUltras
Čecháčci jsou zkrátka málo hepy... ;-)))

Ale kdo chce kam...
Reagovat
Pedronegro
no nevím, jestli by česká hráčka měla pronášet takové obecně znevažující výroky, v podstatě rány do zad, o českých trenérech, asi si neuvědomuje, že coby bývalá světová jednička je ještě docela mediálně zajímavá, i když už ne pro hru, kterou předvádí, ale pro ochotu říkat věci, které pro někoho znějí jako čistá upřímnost, ale jsou spíš známkou nedovzdělanosti a hlouposti, trochu mi přijde, že ani pan Hrdlička to nezvládá ...
Reagovat
Nenela
Ale vždyť je to pravda že Češi jsou všeobecně strašně negativní národ. Jen oni sami (my sami) si to často neuvědomujeme. Věřím, že Kája tím, že je v zahraničí, má na to náhled zvenku a tento fakt prostě je pak evidentní.
Reagovat
Pedronegro
já jsem negativismus nezmiňoval, ostatně obecně ani ona, to jiní tady z toho dělají hlavní národní vlastnost, mně se nelíbí její poslední věty v článku, chytrá holka by to takhle neřekla ...
Reagovat
Holahej
z tisku....LISTOPAD 16.2016
Podle informací MF DNES a deníku Sport se ovšem Plíšková s Vaňkem rozcházejí, což potvrdil mluvčí fedcupového týmu Karel Tejkal. ?Nedohodli se na pokračování spolupráce,? řekl.

Plíšková + Vaněk v číslech
První turnaj:Wimbledon v červnu 2014, kde Plíšková postoupila do 2. kola
Posun na žebříčku:z 50. místa na 6. pozici (nejlépe byla KP pátá)
Tituly na WTA Tour:5 (Soul, Linec, Praha, Nottingham, Cincinnati)
Účast ve finále na WTA Tour:8 (včetně US Open 2016)
Zápasová bilance:123:62
Reagovat
horska.kraslice
Hm, Krupa seděl Báře, ta si libovala, jak ji umí drsně zpražit a tím jí dá patřičný impuls, no jo...
Reagovat
lars
Ale u Veselyho byl kratce - asi 1-2 mesice
Reagovat
horska.kraslice
Jirkovi to asi nevyhovovalo, stejně jako Karolíně. Každý nemá rád, když ho někdo zpraží. To jen Bára je takový zvláštní případ :-)
Reagovat
EllNino
mně Bára přijde víc chlap než Jirka Veselý a Adam Pavlásek dohromady teda :D
Reagovat
horska.kraslice
:-)
Reagovat
George_Renel
S tímto tvrzením lze jen souhlasit. :-D
Reagovat
Fandina
Až na ten vzhled, Baruška je moc hezká holka.
Reagovat
Herbert_Hoover
Pavlásek je taky moc hezká holka.
Reagovat
Fandina
Jo, Pavlásek je moc hezký kluk.
Reagovat
FulnekUltras
zas to nepřežeň ;-)
Reagovat
Fandina
nerozumíš tomu
Reagovat
FulnekUltras
to je fakt ;-)))))
Reagovat
Liska-Brno
Chová se odporně hnus jeste ze hraje velky H....o tak ji treba "D
Reagovat
lars
Asi jsi pomateny :)
Vzdyt liska ma rada husy :)
Reagovat
Nola
zase si nedava pozor na pusu, aby este niekedy v buducnosti nemala potrebu angazovat trenera z Ceska.... ukazkovy patriot je tato dama...
Reagovat
blixa
Ty seš totál blbka. Zatím měla prakticky jen trenéry z Česka, takže bohužel patriot až moc velký. Zahraničního trenéra si měla vzít už dávno, Češi jsou svým negativizmem přímo proslulí. Vyjímku tvořil jen Vaněk, toho je škoda ale o něj ji připravila Petra.
Reagovat
George_Renel
Opravím: O něj se připravila sama.
Reagovat
blixa
Opravdu ? A to jak prosím ? Tvoje tvrzení popírá všechny dostupné informace, takže si dovolím tvrdit že lžeš.
Reagovat
PetaM
Pokud vím, vůbec s ním nemluvila o tom, že chce pokračovat právě s ní. Pokud jim končila smlouva, měla se ho zeptat, jestli s ní chce pokračovat, jenže to zřejmě brala jako samozřejmost. Jenže v životě není nic samozřejmé ... Až na smrt. :)
Reagovat
blixa
No a to je právě lež. Pouze neproběhla jednání o nové smlouvě. O tom že chějí spolu pokračovat se vyjádřili oba kladně , a to i do médií. Ovšem o Vaňka už to byla v té chvíli nepravda, protože už byl dohodnutý s Kvitovou. Ale to je v pořádku, já netvrdím že bylo cokoliv nekorektního, prostě je to konkurenční boj včetně boje o trenéry, jen je absurdní tvrzení, že se o Vaňka připravila Plíšková sama. To je nesmysl.
Reagovat
PetaM
Tak jako kdyby s ním sepsala smlouvu po USO (jak se to prý běžně dělá), tak by jí ho nikdo nepřebral :D Takže jako trochu vinu nese (resp. její tým, který to měl ošéfovat dříve) ... :)
Reagovat
lars
a od koho mas , ze se bezne podepisuje smlouva po USO? od J.Kvese?
Reagovat
George_Renel
Silná slova si nech pro tvé okolí. A nedělej z trenérů nesvéprávné panáčky. O Vaňka se připravila sama svým chováním, jednáním a manažerem. S kvalitními lidmi jednáme na úrovni a ne jak s pucfleky. Vaněk nebude čekat na nějakou kost pod stolem....
Reagovat
blixa
Vždycky mě neomylně přesvědčíš, jakej seš ubožák ...
Reagovat
George_Renel
Hošíku, zbytečně nadužíváš slova a odhaluješ se. Nestojíš mi za debatu.
Reagovat
smazaný uživatel
Lojalita ti asi moc nehovorí, priateľu...

A ako krásne si dokážeš sám pred sebou túto podpásovku zargumentovat. Ak by sa vyučoval alibizmus, bol by si minimálne dekanom fakulty...

Nuž láska (k teniske) je slepá...Zbohom zdravý rozum.
Reagovat
George_Renel
Ty se starej o tvou předkožku Foreskine, nikdo na tebe není zvědav.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto na mna neni zvedavý?...

Zlatý :)

Samozvaný hovorca pospolitosti TP, samozvaný odborník na medziludské vztahy medzi Pliskovou a trénerkou, samozvaný odborník všadebol, všetko vie...Ešte stále si nepripadáš hlúpo?
Reagovat
FulnekUltras
George má naprostou pravdu. Hrdla byl ten poslední hřebíček - a kdyby se zrovna nehrál FC, možná by Jirka skončil úplně jinde než u Petry.
Reagovat
lars
Nevymyslej si! Nebo si byl osobne u toho ?
Kdyby byl velky problem v jejim chovani ci jednani, tak by ji Vanek asi netrenoval tak dlouho (nekolik let).
Reagovat
letityfanousek
Chtěl jsme napsat milá, ale to ani náhodou. Namyšlený psí čumák, vůbec jí nefandím.
Reagovat
SwissMaestro
Čím dál tím větší sympatie si získává tahle káča :D
Reagovat
com
zas si to pletes - Káča je Siniakova, Pliskova je Karolina :D
Reagovat
SwissMaestro
Zase? I kdybych si zde něco pletl....tak by to bylo poprvé, protože jsme se k ničemu podobnému nikdy nevyjádřil :) Ty vtipe jeden.... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist