Plíšková neuhrála proti Radwaňské znovu ani set. Koviničová je poprvé ve finále

17. 10. 2015, 08:32
Aktuality 100
WTA TIANJIN - Karolína Plíšková nedokázala ani v pátém vzájemném zápase s Agnieszkou Radwaňskou uhrát alespoň set. Dnes v semifinále turnaje v čínském Tianjinu se zmohla dokonce jen na zisk čtyř gamů. Polská tenistka si o titul a definitivní zajištění postupu na Turnaj mistryň zahraje s Dankou Koviničovou z Černé Hory, jež si ve finále zahraje poprvé v kariéře.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková v Tianjinu vyhrála teprve podruhé za poslední čtyři měsíce tři zápasy po sobě, semifinále ale bylo konečnou. V boji o své  šesté letošní a celkově dvanácté finále nestačila na svou neoblíbenou sokyni Agnieszku Radwaňskou, které podlehla i v pátém vzájemném střetnutí.

Třiadvacetiletá Češka proti o tři roky starší Polce ani tentokrát nedokázala uhrát alespoň set. Mrzet jí musí především zaspalý začátek zápasu, v němž velmi rychle ztratila úvodní tři gamy. V páté a deváté hře sice měla příležitosti na rebrejk, brejkboly ale nevyužila a set nezachránila. V druhé sadě už neměla šanci. Třikrát ztratila své podání, na returnu uhrála pouhé tři míčky a za 68 minut hry prohrála snadno 3-6 1-6.

"Tohle tady byl rozhodně můj nejlepší zápas. Věděla jsem, že musím hrát dobře, protože ona je špičková hráčka. Já ale dnes zkrátka udělala všechno správně a všechno mi fungovalo," komentovala spokojená Radwaňská.

"Dnes jsem nehrála vůbec špatně. Ale ona ve všem lepší - na servisu, na returnu. Snažila jsem se ji dostat pod tlak, jenže ona se od základní čáry skvěle bránila," uvedla Plíšková. "S tímto týdnem jsem spokojená, udělala jsem semifinále," dodala rodačka z Loun.

Navzdory horší druhé polovině sezony má Plíšková stále ještě teoretickou naději kvalifikovat se na Turnaj mistryň. Příští týden by však musela vyhrát turnaj WTA Premier v Moskvě, kam dostala divokou kartu.

"Pokusím se co nejlépe na Moskvu připravit. Ptali se mě, jestli chci divokou kartu a řekla jsem, že ano. I když bych neměla šanci dostat se do Singapuru, tak jsem chtěla na turnaji hrát, protože je pro mě lepší hrát turnaj, než být doma a jen trénovat," uvedla Plíšková.

Sezona pro ni totiž ani zdaleka nekončí. Pokud by se nedostala do Singapuru, tak má jistou účast na turnaji WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai a v polovině listopadu ji čeká ještě finále Fed Cupu. "Na Singapur mám stále šanci, i když jen malou. Ale pokusím se hrát na maximum a uvidí se," dodala Plíšková.

Radwaňská hraje o Turnaj mistryň, Koviničová je ve finále poprvé
Naopak šestadvacetiletá Radwaňská v posledních měsících dává zapomenout na nepovedený vstup do sezony a už jen jedna výhra ji dělí od definitivní jistoty postupu na Turnaj mistryň. Na ten se může dostat pátý rok po sobě.|

"Před odletem na turnaje do Asie mě vůbec nenapadlo, že bych se mohla do Singapuru dostat. Ale hrála jsem dobře v Tokiu, v Pekingu a teď i tady. Jsem opravdu šťastná, že jsem tomu teď tak blízko," přiznala Radwaňská. "Zítra je pro mě velký den - můžu získat další titul a dostat se do Singapuru. Na kurtu se na to budu snažit nemyslet," dodala rodačka z Krakowa.

O letenku do Singapuru a druhý letošní titul se vítězka patnácti turnajů WTA Radwaňská utká s Dankou Koviničovou. Dvacetiletá Černohorka dnes při své premiéře v semifinále turnaje WTA udolala v balkánském derby 6-4 6-7 6-2 Srbku Bojanu Jovanovskou a poprvé v kariéře postoupila do finále.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
sobotní výsledky (17. 10. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
A. Radwaňská (2-Pol.) - Kar. Plíšková (3-ČR) 6-3 6-1
Koviničová (Č. Hora) - Jovanovská (Srb.) 6-4 6-7(2) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

100
Přidat komentář
freeteepek
Teď ukazovali v TV poslední bod zápasu s Karolínou. Uvědomil jsem si, že to Aga zahrála jako Djokovič, který je proslulý největší flexibilitou mezi tenisty. Viděl jsem dnes nějakou kompilaci na YouTube a praštilo mě to do očí. Přesně jako on. Karolína to s ní dnes fakt měla těžký:-)
Reagovat
Fandina
Ten MB byl úžasný. Aga vůbec hrála super. Já jí dlouho neviděla, ale dneska zase válela. Kraťasy, loby, prohozy, bylo toho tam zase dost. A na Káju to umí, jedině snad, kdyby příště Kája líp podávala, esa dneska také nebyly.
Reagovat
smazaný uživatel
Už to nebude náhoda, prostě se s ní Karolína nechytá. Vypadá to, že obecně jí nejvíc problémů dělají hráčky s dobrou defenzivou. Holt ta její mezihra je slabší, nejvíc může bodovat ze servisu a returnu, ale musí jí to ten den vycházet.
Reagovat
freeteepek
Kája potřebuje víc trefovat první podání a víc chodit na síť, aby po něm i víc bodovala. Viz Bára Strýcová, která to s tou sítí možná až přehání á la Štěpánek. Navíc je Bára o hlavu menší než Kája. Na té síti je navíc potřeba hrát chytře, ale to je jedno s druhým. Když si Kája na servisu vytvoří větší tlak, bude i hrát ve větší pohodě a víc si dovolí...
Reagovat
VlS
prakticky potřebuje k jistotě jeden zápas vyhrát, Pavlju ani Monica na to nejsou zrovna dobrej los, ale co už.
Reagovat
marekv
Ale může to být dobrý los ! Lucka je s Pavljuscenkovou VÉÉLKÁ kamarádka.
Reagovat
smazaný uživatel
A?
Reagovat
smazaný uživatel
Konspirační teorie bych nechal až na dobu po zápase, pokud k tomu bude důvod :)
Reagovat
marekv
Větřim, Větřim, že tady by ten důvod mohl být. To kamarádství je opravdu VELIKÉ
Reagovat
smazaný uživatel
Jen jestli.
Reagovat
smazaný uživatel
To sice je, ale Lucka je zase taková, že by něco takového FAKT nechtěla. Pro ni je jediná cesta, že si to sama vybojuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono nejde jen o to. Hlavně je to byznys, jde o velké peníze i body, nikdo (kromě notorických sázkařů) nevypustí zápas jen tak pro srandu. Ale já osobně spíš myslím, že tam Lucka bude mít Niculescu, Nasťa bude utahaná (9 zápasů za 2 týdny, cestování). Nedivil bych se, kdyby prohrála. V obou případech to Lucka bude mít těžký.
Reagovat
tommr
dneska měla navíc zafačovaný stehno na jedný noze a ve druhým setu si brala MTO i kvůli druhý noze. Je ale samozřejmě otázka jestli to nebyla jen taktika ... :)
Reagovat
tommr
postoupila v kvalifikaci v Moskvě do druhýho kola i když měla s ruskou juniorkou Pospelovou (1017) nečekaně dost práce a udolalal jí až ve třech setech ...
Ve druhým kole jí čeká další mladá hráčka - Ipek Soylu (173) z Turecka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte kdy bude los do moskvy? :)
Reagovat
bIbec
(1) Radwanska - BYE
Gavrilova - Cornet
Krunic - Tsurenko
(8) Schmiedlova - Q

(4) Kerber - BYE
Kuznetsova - Siniakova
Govortsova - Q
(6) Pliskova - Dulgheru

(7) Begu - Pironkova
Q - Q
Cibulkova - Vesnina
(3) Pennetta - BYE

(6) Suarez-Navarro - Mladenovic
Lepchenko - Gasparyan
Niculescu - Pavlyuchenkova
(2) Safarova - BYE
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo to je zase los
Reagovat
rusedski
Pro Lucku dobrý los, tu Byeovou sleduji už delší dobu a ještě nevyhrála zápas...
Reagovat
tommr
ten volnej los je pro Lucku takovej danajskej dar. Kdyby musela hrát první kolo tak do něj mohla dostat nějakou lehčí soupeřku a mohla si uhrát cenný body. Takhle nejspíš narazí hned na úvod na rozehranou Pavlyuchenkovou a skončí bez bodu ... :(
Reagovat
bIbec
musí Nasťu poprosit. Koupit jí čokoládu nebo tak něco.
Reagovat
tommr
jediná naděje pro Lucku je kdyby Pavlyuchenková získala v Linci titul. Pak by mohla bejt v Moskvě unavená a demotivovaná ... :)
Reagovat
lars
Niculescu muze byt taky problem :(
Reagovat
tommr
jj to už je i ta Pavlyuchenkova pro Lucku lepší ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale na druhou stranu ať si zvyká, ve finále FC ji může potkat taky a může to být hodně důležitý zápas (nebo hned dva, singl i debl).
Reagovat
tommr
v utkání s Rumunskem si Lucka moc nevybere - počínaje Halepovou a konče Mitu je to jedna horší soupeřka než druhá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Los pro Lucii není moc nakloněn. Nicméně až po zápase Suarez-Navarro - Mladenovic bude jasné o co se bude v 2.kole hrát. Jistější by bylo, kdyby si ten jeden zápas uhrála sama.
Reagovat
tommr
Lucka to má díky losu plně ve svých rukou jenže ty jsou bohužel po tý nepříjemný nemoci značně zesláblý. Takže bych hodně uvítal kdyby jí soupeřky pomohly a odklidily jí CSN (Mladenovic případně Gasparyan) a Pennettaovou (Cibulková) z cesty ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že o postupujících je nejspíš již rozhodnuto, ale třeba počkat ještě na oficiální výsledky. Karla sice může překvapit, ale uvidíme, jak ji to půjde v prvním zápase. Z mého pohledu, pro poslední dvě postupující to bude spíš společenská událost.
Reagovat
freeteepek
Nedalo mi a kouknul jsem se na nějaké statistiky. Karolína má dlouhodobou úspěšnost prvního podání 59%. Dnes pro Aze to bylo 57%, takže o moc horší, než je její standard, to nebylo. Včera proti Babosový měla ovšem úspěšnost 75% a taky jí dala skoro třikrát tolik es. Těch už má Karolína za celou sezonu 479, což je fantastický číslo a pokud v Moskvě uhraje pár kol a pak ještě zabojuje v Zhuhai, tak reálně může překonat nejlepší Serenu se 498 esy. Karolína ovšem bude mít poté odehraných už přes 70 zápasů. Jsem zvědavý, jestli jich někdo stihne odehrát víc:-)
Reagovat
EllNino
Terka Martincová porazila nebezpečnou levačku Ysaline Bonaventure 6:4 7:6 a je ve druhém kole :)
Reagovat
tommr
to je příjemný překvapení ... :)
Doufám, že jí dneska napodobí i Malečková a Bára Štefková. Pro Terezu Smitkovou je postup povinností ...
Reagovat
Frick
Je holka, co vypadá jak Petra C. před 15 lety :-D
Reagovat
gigin
To je ona. Ty nejsi v tramvaji, ale ve Stroji času.
Reagovat
Frick
Já bych ji vyfotil, ale to bych vypadal jak ouchyl..
Reagovat
EllNino
:D to už jseš stejně, tos klidně mohl
Reagovat
Lunej..
Však na Štvanici fotil jak o život :D
Reagovat
Serpens
Chtěl jsem se dnes podívat, zaspal jsem a udělal jsem dobře. Karolína zkrátka neumí na hráčky, co používají při hře mozek.
Reagovat
freeteepek
Dal bych ti mínus. Ale nejde to. Tak ti aspoň dávám palec dolů:-(
Reagovat
Serpens
Zkazils mi celý den.
Reagovat
Lunej..
ted hraje jak vcera Stan s Rafou, kazi co muze. opet jsem odhadla, ze po te dvojchybe pri svem podani ve 2. setu se rozhodi a presne je to tady. Angie mi nevadi, ale dneska me stve :)
Reagovat
freeteepek
Začni sázet. Vyděláš jmění:-)
Reagovat
Lunej..
mne sazeni nebavi a proti svym hrackam vubec. Spis si otevru vestirnu. :)
Reagovat
Lunej..
Samicko dneska mi u site pripominas Esovice, radsi tam nechod.:)
Reagovat
Lunej..
No Sam sice ted bojovala, ale nakonec 5. MB bohuzel promenen. Ach jo co se da delat.
Reagovat
freeteepek
Říkal jsem si, že by Karolína měla chodit víc na síť. Ale potom, co předvedla Aga v poslední hře zápasu si myslím, že by to stejně nepomohlo. Aga hrála fantasticky. Bohužel se Karolíně nepodařilo jí breaknout v době, kdy zápas ještě nebyl rozhodnutý. Čím víc se blížil konec, tím to bylo pro Karolínu víc psychicky náročný a bylo vidět, že postupně ztrácela nervy. Zápas se podle mě rozhodl na servisu, kde se Karolína nedokázala dostat ani na 60% úspěšnosti prvního podání. Navíc hrála slabě druhé podání. Ani efektivita toho prvního nebyla nijak vysoká ve srovnání s Agou (87%), takže chyba byla zřejmě i na returnu. Hlavně to ale chtělo podávat jako včera proti Babosový. Dávat esa a získávat laciné body. V těch dlouhých výměnách to už pak bylo těžké a psychicky vyčerpávajací. Když Karolína musela prakticky o každý míč bojovat.
Reagovat
Fandina
Souhlas. Podle mě měla Kája šanci na podání v dávání es. Těch bylo dneska málo. Jinak ve výměnách měla Aga navrch, vždycky hraje technicky a teď navíc ještě hodně dobře běhala, byla rychlá, protož to na Káju platí a umí číst hru protihráčky. Problém dneska první podání a esa chtělo jich to víc a v rozhodující chvíli.
Reagovat
freeteepek
Navzdory mizernému výsledku si myslím, že Kája hraje dobře a bude hrát ještě líp. Tenhle zápas byl pro ni další velkou školou, což může využít v dalších zápase s jinými soupeřkami. A třeba i tu Agu příště porazí. Chtělo by to stabilizovat servis a všechno je možné:-)
Reagovat
Frick
Neměl by už pomalu bejt los? Je tam už 11:47...
Reagovat
EllNino
až zítra :)
Reagovat
Pedronegro
uf, to bylo školení, takovou šišku jsem teda nečekal ...
Reagovat
tommr
sice se dneska snažila, ale na ve formě hrající Agu vůbec nestačila ... :(
Karolína se tak letos bude muset spokojit s ET. Na TM by se už mohla dostat jen v případě zisku titulu v Moskvě což je vzhledem k tomu jakou dneska dostala rychtu od Agy vysoce nepravděpodobný ...
Reagovat
EllNino
jenže s Agou je to čistě a jen o supeřce, jinak už to vypadalo daleko lépe ten výkon ....ale nesmí hrát s Agou :D
Reagovat
tommr
Aga je ale bohužel pro Karolínu přihlášená i do Moskvy ... :(
Reagovat
EllNino
ale Aga není neporazitelná :))
Reagovat
Fandina
Kája to na ní neumí, ale může jiná, že
Reagovat
Frick
Nevrátila tu WC?
Reagovat
Fandina
vrátila jí Caro W.
Reagovat
tommr
pokud vím tak zatím ještě ne. Je ale možný, že to udělá pokud získá v Tianjinu titul ...
Reagovat
Frick
A požene se tam, pokud dá Konvici?

http://live-tennis.eu/wta-race

Když zejtra vyhraje, tak je 17 bodů pod cutem....

Místo honění se do Moskvy se v klidu přesunout už rovnou do Singapuru...

To přeci dává smysl, ne?
Reagovat
EllNino
nevíme ježiši, proč se furt ptáš ? jako bychom byli Aga ...
Reagovat
Frick
Boha. Tommr píše, že tam bude hrát, já nad tím vyjadřuji pochybnosti. Tomu se říká diskuze, víš?
Reagovat
EllNino
Fakt ? :) ale ty se ptáš, jak ona se rozmyslí ...jak my to máme vědět
Reagovat
Frick
To už je snad slovickareni, ne?
Reagovat
EllNino
ne to je už je přehnaný
Reagovat
Frick
Ano od tebe je to přehnané. Normální inteligentní člověk pochopí, že ta otázka je stylisticky způsob, jak vyjádřit pochybnost nad startem Agy v Moskvě. Ty v tom hledáš způsob, jak mne neustále shazovat.
Reagovat
EllNino
protože si mě totálně na*ral s tou diskuzí o FB ...naprosto trapnou a bezvýznamnou
Reagovat
lars
taky pochybuji , ze Aga bude hrat v Moskve, kdyz vyhraje titul
Reagovat
Frick
Btw: nesnížil se opět cut - po konci Venus.
Reagovat
Pedronegro
na TM by pak asi nesměla hrát s žádnou :)
Reagovat
freeteepek
Titul v Moskvě je nepravděpodobnej, ale ještě existuje teoretická šance, že by se tam dostala jako náhradnice.
Reagovat
Frick
Bude tam hrát Aga? Nebude.
Reagovat
tommr
i k tomu by ale musela dojít v Moskvě aspoň do finále ...
Reagovat
Frick
V pořadí už třetí. :-(

Naposledy nám skutečně radost udělala Denča finálem v Kantonu.

SF na INT je sice vlastně pro naše holky vzácnost (teprva pátý INT s účastí naší holky v SF - po Šenzenu, Hobartu, Praze a Kantonu), ale pro Káju je to samozřejmě málo.

Pochopitelně - teď se to říká, ale asi skutečně měla Kája radši obhajovat v Linzi než toto.

Jakoby pto Káju nebylo důležité, kdo na turnaji bude, ale kdo tam nebude.... Kája je takový upír. AnGie a AGa....
Reagovat
Frick
z těch pěti turnajů si můžem Šenzen a Tianjin škrntout - do SF se tam dostaly Petram resp. Kája a samotná SF, která nebyla úspěšná, nebyly rozhodně úspěchem.

Spokojenost tak mohla mít jedině s Bárou v Aucklandu, v Praze (pro Katku, Káju i Lucku H.) a s Denčou v Kantonu.
Reagovat
smazaný uživatel
to je hloupost, Linz byl mnohem více nabytý( 8. nasazená-rank.34) Tianjin( 8.nas. -rank.65)
Reagovat
Fandina
Škoda Kájo. Aga hrála výborně, nechybovala a byla rychlá a Kája bohužel nestíhala. Jinak držím palce Kájo do Moskvy. Pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to byla lekce tenisu,co??
Reagovat
EllNino
to se dalo čekat
Reagovat
Cico93
Ja som veril po včerajšku Karoline...snáď nabudúce.
Reagovat
EllNino
no Babos není Aga bohužel no :)
Reagovat
smazaný uživatel
řekl bych pár využitých BP a Kája by snad nějaké rezervy ještě našla
Reagovat
Cico93
nepríjemný match-up pre Plišča!
Reagovat
smazaný uživatel
ale ukázkový do sestřihů
Reagovat
Fandina
Aga dobře čte hru Káji a pak jí všechno vrátí. Ne nadarmo s ní už čtyři mače vyhrála. A souhlasím s tím, že si Aga na Káju věří.
Reagovat
kada.tom
Aga si prostě na Karol věří, a tak to po dnešku bude 5-0 v rámci H2H. Navíc Aga se dostala v posledních týdnech do slušný formy a dle mýho si jde jasně za titulem a taky za tím, aby i letos hrála na Turnaji mistryň - já doufám, že se tam kvalifikuje, její tenis mě opravdu baví :-))
Reagovat
d@ve
+1
Reagovat
George_Renel
Přestože skóre je tristní, Karolínu nezatracuji. Jo, je tam pár hloupě vyhozených míčků, ale ten trend zlepšení oproti létu je zřetelný.
Reagovat
smazaný uživatel
oproti jaru ale ne ,zatím je to mazácká lekce
Reagovat
EllNino
To je bez nároku tohle ..
Reagovat
Michaelus
Bohužel, no
Reagovat
Fandina
Aga jede, Kája to vůbec nemá ve svých rukou. Aga všechno vrátí a pak ještě vhodně umístí, třeba ve výměně na síti. Chtělo by to asi, aby Kája víc esovala, dneska je to bída.
Reagovat
smazaný uživatel
jsou hold prostě lepší tenistky a není to jen Serena
Reagovat
Fandina
Nevypadá to dobře začátek druhého setu je zase v režii Agy. 0:2.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach ty BP češek, Hradecká,včera Denisa a ted do třetice Kája
Reagovat
Pani_Kostalova
Mohli by zorganizovat turnaj mistryň v nevyužívání BP, pak by tam byly min. 3 Češky zcela určitě.
Reagovat
Fandina
V odvracení BB na tom je ale Kája statisticky nejlépe a špatně na tom není ani Šafi.
Dneska to ale bohužel nepředvedla.
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/match_stats_2015.pdf
Reagovat
d@ve
Zajímavá statistika, díky.
Koukám, že je Karolína i s DF v TOP10. :/
Reagovat
smazaný uživatel
nejen BP,ale i GP
Reagovat
Fandina
Kája Aga 3:6 v prvním setu. To je škoda, Kája nevyužila dva brejkboly a o svůj jediný přišla. Tak doufám, že ještě otočí. Kájo pojď!!!
Reagovat
vrabejka
Zase nevyužité šance škoda. Ale Aga je dnes rozhodně hratelná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist