Plíšková hrála příliš zatažená, herně se jinak cítí dobře

1. 9. 2017, 01:24
Aktuality 18
Příliš svázaná vlastní myslí si tenistka Karolína Plíšková zkomplikovala zápas druhého kola US Open. Duel s domácí kvalifikantou Nicole Gibbsovou musela otáčet a až třetí sadu hrála solidně. "Necítila jsem se kvůli nervům na kurtu dobře, což bylo myslím vidět, ale věřila jsem, že přijdou šance. Přišly, využila jsem je a stačilo to," řekla Plíšková.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Duel vyhrála 2-6 6-3 6-4 a přiznala, že si po mečbolu pořádně oddychla. "Možná mi tenhle zápas pomůže do těch dalších a už budou lepší," doufala česká hráčka.

Poslední grandslam sezony hraje coby světová jednička a sama na sebe si nakládá příliš velký tlak. "Každý zápas bych jako jednička měla vyhrát. Všechny soupeřky jsou outsiderky. Byla jsem nervózní a nehrála, co bych chtěla," řekla.

Vystresovaná se cítila, protože si uvědomuje, že by hráčky, jako je Gibbsová, měla porážet. "To je úplná povinnost," přikývla. "Vím, že tohle jsou holky, které bych měla porazit, když budu hrát jen trochu solidně. Tím, že v tréninku hraju dobře, od sebe čekám skvělý tenis. Pak jsem nejistá, když nepřijde," řekla Plíšková.

Navíc očekávala od Gibbsové jiný styl, spíše obranný, ale 127. hráčka žebříčku WTA spustila zostra útočně. "Začala výborně, to se jí musí nechat, ale já se v prvním setu ani trochu nepřiblížila tomu, co bych chtěla hrát," konstatovala Plíšková.

Spolehnout se mohla hlavně na servis. V závěrečné sadě dokonce vyhrála po prvním podání všech 17 bodů. "To bylo hodně důležité. Zvlášť když jsem musela zápas dopodávat. I když hra odzadu nebyla nic moc, servis mě podržel. Během utkání jsem se zlepšovala a třetí set byl řekněme slušný," podotkla Plíšková.

Po prvním setu odešla na toaletu. "Šla jsem se uklidnit na záchod, trošku jsem se opláchla a začala odznovu. Potřebovala jsem tak do sebe trochu dostat klid. Pak už jsem začala hrát líp, agresivněji," řekla Plíšková.

Pořád ale zůstávala klidná. "Díkybohu hrajeme na dva vítězné sety, a abych zkazila dva, to už by muselo být opravdu hodně špatné. Věřila jsem, že i když se první set nepovedl, tak to dám."

Sleduje i vývoj turnaje. Už vypadla pro ni nepříjemná soupeřka Rumunka Simona Halepová a další nasazené hráčky. "Vím o tom. Pro nasazené to v dnešní době není vůbec lehké. Přijde mi, že ten tlak se zhoršuje a zhoršuje," konstatovala.

Očekává od sebe hodně. Loni došla v New Yorku do finále a cítí formu. "Mám šanci uspět. Neříkám rovnou vyhrát grandslam, ale jít daleko určitě můžu," věří svěřenkyně Davida Kotyzy. I proto není psychicky uvolněná.

Všechno je obráceně než třeba při French Open, kde si zahrála semifinále. "V Paříži jsem nehrála nic moc, ale cítila jsem se v pohodě psychicky. Teď se cítím líp tenisově než mentálně. Ale na Bohnice to není," rozesmála se Plíšková.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

18
Přidat komentář
janek_da
I
Reagovat
janek_da
1
Reagovat
janek_da
Naštěstí to dopadlo dobře. Ale místo toalety se měla jít zlehka najíst, prospat, odreagovat se na Playstationu a pak na Gibbs s čistou hlavou vlítnout.
Reagovat
Fandina
není to lehké, mít pod sebou všechny a všechny porážet. Tak držím palce Kájo, ať to ustojíš. Pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jenom to, co o sobe vypravi.... jak je nervozni a jaky citi tlak a povinnost vyhravat....bla,bla,bla....svedci o tom jak uboze je na post No 1 v dnesnim svete tenisu pripravena. Taky ji preju ale mam opravnene obavy ze na letosnim Meadows skonci jedna velika blamaz. Neznam ji, jsem obycejnej fanousek, ale stale vic se ukazuje, ze bude i hloupoucka. Uvidime. Palce drzim.
Reagovat
Fandina
Hlavně je upřímná. Samozřejmě, že by si neměla nic připouštět. Chtít jen vyhrát a všechno ostatní hodit za hlavu. Ale důležité je, že i přes ten tlak, co na sebe dává vyhrála. Tady platí, že co tě nezabije, to tě posílí. Výhra, to jsou atributy tenisové jedničky. To všechno ostatní jsou podružné věci. V každém případě bych já být na jejím místě o tom nemluvila, jaké mám pocity. Mluvila bych jen o hře. Ale radit umí každý.
Reagovat
blixa
Hele, mejlo, ty nejsi žádný obyčejný fanoušek ale normální zasranej hater, kterej používá zvláštní taktiku že svoje haterský žvásty opentli kecama jako "já jí přeju", "držím palce", "každý to vidí jinak", "nemá cenu o tom diskutovat" a pod. Já ti to řeknu na rovinu bez opentlení. Běž do hajzlu !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky jsi to napsal. Je zjevny jakej jsi oproti nam - zasranejm haterum - nobl clovek.
Jdu do hajzlu.
Reagovat
slacker
:-D, asi se budu muset preoritovat na trochu jiny zpusob jak stirat toho ortodoxniho bolsevika blixu
Reagovat
Fandina
Ty a někoho stírat? Naivo. Neumíš nic.
Reagovat
Torn
Tvrdí senilní důchodkyně s inkontinencí.
Reagovat
Fandina
Ubožáčku s podtřebou urážet druhé.
Reagovat
Torn
Chutná ti vlastní medicína? :D
Reagovat
Fandina
Nevím o tom, že bych nějakou užívala. Ale to ty při své inteligenci nemůžeš pochopit.
Reagovat
Torn
Tak určitě. :D
Reagovat
Fandina
Jsem ráda, že souhlasíš.
Reagovat
VlS
Ať je připravená jak chce, na tom postu je. Spousta jinejch bylo super připravenejch a nikdy se tam ty holky nedostaly. Co řešíš. Je to o kupeckejch počtech, kolik bodů kdo udělal za plovoucích 12 měsíců, žádná věda.
Reagovat
Torn
Možná nemá znalosti studenta vysoké školy, ale blbá určitě ne, rozhodně je dsot inteligentní na to, aby věděla, co s eo ní žáda. Je sebekritická a pravdu....vyhrávat by měla a čeká se to od ní. Nebrečí, že je taky jenom člověk atd. A rozhodně bych řekl, že je inteligentnější než Serena, ta na mě vždycky působila skutečně jako dobře odchovaná opička, co umí akorát hrát tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist