Šafářová s Mattekovou jsou po obratu v semifinále, Plíšková v deblu končí

27. 10. 2016, 09:19
Aktuality 38
TURNAJ MISTRYŇ - Karolína Plíšková spolu s Julií Görgesovou nezvládly čtvrtfinálový zápas proti nasazenému páru číslo jedna Garciaové s Mladenovicovou a s turnajem se loučí prohrou 4-6 2-6. Francouzky čeká v semifinále dvojice Matteková-Sandsová/Šafářová, která utekla z mečbolu Timee Babosové a Jaroslavě Švedovové.
Lucie Šafářová a Bethanie Matteková

Karolína Plíšková s Julií Görgesovou měly z rozlosování čtyřhry radost a na kurt dnes nastupovaly s dobrým pocitem. První nasazený pár Caroline Garciaová/Kristina Mladenovicová totiž dokázaly v obou letošních vzájemných zápasech porazit. Plíšková nastoupila s oblepeným ramenem, které ji bolelo při středeční dvouhře, a také předloktím.

Dnes to ale nestačilo. Francouzky byly důraznější a jediným brejkem v závěrečném gamu první sady ukořistily náskok jednoho setu pro sebe, když česko-německý pár nedokázal v průběhu prvního dějství využít ani jeden z osmi brejkbolů.

Ani ve druhé sadě neprorazil poslední kvalifikovaný pár podání svým soupeřkám, naopak Plíšková dvakrát přišla o své podání a Garciaová s Mladenovicovou mohly za 86 minut hry slavit postup.

"Každý game byl těsný, odvrátily jsme celkem jedenáct brejkbolů," komentovala zápas Garciaová. "Holky mají výborný servis, bylo těžké jim vzít podání. Jsem ráda, že jsme to zvládly. V Singapuru si to obě užíváme a odehrály jsme dobrý první zápas," dodala.

Plíšková souhlasí s tím, že jednotlivé hry byly opravdu těsné. "Ony měly brejkbolů šest a bohužel to dopadlo takhle blbě. S klikou vyhrávaly všechny gamy. Výsledek neodpovídá hře, na 4-6 2-6 to teda nebylo," řekla Plíšková.

Teoreticky může Plíšková Francouzkám oplatit porážku v listopadu ve finále Fed Cupu. "Když dojde na debla, tak bych se jich nebála. Jsou první pár světa, to je hezké, ale nemají nic, čím by vyčnívaly. Mladenovicová dokáže být nervózní a hodně pomoct dvojchybou. A doufám, že na debl nedojde," řekla Plíšková ve víře, že Češky ve Štrasburku rozhodnou o třetím titulu v řadě a pátém za šest let už po dvouhrách.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou utekly svým soupeřkám Timee Babosové s Jaroslavou Švedovovou ze tří mečbolů a slaví na Turnaji mistryň po výhře 5-7 7-6 10-2 postup do semifinále. Česko-americký pár neprohrál již posedmnácté v řadě.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou drží od letošního US Open, kde triumfovaly, neporazitelnost. Po dalších titulech ve Wuhanu a Pekingu dnes přidaly sedmnácté vítězství v řadě.

Hned zkraje zápasu Američanka na kurtu spadla. Šafářovou ale její karambol nevystrašil. "Naštěstí jsem to viděla zblízka vedle sebe a nevypadalo to tak špatně. Byl to tak trochu letecký den," smála se a dodala: "Já ji nazývám Spiderman, tak jsem říkala, že si zapomněla chytit lano. Má odřené klouby na ruce, ale nic víc."

Česko-americký pár začal lépe, v první sadě vedl 4-1, nakonec ale set ztratil v dramatické koncovce. Švedovová potřebovala při svém servisu celkem osm setbolů.

I druhé dějství měla lépe rozehrané maďarsko-kazašská dvojice. Za stavu 6-5 při podání Švedovové měla dva mečboly, jež ale soupeřky odvrátily.

V dramatické zkrácené hře zlikvidovaly Šafářová s Mattekovou-Sandsovou i třetí mečbol a poslaly zápas do rozhodujícího super tie-breaku.

"I když jsme udělaly blbé chyby, tak jsme si říkaly, v tomhle stavu už jsme byly na US Open. Prostě jsme lepší, a když budeme hrát svoji hru, tak to můžeme zvládnout, protože máme tolik vítězství za sebou," řekla Šafářová.

"Při mečbolech už nervózní nejsme. Kdyby to zahrály, tak by byly lepší tým a my bychom se s tím musely smířit. Ale to jsme nechtěly, máme tady vyšší cíle, než odjet po prvním kole," dodala bývalá světová pětka v singlu.

V tom Češka i Američanka zazářily a nedaly svým protivnicím jedinou šanci, v celém super tie-breaku ztratily pouhé dva body.

"Byl to takový úplně klidný a pohodový zápas," smála se ironicky Šafářová cestou z kurtu o půlnoci singapurského času.

"Vypadá to, že jsme se inspirovaly u Káji (Plíškové) a že to tady Češky musí otáčet," uvedla česká tenistka.

V semifinále se Francouzky střetnou právě s párem Bethanie Matteková-Sandsová/Lucie Šafářová. Garciaová s Mladenovicovou dokázaly česko-americkou dvojici porazit jen jednou letos v Charlestonu, zbylé dvě utkání ve finále US Open a Pekingu prohrály.

"Jsou ve všem solidní a silná dvojice. Známe se dobře a v sobotu tam půjdeme vyhrát," plánovala Šafářová.

Mladenovicová s Garciaovou se mohou stát novými jedničkami deblového žebříčku. A to v případě, že dojdou o kolo dál než současná jednička Sania Mirzaová z Indie, která pro Turnaj mistryň obnovila spolupráci s Martinou Hingisovou.

Matteková-Sandsová se může v případě zisku titulu v Singapuru teoreticky stát novou světovou deblovou jedničkou. "Slyšela jsem o tom, i to mě napadlo na kurtu, že by to byla škoda hned vypadnout, a raději jsme to otočily," řekla Šafářová.

• TURNAJ MISTRYŇ 2016 •
Singapur, tv. povrch / hala, 7.000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (27. 10. 2016)
Čtyřhra - čtvrtfinále
Garciaová/Mladenovicová (1-Fr.) - Görgesová/Plíšková (8-Něm/ČR) 6-4 6-2
Matteková/Šafářová (3-USA/ČR) - Babosová/Švedovová (7-Maď./Kaz.) 5-7 7-6(6) 10-2

 

 

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

38
Přidat komentář
Kozoroh
TB vyhrály Martina se Saniou o prsa, od základní čáry si byly oba páry vyrovnány, na síti o kousek lepší obhájkyně titulu. Z favorizované dvojice mi přijde lepší Martina, Sania naproti tomu tolik nedrtí od základní čáry, předvedla několik chyb (třeba když neumístila lob).
Reagovat
Krisboy
O Saniiny prsa.
Reagovat
George_Renel
Když se v klidu vrátím ke včerejšku, tak bych řekl, že výkonnostní sinusoidy Lucky a Beth se skoro celý zápas rozcházely, aby se sešly na vrcholu v závěrečném STB.
Reagovat
VlS
Na tom něco je
Reagovat
Fandina
Bucie proti Babos Shvedova právě opakují na ČT Sportu.
Reagovat
VlS
https://instagram.com/p/BME3lHDjbkZ/
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
VlS
https://instagram.com/p/BLOnRedjVGS/
Reagovat
smazaný uživatel
Mrkla som záznam debla s Kájou a obávam sa, že zajtra to bude veľmi, veľmi ťažké. Ťaží zo svojho servisu a ak nepríde, je v háji. So zatejpovanou rukou nebude môcť dávať esá. Nuž, takéto zranenia sú výsledkom štýlu jej hry. detto Rafa a jeho kolená.
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína nemá šanci, bez servisu, zraněná, na tomhle povrchu proti Aze z H2H 0:6 a 0:12 na sety, nemůže to být horší
Reagovat
smazaný uživatel
tak, tak
Reagovat
VlS
Šance je vždycky, kdyby nebyla, nemusí tam ani chodit.
Reagovat
smazaný uživatel
zatejpovani je jen opora a hlavne, ja bych to predevsim nespojovala, mam osobni zkusenost s obojim (v haji) - tedy koleny i ramenem a je tam podstatny rozdil. Rameno trpi nejvic spatnou technikou servisu. Kaja ho od pohledu hraje jednoduse a spravne. Zalezi teda i na rakete. (Z golfu mam tutez zkusenost.) :-)
Reagovat
janek_da
Hlavně Aga je už leta zatejpovana na všech místech a hraje pořád.

trochu mi to připomíná hlášku Bárta "ten plakát bych nestrhával, byl to nosný plakát"
https://www.youtube.com/watch?v=QRVExJZKIT8
Reagovat
VlS
https://instagram.com/p/BLVij-tjV77/
Reagovat
smazaný uživatel
len aby neboli z toho vrtenia zmordované :D
Reagovat
Frick
https://youtu.be/Gu1VTP5zQNo?t=3m10s

V dalším vz. souboji budu fandit Káje, hehe
Reagovat
smazaný uživatel
Taková sebranka tupců, bezdomovců a sfetovanců no a co tam sakra dělá Bára mezi nima, Báro co blbneš snad taky neni jedna z nich. Tfuj Krausi měla jsem tě ráda byl to zábavný pořad, ale cpát tam politiku ubohost
Reagovat
poutnik
Ubožáku.
Reagovat
FulnekUltras
normální galérka kavárenských pokrytců, kteří v letech 1990-97 proti Klausovi ani neprdli a teď se ještě nestydí zneužívat výročí vzniku po 74 letech právě odesáky rozbitého Československa k vlastnímu antizemanovskému zviditelnění - jakkoliv s těmi jezevcovými nedávnými úkroky šikmo do strany taky nesouhlasím...měl to vyznamenání prostě podle původního záměru v klidu a bez zbytečného rozmazávání odevzdat - Čína by nějaké příbuzenské vztahy jistě nezkoumala.
Reagovat
Frick
Stát rozbili Slováci. Klaus to jen rychle rozetnul. Nezapomeň, co tehdy probíhalo o 800 km dále na JV.
Reagovat
Frick
Rozdělení ČSFR byl majstrštyk. Šlo to rychle, bezbolestne a dost možná na tom oba státy vydělaly.
Reagovat
VlS
Vykašli se na politiku, to jí nemáš dost kolem dokola?
Reagovat
FulnekUltras
děláš, jako kdybys to na vlastní kůži zažil... ;)))
Reagovat
Kozoroh
Lucka s Betkou byly do stavu 4:2 v prvním setu lepším párem, ale pak začaly kazit, neyužívat brejkboly (několik jich zazdila Betka na returnu). Sice výhru uhaluzily, ale proti Francouzkám jim nevěřím na postup.
Reagovat
brixner
A po ránu obzvlášť...To je lepší se na to
vysrat a spánembohem.
Reagovat
Dobry-den
Gratuluji k výhře, ale holky předvedly ostudný výkon, na který neexistuje žádná omluva. Naštěstí soupeřky byly podobně tragické, takže to naštěstí pro tým Bucie dobře dopadlo. Snad je tato vydřená výhra nakopne a v příštím zápase už to bude aspoň trochu koukatelné ;-)
Reagovat
tommr
i když dneska to bylo jen s odřenejma ušima. Po dobrým začátku se to za stavu 4:1 v prvním setu nějak zadrhlo a jak Lucka tak BMS začaly strašně kazit. Ještě štěstí, že měly na úvod relativně lehký soupeřky, který jim nabízely šanci za šancí a v STB nakonec úplně odpadly. Lucka a BMS se naopak v STB konečně probraly a ukázaly že jsou přece jen lepší ... :)
Proti Francouzkám už ale s podobnejma chybama soupeřek nebudou moct počítat a budou muset hodně přidat, aby nedopadly jako Karolína s Goergesovou. Zajímavostí tohoto semifinále s Francouzkama bude i to, že se v něm střetnou 3 potenciální kandidátky na novou světovou jedničku. Obě Francouzky a BMS by mohly v případě zisku titulu vystřídat na deblovým trůnu Mirzaovou ... :)
Reagovat
VlS
Pokud Sania vypadne, ne?
Reagovat
misa
http://www.wtatennis.com/news/article/6006178/title/mirza-faces-wta-finals-challenge-from-trio-of-doubles-talents-for-year-end-no1

Pokud má mít Bethanie šanci, nesmí hrát Mirza finále.
Reagovat
tommr
Francouzkám stačí titul bez ohledu na výsledek Mirzaový zatímco BMS by k titulu ještě potřebovala, aby Mirza vypadla nejpozději v semifinále ...
Reagovat
VlS
předělávání článků na jinej článek je dost hrozný, myslím si, že takovej zápas by si zasloužil svůj vlastní, a diskuse by nemusela začínat kritikou Káji.
Reagovat
misa
"Ony měly brejkbolů šest a bohužel to dopadlo takhle blbě. S klikou vyhrávaly všechny gamy. Výsledek neodpovídá hře, na 4-6 2-6 to teda nebylo."
"Když dojde na debla, tak bych se jich nebála. Jsou první pár světa, to je hezké, ale nemají nic, čím by vyčnívaly."

Už mi tam chybí jen vyjádření o rozhodčích...
Reagovat
A.R.R.
že by Kája chodila číst na idnes? :-D
Reagovat
tommr
byla dneska jednoznačně nejhorší hráčka na kurtu a sebevědomí si před zápasem s Agou rozhodně nezvýšila - spíš právě naopak. Podání měla stejně špatný jako včera proti Kuznetsovový a jako jediná hráčka o něj třikrát přišla (z toho jednou dokonce čistou hrou). Ani poměrně dobrej výkon Goergesový nestačil i když Francouzky dneska byly hratelný a nabídly jim spoustu šancí. Když ale někdo nedokáže proměnit ani jeden z 11 brejkbolů tak nemůže počítat s výhrou ... :(
Reagovat
mardoko
Tak dneska v deblu byla Karolína jednoznačně nejslabší článek na kurtu. Pokud proti Radwaňské předvede to, co hrála dnes nebo včera proti Kuzněcové, tak nemá nejmenší šanci na úspěch. Ostatně i proti Muguruzové to nebyl kdovíjak oslňující výkon a to vítězství jí Muguruzová prakticky věnovala.
Reagovat
d@ve
Radost z losu možná byl, ale ze zápasu už moc ne.
Doufejme, že se do SF dostanou aspoň Bucie a H&H.
Reagovat
smazaný uživatel
Bucie, těším se na nějaký originální outfit ,popř. malou exhibici
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist