Plíšková poletí na Turnaj šampionek do Sofie jako první náhradnice

23. 10. 2014, 22:34
Aktuality 4
Karolína Plíšková se na Turnaj šampionek, který se koná příští týden, dostala alespoň jako první náhradnice. Druhou alternativou v bulharské Sofii bude Ukrajinka Svitolinová.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková na podzim získala dva tituly ze Soulu a Lince, na dalších třech letošních turnajích prohrála až ve finále. Účast na Turnaji šampionek jí ale o pouhé jedno místo unikla, byť ani jedna z kvalifikovaných letos nevyhrála víc jak jeden turnaj WTA International.

Do bulharské Sofie však dvaadvacetiletá Češka nakonec odletí a na svou šanci bude čekat jako první náhradnice. Do hry zasáhne v případě, že by se některá z tenistek v průběhu turnaje odhlásila.

Rodačka z Loun je tak ještě dodatečně odměněna za životní sezonu, kterou zakončí nejhůře na 25. místě. Navíc je poprvé v nominaci českého fedcupového týmu, který za dva týdny čeká finále proti Němkám.

Na roli druhé náhradnice kývla dvacetiletá Ukrajinka Jelina Svitolinová a z pozice světové třicítky tak zkompletovala historicky nejsilnější obsazení Turnaje šampionek.

Ten se koná příští týden od 28. října do 2. listopadu a zahrají si na něm Ruska Jekatěrina Makarovová, Slovenka Dominika Cibulková, Němka Andrea Petkovicová, Alizé Cornetová z Francie, Španělky Carla Suárezová-Navarrová a Garbine Muguruzaová a na divokou kartu byly pozvány domácí Tsvetana Pironkovová a Italka Flavia Pennettaová.

Turnaj šampionek se koná od roku 2009 a kvalifikuje se něj šest nejlepších letošních vítězek alespoň jednoho turnaje WTA, které se nedostaly na Turnaj mistryň, a dvě hráčky na divokou kartu. První tři ročníky se konaly na Bali, letos se bude hrát potřetí v Sofii.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
George_Renel
Karolíně to moc přeju. Druhou půlku sezóny měla fantastickou. Když si nezahraje, tak si alespoň za odměnu užije všech těch oficialit.
Reagovat
Blindes
Cibule ať tam raději ani nejezdí. To raději ať hraje naše Plíšková :)
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je jaká je šance že si opravdu zahraje. Pro tenistky je i TŠ docela srdcová záležitost a nikdo se asi jen tak neodhlásí, pokud nepůjde o nějaké vážnější zranění.
Reagovat
Frick
Terka Martincová bohužel nepřešla ČF, když nedokázala ve 3. setu dopodávat při skore 5:4 a také v TB měla MB při stavu 7:6 (když otočila ze 4:6).

Mladičká Radka Bužková (nar. 3/2000) prohrála ve 2. kole desítky v Antalyi s hráčkou páté stovky. I tak si myslím, že v tomhle neuvěřitelně nízkym věku je druhý kolo úspěch. Vždyť ta holka je o DESET LET mladší než Petra, kterou tady považujem stále za mladou hráčkou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist