Plíšková je po skreči soupeřky ve čtvrtfinále. Vesninová vyřadila Kerberovou

15. 3. 2017, 06:29
Aktuality 51
WTA INDIAN WELLS - Karolína Plíšková v Indian Wells odehrála se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou jen šest gamů, než jí soupeřka kvůli zranění levého zápěstí vzdala. Česká tenistka si o obhájení loňského semifinále zahraje se Španělkou Garbiñe Muguruzaovou, kterou v posledních pěti vzájemných duelech porazila.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková měla za sebou v Indian Wells dva zvládnuté souboje, v nichž navzdory slabšímu výkonu zdolala Portoričanku Monicu Puigovou a Rumunku Irinu Beguovou.

Se svou třetí soupeřkou tolik práce neměla. V osmifinále odehrála jen šest gamů proti Timee Bacsinszké, která kvůli zranění levého zápěstí vzdala. 

Plíšková po svém podání vyhrála 12 z 15 výměn a po druhém brejku vedla 5-1. Švýcarská soupeřka si ale vyžádala pauzu na ošetření a po poradě s fyzioterapeutkou dál v utkání nepokračovala. Na tiskovou konferenci pak dokonce dorazila s ortézou na ruce.



"Jsem ráda, že jsem tady ve čtvrtfinále, ale samozřejmě jsem zápas nevyhrála tak, jak jsem chtěla. Bylo zřejmé, že se snažila nehrát bekhendy. Bez nich to pro ni bylo těžké, takže asi nebyla jiná cesta," uznala Plíšková.

Vítězka dvou letošních turnajů v Brisbane a v Dauhá vylepšila svou velmi dobrou bilanci v této sezoně již na 18-2. "Jsem ráda, že se zlepšuju, i když dnes to nebyl opravdový test. Přesto jsem se cítila v pohodě," dodala světová trojka, která letos nasázela soupeřkám už 152 es a opět vede tuto statistiku na okruhu WTA.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun v Indian Wells postoupila do čtvrtfinále druhý rok po sobě, loni došla dokonce ještě o kolo dál. O vyrovnání loňského maxima si zahraje se světovou sedmičkou a vítězkou French Open 2016 Garbiñe Muguruzaovou, s níž prohrála pouze před čtyřmi lety na antukovém Roland Garros. Od té doby o rok mladší Španělku pětkrát porazila a vždy na tvrdém povrchu.

Třiadvacetiletá Muguruzaová v osmifinále zdolala 7-6 1-6 6-0 Hráčku měsíce února Ukrajinku Jelinu Svitolinovou, oplatila jí dvě loňské porážky a ukončila její 15 zápasů trvající neporazitelnost. 



"Byl to náročný zápas a pro mě dobrý test. Byla na vítězné vlně, neprohrála patnáct zápasů v řadě. A dostala se do Top 10. Jsem ráda, jak jsem to zvládla, protože to nebylo nic snadného," řekla Muguruzaová, která je v Indian Wells ve čtvrtfinále poprvé.

"Byl to zápas nahoru dolů. Já se od rána cítila unavená a hodně jsem bojovala sama se sebou. Byla jsem na takových vlnách, chvíli to bylo dobré, chvíle špatné. Nebyl to úplně můj den," uvedla Svitolinová.

Kerberová prohrála s Vesninovou
Angelique Kerberová pokračuje v matných výkonech. Po dvou letošních porážkách s Kasatkinovou, Svitolinovou a jedné s Vandewegheovou zaváhala také proti Jeleně Vesninové. V Indian Wells Rusce podlehla dvakrát 3-6. 

"Neměla jsem svůj den. A špatně se hýbala," osmadvacetiletá Kerberová. Ta tak ani na šesté akci v sezoně nepostoupí do finále a přestože od triumfu na loňském US Open už sedm měsíců nezískala titul, vrátí se v pondělí na post světové jedničky. Aktuálně vedoucí Serena Williamsová totiž v Kalifornii neobhajuje kvůli zranění kolena 650 bodů za loňské finále.

Třicetiletá Vesninová si dnes s o dva roky mladší Němkou poradila podruhé v řadě a vzájenou bilanci snížila na 2-3. Hráčku Top 10 porazila podesáté v kariéře, skalp světové dvojky je ale jejím dosud nejcennějším. 



Patnáctá hráčka světa Vesninová, jež letos vyhrála poprvé tři zápasy po sobě, ve čtvrtfinále vyzve Venus Williamsovou, s níž vede ve vzájemné bilanci 3-2.

Šestatřicetiletá Američanka Venus v Indian Wells, kde loni po 15 letech ukončila bojkot turnaje, v osmifinále zdolala 3-6 6-1 6-3 Číňanku Shuai Peng a oplatila jí porážku z loňského Pekingu.

Cibulková třetí výhru v řadě opět nepřidala
Vítězka loňského Turnaje mistryň a světová pětka Dominika Cibulková ani na sedmém letošním turnaji nevyhrála víc jak dva zápasy po sobě. V Indian Wells skončila slovenská přemožitelka Kristýny Plíškové v osmifinále na raketě Rusky Anastasie Pavljučenkovové, která vyhrála 6-4 3-6 6-2 a bilanci vzájemných duelů snížila na 3-5.



Pětadvacetiletá Pavljučenkovová se ve čtvrtfinále střetne s o šest let starší krajankou Světlanou Kuzněcovovou, s níž sice prohrává ve vzájemné bilanci 3-5, ale letos ji už dvakrát porazila.

Finalistka ročníků 2007 a 2008 Kuzněcovová si osmifinále v Indian Wells zahrála poprvé po devíti letech a snadno v něm vyhrála 6-1 6-4 nad Francouzkou Caroline Garciaovou. Proti Pavljučenkovové bude bojovat o první letošní semifinále.

Poslední čtvrtfinalistkou BNP Paribas Open se stala Caroline Wozniacká. Dánská šampionka z roku 2011 porazila dvakrát 6-4 domácí Madison Keysovou, jež hrála na prvním turnaji od prosincové operace zápěstí, a mezi osmičku nejlepších se dostala bez ztráty setu.

O postup mezi kvarteto nejlepších se bývalá světová jednička Wozniacká utká s Kristinou Mladenovicovou (h2h 3-0). Francouzka v Indian Wells potvrzuje svou životní formu, když v osmifinále přehrála 6-3 6-3 domácí Lauren Davisovou.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.828.000 dolarů
úterní výsledky (14. 03. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Kar. Plíšková (3-ČR) - Bacsinszká (15-Švýc.) 5-1 skreč B.
Vesninová (14-Rus.) - Kerberová (2-Něm.) 6-3 6-3
Pavljučenkovová (19-Rus.) - Cibulková (5-SR) 6-4 3-6 6-2
Muguruzaová (7-Šp.) - Svitolinová (10-Ukr.) 7-6(5) 1-6 6-0
Kuzněcovová (8-Rus.) - Garciaová (21-Fr.) 6-1 6-4
Wozniacká (13-Dán.) - Keysová (9-USA) 6-4 6-4
V. Williamsová (12-USA) - Shuai Peng (Čína) 3-6 6-1 6-3
Mladenovicová (28-Fr.) - Davisová (USA) 6-3 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Hradecká/Siniaková (ČR) - Arruabarrenaová/Chen Liang (Šp./Čína) 6-4 6-0
Yung Jan Chan/Hingisová (6-Tchaj-wan/Švýc.) - Strýcová/Mirzaová (4-ČR/Indie) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
lars
http://www.edisk.cz/stahni/61653/cibulkova___pliskova.mp4_121.25MB.html
Reagovat
blixa
Koťátko prý bude hrát s českou nemesis :D :D Že by se Kája jevila až tak krutá ? :D
Reagovat
Hector21
tak v posledních zápasech je Karo pro Mug spíš zlý sen než nemesis...

a opět mám pocit, že to tvoje kotě dostane slušně napráskáno ;)
Reagovat
blixa
No body Kája potřebuje ... ale těžko se odhaduje, jakou má vlastně formu. To uvidíme ve tři ráno ;-)
Reagovat
Krisboy
Nemesis není krutá, je přísná a spravedlivá, krutá nikoli.
Reagovat
blixa
Já bych řekl že je všechno. Přísná, spravedlivá i krutá.
Reagovat
Torn
Já myslím, že je to především rodačka z Loun. :D
Reagovat
blixa
Nemesis ??? :-o Ty jo, tak taky ??? :D
Reagovat
janek_da
Z Angie jsem dost zklamaný v podstatě od sf USO. Ani ten TM nebyl bůhvíjaký.
Ani tak nejde o výsledky, ale ona snad nějak změnila svůj styl do téměř obranného pinkání a čekání na soupeřku. Čím dál míň jsou náznaky útoků případně drtivých přechodů z obrany (to jsem na ní miloval ve hře nejvíc).

No ale, co. Cvokhausen shrábl 2GS a pozici světové jedničky. Do toho finále OH v derby. Takže, ne že lámu nad Angie hůl, ale v podstatě pro mě bude v podobné roli jako Lucka. Hlavně ať hraje a ať si tenis užívá.
Reagovat
horska.kraslice
No vida, los nelos, k žádnému předčasnému vzájenému vymlacovávání našich hráček nedošlo.
Reagovat
tommr
předčasný porážky ambiciózních párů Hlaváčková/Peng a Mirza/Strýcová byly hodně nečekaný ... :(
Reagovat
VlS
No, tak nečekaný, ona Kuzna s Kiki rozhodně nejsou žádná ořezávátka a určitě ani Martina se starší Chanovou.
Reagovat
tommr
jsou to nesporně těžký soupeřky, ale ne neporazitelný a navíc nejsou ještě dostatečně sehraný. Takže to vypadnutí s nima sice nebyl žádnej šok, ale zklamání to bylo určitě ...
Reagovat
brixner
ČF má parádní složení, mám tam min. dvě oblíbenkyně, takže...
Vůbec by mi nevadilo, kdyby Kája lovila palačinky z poháru, i kdyby měly být vokoralý, chuj s tím :-)To Živý lano docela určitě dá, to je prostě jen do počtu, Kája s ním zamrská jako kcháuboj na estrádě!
Bábinko, docela Ti závidím...Celou noc se mrskáš u TV a sleduješ, jak se tam hrdinové voháněj pálkama, pak hopneš do pelechu a válíš se do oběda...pak něco(samosebou minimálně kalorického) slupneš, po druhý hodině propleskneš vnoučata, jdeš na trénink, spálíš miliony kalorií, nasázíš plnej pytel es a žádný DF...Jojo, někdo se to holt uměl narodit a posléze si to i zařídit, ale budiž přáno! Ten kus bábovky měj pořád u sebe, protože až Tě jednou potkám...;-)
Mňo, du na poslední vpich, dneska zaskakuje mladší sestra, takže voholit, Pitralon, žvejkačku...znáte to:-)
Reagovat
Fandina
Jj válím sem, nic nedělám koukám na tenis do noci, pak chrupu do poledne, ale na trénink to nechodím, maximálně občas rekreačně zapinknout a když je hezky, tak na golf. Ale potrénuji doma, na stepperu nebo točně.
https://www.insportline.cz/p2419/Twist-stepper-inSPORTline-Big.jpg
Reagovat
Torn
Ona trénuje hlavně za klávesnicí :D
Reagovat
Fandina
Zalez blbe.
Reagovat
vrabejka
Angie teda dostala solidní nálož. Nechce se mi věřit že je to jen hračka 1 sezóny. Možná by pomohla pauza fakt nevím.
Každopádně Kája se blíží a ztráta už není tak velká.
Reagovat
VlS
co je sezóna?
Reagovat
vrabejka
Loňská kdy ovládla celý rok.
Reagovat
VlS
Obvykle se mluví o antukový sezóně, travnatý sezóně, australský atd. Rok je rok, nebo ročník
Reagovat
vrabejka
Nepochopil si nevadí.
Reagovat
VlS
Pochopil, prostě pro ročník používáš termín sezóna. Žádnej předpis na to není, tak proč ne. Jen říkám, že obvykle ročník zahrnuje několik sezón, to je vše.
Reagovat
vrabejka
Sezona je prostě sezona :D to znamená leden 2016 až listopad 2016.
Reagovat
dadaft
tak QF Karolína - Mugu je samozřejmě velká bomba,
ale musím říct, že se těším i na ty další.
některé hráčky mě výkonem v IW zklamaly, ale těch posledních 8 borek v turnaji mezi ně nepatří a očekávám parádní zápasy. ))
(abych nebyl k hráčkám tak přísný - podmínky v IW jistě nejsou jednoduché)

tipy: Caro, Karo, Venus a Nasťa.
Reagovat
Frick
Main Draw

1. Kerber
2. Pliskova
3. Halep
4. Cibulkova
5. Radwanska
6. Muguruza
7. Kuznetsova
8. Keys
9. Vesnina
10. Stosur
11. Strycova
12. Bertens
13. Vandeweghe
14. Sevastova
15. Saurez Navarro
16. Garcia
17. Mladenovic
18. Vinci
19. Lucic-Baroni
20. Konjuh

Alts

1. Zhang
2. Kasatkina
3. Makarova

----------------------------

Lucka je pod Makarovou, takže o její účasti můžeme jen spekulovat.

Co tam ty holky tak žene? Dotace je jen základní - 776 000 Eur. Tak tam tolik holek dostává prachy bokem?
Reagovat
lars
Marfusa tam neni
Reagovat
EllNino
Je to tam moc hezký :)
Reagovat
aligo
Za výhru je ještě auto
Reagovat
VlS
myslíš to autíčko pro blondýny?
Reagovat
misa
Škoda, takže poslední šance, kde může Lucie získat body jsou Miami a Charleston. Pak začnou odpisy.

Loni byla poslední přímo přijatá hráčka na 49. místě.
Reagovat
tommr
zajímavý je, že do Stuttgartu se chystají nejen Karolína a Bára, ale i Keysová a Vandeweghová tzn. všechny předpokládaný hlavní účastnice FC semifinále ...
Reagovat
misa
Bára chce hrát Biel, pak letět do USA na Fed Cup a další týden do Stuttgartu, pak Praha, Madrid, Řím v jednom kuse? To vypadá děsivě...
Reagovat
tommr
no spíš to vypadá, že by tentokrát mohla při FC pauzírovat. S její momentální formou by nám tam ale stejně moc platná nebyla ...
Reagovat
blixa
A která nám bude platná ?
Reagovat
misa
Safarova
Reagovat
blixa
Hmmm, no nefim teda, nefim. To mi přijde tak nastejno.
Reagovat
lars
asi pocitaji s odhlasenim. zvlast kdyz Marfusa zabere 1 termin zapasu ve stredu.
Reagovat
George_Renel
Vrátím-li se krátce k zápasu Karolíny, tak musím ocenit, že oproti úvodu turnaje šla její hra hodně nahoru. I během těch pár gamů ukázala hodně krásných a skvěle umístěných úderů. Soupeřka sice nebyla zcela fit, ale zranění se projevilo až v posledním gamu, kdy jí jedna rána takřka vyvrátila ruce.
I když se Timea snažila o svou filigránskou hru, neměla šanci.
Reagovat
babolat.cz
Nicméně Mugu bude jiné kafe a obávám se i poslední v IW
Reagovat
vendulkabendulka
Skore je 5:1 ve prospech Karoliny, prohrala s ni jenom prvni vzajemny zapas ve 2013. Loni spolu hraly v Cinci a roznesla ji po kurtu. Predloni v IW to same.
Myslim, ze ji jeji hra sedi a mela by to zvladnout i poseste.
Reagovat
turista
Kája to na ní umí takže by mohla jít dál.
Reagovat
George_Renel
Ale nedávno v FC ji smázla jako nic. no, lehké to asi nebude, ale uvidíme.
Reagovat
tommr
z toho krátkýho fragmentu utkání co Karolína proti Bacsinszký odehrála se nedají dělat žádný závěry. Jak na tom Karolína opravdu je poznáme až dneska v noci. Je ale jasný, že Karolínu nečeká nic lehkýho, protože Muguruza v zápase se Svitolinou vypadala hodně dobře ...
Reagovat
blixa
No jak v kterým setu, že :D Řekl bych výkon jako měňavka ;-)
Reagovat
tommr
já viděl jen začátek a konec zápasu a v těhle pasážích hrála Muguruza opravdu skvěle. Jak to bylo ve druhým setu nevím, ale z různých komentářů se zdá, že šlo spíš o krátkodobý zlepšení Svitoliny než o nějakej propad Muguruzy ...
Reagovat
blixa
Ale kdež, legendární druhý set koťátka. Hrála kulový. První set nakonec haluz s odřenýma ušima, třetí už dost slušnej.
Reagovat
VlS
Hlavně v tom druhým setu, viď?
Reagovat
George_Renel
Dnes jsem si dopoledne pustil záznam zápasu s Begu a když to porovnám s Timeou, tak tam byl obrovský rozdíl. Karolína hrála o mnoho agresivněji a přesněji.
Reagovat
tommr
ten rozdíl je ale danej hlavně soupeřkama. Begu má dost nechutnej styl hry a Karolína se jí bohužel přizpůsobila ...
Reagovat
blixa
Spíš necítila formu, pak ztrácí agresivitu a je víc pasivní. Soupeřkou to až tak není.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist