Plíšková prohrála s Azarenkovou a semifinále v Miami neobhájila

28. 3. 2018, 06:17
Aktuality 23
WTA MIAMI - Karolína Plíšková neobhájila semifinále ani v Miami. Stejně jako před dvěma týdny v Indian Wells skončila ve čtvrtfinále, na Floridě v něm prohrála 5-7 3-6 s trojnásobnou běloruskou šampionkou Viktorií Azarenkovou. Ta si o finále zahraje proti domácí Sloane Stephensové.
Kar. Plíšková a V. Azarenková

Loni si Karolína Plíšková na turnajích WTA Premier Mandatory v Indian Wells a Miami zahrála semifinále, letos skončila o kolo dříve. V Kalifornii vypadla s pozdější šampionkou Japonkou Naomi Ósakaovou, na Floridě ji zastavila trojnásobná vítězka turnaje Běloruska Viktoria Azarenková.

Šestadvacetiletá Češka prohrála 5-7 3-6, když přišla o sedm z jedenácti gamů na podání. V první sadě sice i díky odvrácení tří setbolů smazala manko dvou brejků a vyrovnala na 5-5, ale set stejně nezachránila. V úvodu třetího dějství se jí povedly dva rychlé rebrejky, jenže na servisu se trápila dál a po 96 minutách se s turnajem rozloučila.



Nyní na světovou šestku Plíškovou čeká krátký odpočinek a po něm příprava na antuku. V polovině dubna by neměla chybět v semifinále Fed Cupu proti Němkám, které české tenistky vyzvou ve Stuttgartu. Na stejném místě by pak v následujícím týdnu měla absolvovat první letošní turnaj na antuce.

Osmadvacetiletá Azarenková si v semifinále zahraje poprvé po dvou letech, během nichž se stala maminkou a řešila vleklé spory s bývalým partnerem o opatrovnictví syna. V Miami startuje na teprve čtvrtém turnaji od porodu a druhém od loňského Wimbledonu. 

"Mám z toho dobrý pocit. Před utkáním jsem si říkala, že tohle bude zajímavý test, abych viděla, jak na tom moje hra je. A výsledek je pro mě velmi pozitivní," řekla Azarenková.

V Key Biscayne bývalá světová jednička Azarenková slavila v letech 2009, 2011 a 2016 triumfy. Nyní v Miami neprohrála už jedenáct utkání v řadě.

Azarenková bude chtít v Miami dodržet tradici: pokaždé, když na tomto turnaji postoupila do semifinále, získala i titul. "Na to samozřejmě myslím. Proto hraju. Nejezdím na turnaje jen si tak zapinkat. Ale beru to zápas po zápasu," uvedla rodačka z Minsku.


O finále si Azarenková zahraje s domácí Sloane Stephensovou (h2h 3-1), kterou třikrát smetla na Australian Open, ale před dvěma týdny s ní prohrála v Indian Wells.

Pětadvacetiletá Američanka Stephensová zažívá nejlepší turnaj od triumfu na loňském US Open, po kterém prohrála osm zápasů v řadě. Nyní po sedmi měsících vyhrála víc jak dva zápasy po sobě, navíc vyřadila už dvě hráčky Top 10, když den po skalpu Muguruzaové smetla 6-1 6-2 Angelique Kerberovou. Němku porazila počtvrté v řadě a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-1.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
úterní výsledky (27. 03. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Azarenková (Běl.) - Kar. Plíšková (5-ČR) 7-5 6-3
Stephensová (13-USA) - Kerberová (10-Něm.) 6-1 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (6-ČR) - Hao-Ching Chan/Latisha Chan (2-Tchaj-wan) 2-6 6-4 13-11
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Frick
6:3 6:4 prti Parmantier za 77 minut. Tak ještě aspoň jednu výhru, ať jsou nějaké slušné bodíky.
Reagovat
aligo
Jednou Azarenka, podruhé Azereková a jindy zase Azarenkaová :DDD
Reagovat
Frick
Co si budem namlouvat :-/

07/2016 až 06/2017 - období kariéry s třemi vyhranými Premiery, jedním Premierem 5, GS finále, GS semifinále, GS čtvrtfinále a dvěma SF na Mandatory.

Od té doby žádný titul, žádné finále, jediný progressem bylo SF na TM. A relativně kladně lze hodnotit stabilní výkonost na GS, i když ČF na US i Australian Open byly spíše splněním toho, co se čekalo. Bez nadstavby.
Reagovat
janek_da
vyprdla se na to. stejně od tebe pořád dostávala trojky
Reagovat
Frick
Jaký kozy, takový známka :-D
Reagovat
baggik
To se ti malinko nepovedlo.
Reagovat
aligo
Nepřekvapuje mě to, když i já už ho umím číst, kam to dá, tak to zvládnou i ty profi hračky...
Reagovat
Mayo
Vika beast mode, len tak ďalej.
Reagovat
hippos
ta nosatá nádhera krasavice inteligentní teď bude mít dost čau olepit instagram
Reagovat
Pavol
Áno Azarenka má o jednú vnútornú motiváciu naviac. Preto som včera spomínal tu medvedicu. Azarenka tiež bojuje za a o svojho syna. Ale to si ty Karolína vedela tak si jej to pustila. Dík.
Reagovat
Pavol
Ešte doplnok. Aj ten úsmev od Viki tam bol a ani to skóre až tak nebolí mohlo byť aj horšie.
Reagovat
Krisboy
Jako že když vyhraje, syn jí zůstane, když prohraje, syna jí vezmou? Nehrabe ti z toho sázení už?
Reagovat
PetaM
Hraje, aby na ni mohl být její syn pyšný, až vyroste ... Opravdu, co máte místo mozků?
Reagovat
hippos
co když ten syn bude homosexuální módní návrhář a celý mu to bude ukradený?
Reagovat
Krisboy
...anebo bude blbej po mámě?
Reagovat
Torn
:D:D:D
Reagovat
Pavol
Nie nehrabe práve naopak začína mi ísť karta.
Reagovat
Torn
Tak jsme ještě rychle obětoval čas a podíval se na sestřih, samozřejmě zkresluje, ale rozhodně bych řekl, že se Karolína snažila hýbat, na její poměry tam lítala jako čamrda, dobíhala, co kolikrát ani nedobíhá, takže v tom vidim plus, občas konečně i trochu měnila styl hry, jenže... Na servise si dneska vůbec nepomáhala, si myslim, že musela být pro Azarenku hrozně čitelná, protože to podání postrádalo "šťávu", a pak problém v tom, že dělá nesmyslné chyby a asi u toho moc přemýšlí...letí jí nalitej míč a misto, aby to zabila proti takové hráčce, co plno věci doběhne, tak jí to jako pikne k rohu, kam běhavější stejně doběhnou a zase si hru prodlužuje, úplně zbytečně. Jestli chce hrát nátlakový tenis, musím nepochybně být u hry kreativnější a nedělat tolik chyb, ty čísla poslední dobou jsou a lá Petra, která k tomu má alespoň herní styl.

Co se týče vývoje zápasu, první set mohl rozhodnout 1 míč, v zásadě i druhej, nicméně Azarenka hrála skutečně velmi dobře, Miami jí sedí, má vnitřtní motivaci a hlavně nedělá tolik chyb. Na to, že letos druhý turnaj po pauze a osobních problémech, hrála skutečně skvěle.
Reagovat
EllNino
Opět konec ve čtvrtfinále ... konzistence dobrá, ale něco tomu chybí, velké tituly ...

Ale s touhle hrou se vyhrávat nedaj
Reagovat
com
:( tak sem shlidnul aspon highlights ze zapasu.. skoda, ze ten prvni set neurvala Karolina
Reagovat
Torn
A hrála tak blbě, jak se píše vedle? Se na to podívám asi až večer.
Reagovat
com
me se teda nezdalo, ze by hrala nejak extra blbe.. sice teda ten servis nic moc, ale docela dost se i nabehala, coz u ni nebejva zvykem, takze to urcite neodflakla
Reagovat
lars
kde vedle ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist