Plíšková má v New Yorku dobrou náladu. Díky výhrám je uvolněnější a má větší motivaci

7. 9. 2021, 12:11
Aktuality 13
Po první polovině sezony měla Karolína Plíšková na kontě patnáct vyhraných zápasů na dvanácti turnajích. Z posledních pěti akcí si však připsala už devatenáctý vítězný duel a na US Open je díky tomu spokojená a v dobré náladě.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

"Díky spoustě vítězství v posledních týdnech jsem uvolněnější. Nejsem tolik svázaná. Zároveň mám větší motivaci. Všechno je propojené," řekla Plíšková v New Yorku. Dodala, že pomáhá i přítomnost diváků v hledišti. "Ráda rozdávám podpisy, když můžu," uvedla.

Po osmifinále, v kterém ve dvou setech zdolala Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, udělala radost svým podpisem spoustě fanoušků. Radost jí kazí jen fakt, že do New Yorku nemohl přiletět její kouč Sacha Bajin, který nedostal víza. "Trochu mě to mrzí, že tu není, ale mám s sebou fajn lidi, díky nimž se cítím skvěle na kurtu i mimo něj," prohlásila bývalá světová jednička.

Závěrečný grandslam sezony patří k nejoblíbenější turnajům české hráčky. Ve čtvrtfinále si zde zahraje už počtvrté. "Udělat na grandslamu druhý týden je vždycky dobrý a cíl před začátkem turnaje. Poslední roky se mi na grandslamech moc nevedlo, takže si vážím o to víc, že mám po finále Wimbledonu další šanci dojít hodně daleko." řekla finalistka US Open 2016.

Na grandslamu je vedle dobré hry podle Plíškové důležité zvládat i větší tlak. "Spousta hráček je nervóznějších než na menších turnajích. Hrajeme po delší době před plným publikem. Je dost věcí jiných než posledních pár měsíců. Musíte zvládnout nervy a mně se to zatím daří."

Ve druhém kole odvrátila v třísetové bitvě s Amandou Anisimovovou z USA mečbol, což může hráčce dodat extra sílu. "Určitě to povzbudí, když takhle otočíte zápas z nepříznivého stavu, takže dobrý," usmála se Plíšková. "Myslím, že ve Wimbledonu jsem hrála první týden daleko líp než tady. Nicméně jsem zpátky ve čtvrtfinále, takže to je nakonec jedno, jaký tenis jsem předváděla. Měla jsem tady taky nepříjemné soupeřky."

V turnaji už skončily světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie i obhájkyně titulu Naomi Ósakaová z Japonska a zazářily mladé tváře jako Kanaďanka Leylah Fernandezová. "Každý týden se objeví nová hráčka, která prorazí. V tenise i životě se může stát úplně cokoliv. A ani bych neřekla, že jde o překvapení," uvedla Plíšková.

S účastí ve čtvrtfinále je blíž vysněnému grandslamovému titulu, který jí chybí. "Pořád v turnaji zůstaly těžké soupeřky, ale mám pocit, že pokud předvedu výkony ze druhého nebo třetího kola, mám dobrou šanci všechny je porazit." konstatovala Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
turista
Tak ať se daří!
Reagovat
vojta91
Známý co dělá pro jednu farmaceutickou společnost říkal, jak hodně se teď ve Fulneku prodávají prášky na spaní.
Prý z úspěchů Karolíny tam půlka města nemá klidné spaní. smilesmile
Celkově to je divné město, nebo mi vysvětli někdo, proč v červenci místní občané posílali 10000 růži do Austrálie? smile
Reagovat
majkl005
asi chtěli australany pořádně opíchat...
Reagovat
blixa
No, to si pleteš. Musíš rozlišovat. Fulnečtí chtěli Australany popíchat. Opíchat chceš ty každou babu, která se ocitně v tvém dosahu smile
Reagovat
majkl005
blixíčku, ty jsi vedle jak ta jedle smilesmile
Reagovat
blixa
No dobře, no, tak každýho chlapa, jak mám vědět jaký máš preference .. smilesmile
Reagovat
majkl005
měl jsi napsat "každou osobu" a neměl bys pak starosti s mejma preferencema smilesmile ikdyž to by se zas dalo pochopit jako že jsem bisexuál...achjo...je to s těma pohlavíma, orientacema a ozónovejma dírama složitý smile
Reagovat
horska.kraslice
Karolina nad Sakkari vyhraje, Sakkari nevydrží psychicky. Karolina je natolik ve formě, herně i psychicky, že nebude mít problém.
Reagovat
sojka1
taky verim, ze to bude Kaje litat a Maria zazmatkuje... :-)
Reagovat
com
a az porazi Sakkari, tak stejne jako v Rime ziska pak i titul smilesmile
Reagovat
Fandina
Přeji výhru Káje, ale vždycky, když čtu, že má dobrou náladu, že se cítí dobře atd., tak to nedopadne a moc si přeji, aby to tentokrát dopadlo.

V každém případě Sakkari se bojím. Jede tady jako pila a vždycky, když je někdo v laufu, zoně, tak to většinou dotahne. Ale doufám, že se moc mýlím.
Reagovat
Fransoas
Příští soupeřkou bude rozjetá potvora Sakkari.Ta do toho půjde jako by jí šlo o život.S Kanaďankou hrála 3'30 hodin.To by mohlo Karolíně trochu pomoci.Bude to ale hodně náročný.Karolíno pojď ji rozebrat do šroubku.
Reagovat
tommr
Sakkari má zdaleka nejlepší kondici ze všech hráček a zápas s Andreescu na ní nezanechá žádný stopy ...
Pokud jí chce Karolína porazit bude muset bezchybně podávat a returnovat ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist