Plíšková prohrála s Ósakaovou a semifinále v Indian Wells neobhájila

15. 3. 2018, 06:11
Aktuality 46
WTA INDIAN WELLS - Karolína Plíšková v Indian Wells do semifinále třetí rok po sobě nepostoupila. V boji o něj dnes česká tenistka prohrála hladce ve dvou setech s dvacetiletou Japonkou Naomi Ósakaovou, jež skvělým výkonem navázala na skalpy Šarapovové či Radwaňské a postoupila do svého největšího semifinále. V něm vyzve světovou jedničku Simonu Halepovou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková si za posledních dvanáct měsíců zahrála jediné finále (loni 1. července získala titul na trávě v Eastbourne) a čekání na první letošní úspěch neukončí ani v Indian Wells. 

Česká jednička, jež před odletem do Spojených států vyměnila své kondiční kouče za zkušeného Marka Všetíčka, si sice po nezdarech v Dauhá a Dubaji pochvalovala zvyšující se úroveň své hry, ve čtvrtfinále proti Naomi Ósakaové to ale nepotvrdila. 

Dvacetiletá Japonka, která v prvních kolech zaskočila bývalé elitní tenistky Marii Šarapovovou a Agnieszku Radwaňskou, proti světové pětce Plíškové předvedla velmi dobrý výkon, zcela po zásluze zvítězila snadno 6-2 6-3 a připsala si svůj třetí skalp hráčky Top 10, z toho druhý proti člence Top 5.

Plíšková, jež za týden oslaví 26. narozeniny, od začátku marně hledala recept na téměř bezchybnou japonskou naději. Po dvou ztracených servisech prohrávala 1-5 a první sadu už nezachránila. V úvodu druhého setu sice Ósakaová spáchala pár zbytečných chyb a české favoritce se i díky tomu povedly dva rebrejky a obrat na 3-2, jenže další čtyři gamy už zase patřily lépe hrající Asiatce.

"Myslím, že jsem dnes jsem byla trochu mimo.Ona hrála velmi dobře, skvěle se trefovala do forhendů i bekhendů," komentovala Plíšková. "Neustále jsem bojovala se servisem i returnem, rozhodně jsem se necítila v nejlepší pohodě. Byla jsem i unavená, možná kvůli čekání na konec předchozího zápasu. Nevím," dodala skleslá Češka.

Pátá hráčka světa Plíšková v Indian Wells nezopakovala semifinále z předchozích dvou ročníků a v žebříčku minimálně o jednu příčku klesne. V druhé polovině března bude obhajovat semifinále v Miami.



Ósakaová v kalifornské poušti postoupila do svého největšího semifinále a zajistila si posun na 31. místo světového žebříčku. Zároveň se stala první japonskou semifinalistkou turnaje WTA Premier Mandatory.

"Cítila jsem, že trefuju údery čistě a s tím rostlo mé sebevědomí. Jsem ráda, že jsem nepolevila a udržela vysokou úroveň své hry až do posledního míče," pochvalovala si Ósakaová, kterou trénuje Sasha Bajin.

V boji o finále Ósakaová vyzve první hráčku světa Simonu Halepovou, na kterou ve třech střetnutích ještě nenašla recept, ale dvakrát favoritce sebrala set.

Šestadvacetiletá Rumunka Halepová, která před třemi lety v Indian Wells triumfovala, musela letos v Kalifornii podruhé do tří setů. Chorvatku Petru Martičovou zdolala 6-4 6-7 6-3, když vývoj třetího setu otočila ze stavu 1-3, a svou letošní bilanci vylepšila na 18-1. Jedinou porážku utrpěla ve finále Australian Open s Wozniackou.

"Kvůli větru jsem trochu panikařila a byla frustrovaná, protože jsem nebyla schopná se dostat do rytmu. Ztrácela jsem kvůli tomu energii, ale za toho stavu 3-1 jsem se probudila a uvědomila si, že na kurtu nedělám správné věci. Bylo dobré, že jsem to viděla a změnila to," komentovala Halepová.



O zbylá dvě místa v semifinále si to rozdají až ve čtvrtek Američanka Venus Williamsová se Španělkou Carlou Suárezovou a Němka Angelique Kerberová s Ruskou Darjou Kasatkinovou.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.699.000 dolarů
středeční výsledky (14. 03. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ósakaová (Jap.) - Kar. Plíšková (5-ČR) 6-2 6-3
Halepová (1-Rum.) - Martičová (Chorv.) 6-4 6-7(5) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bravo Venus! Vyhraj to tam cely!
Reagovat
Pavlis
U Karolíny se těch faktorů asi nakumulovalo už tolik, až se jí to celé rozpadlo.

- Časté změny v jejím týmu, byť to započala Petra.
- Ukončení spolupráce s Černoškem, mě přitom baví a jsem rád, jak s Petrou Černošek vychází a je jí oporou a blízkým člověkem.
- Nevýrazný trenér, když už nějakého má, ani nedostane příliš prostoru a svobody, aby s dotyčnou hráčkou něco zkusil zavést. Karolína byla přitom první, sbírala tituly.
- Limituje ji pohyb. Z jednoho prostého důvodu, je příliš vysoká a dlouhonohá. Tím působí neohrabaně. S tím souvisí i její ruce, proto nemají její údery ty správné úhly a razanci.
- Servis nemá nijak dominantní, respektive se jí v důležitých chvílích nepovede, protože je hlavou a náladou, únavou, postrádáním rytmu, vykolejená. Je pak absolutně jedno, jaké má celkově statistiky es na okruhu WTA.
- Má asi trojici neoblíbených hráček, u nichž si ani neškrtne.
- Není jí vlastní bojovnost, nebo tak alespoň působí.

Jsem ale zvědav, jestli s ní Marek Všetíček provede nějaké zázraky.
Reagovat
Blondie
Reagovat
Fandina
Kája škoda, ale Osaky jsem se celkem bála. Viděla jsem ji totiž hrát v Dubaji se Svitolinou a kdyby bývala mač vyhrála, tak bych se vůbec nedivila. Byly to bomby a celkově se mi i mým klukům herně líbila. A teď v IW to jen potvrzuje jak tu poráží jednu za druhou, Šarapovou, Agu atd..

A také ji nově trénuje Saša Bajin, už není u Caro a doufám, že se to na hře Caro nějak neodrazí. S ním se jí hodně dařilo.
Reagovat
tommr
Osaka hrála skvěle, ale po shlédnutí záznamu zápasu musím říct, že jí Karolína k jasný výhře hodně pomohla spoustou opravdu zbytečných chyb. Halepová k ní tak štědrá nebude ...
Reagovat
smazaný uživatel
Odkud zleduješ? :-)
Reagovat
FerrariF50
Plíšková na to vyhrát něco pořádnýho prostě nemá ... a její tenis mě vůbec nebaví a sympatická mi taky neni vůbec :-D
Reagovat
Torn
Naštěstí nehraje proto, aby tě to bavilo :)
Reagovat
Krisboy
Ale to neznamená, že by nemohla hrát lépe :)
Reagovat
aligo
No co si budeme povídat, hraje, bez fanoušků není žádný sport ničím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ted prave opakuji zapas na Super tenisu
Reagovat
lvicek
Videla jsem kousek mezi prvnim a druhym setem. Nejak me to moc neprekvapilo. Mne osobne pripada, ze Kaja vlastne hraje furt stejne, jen ted mozna o malinky fous mene presne (mozna k tomu pomohl i vitr a tak). Vloni mela asi vice kliku. Nevim, cim to je, ale ty jeji zapasy vzdycky beru tak nejak s klidem, at uz vyhraje nebo prohraje - asi se ten jeji flegmaticky pristup prenasi i na me :). U Peti to jsou vzdycky infarktovy stavy, ale u Kaji to tak nejak probehne, bud to nejak umlati na servisu nebo celkem bez odporu prohraje, proste poklidek, no... Denca fajn, ze vyhrala, snad jeste nejake vyhry prida. No a nejnovejsi zprava o Lucce... Achjo :( By me zajimalo, jestli ve skole to byla takova ta holka, co ma 200+ zameskanych hodin furt kvuli nejakym nemocem.
Reagovat
EllNino
Mám to uplně stejně, do puntíku ...
Reagovat
Torn
Já to mám tedy úplně opačně.. :D
Reagovat
LukasH
Tak muzes to mit opacne kvuli sympatiim, ze vic fandis Karoline..tim padem to vic prozivas...ale objektivne je Kaja flegic velkej, kdezto u Petry je to celkove mnohem vetsi divocina :-)
Reagovat
Nancy_z
Podepisuju. I když se snažím Karolíně fandit, tak její tenis ve mně moc velký emoce nevyvolává.
Reagovat
lvicek
Jj, ja ji taky fandim a preju ji dobre vysledky, atd. Ale proste jeji zapasy nejak moc neprozivam. Vetsinou ze zacatku clovek vyciti, jestli to dnes pujde nebo ne a podle toho to pak dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zapas jsem nevidel!
Reagovat
janek_da
Já taky. Ani míček.
Reagovat
Krisboy
https://www.teniszone.cz/fotky60605/fotos/_vyrn_25st1_60.jpg
Reagovat
janek_da
to je v poho, cestou do práce jsem pár míčku viděl v mojem autě
https://s0.tchkcdn.com/g-z0P5nz9r1Ljz7DKE0ANi8A/13/385439/660x495/f/0/b1fac45ba8ce1878f2378a7570e56310_s9dpbbm0mp0.jpg
Reagovat
Krisboy
Zřejmě jedeš rovnou z práce na trénink, že?
Reagovat
janek_da
Ne, to jsou použité zálohované míčky. Až jich bude víc, tak je vrátim.
Reagovat
vrabejka
Ja dokonce ani 1 míček v IW.
Reagovat
Bastian
Karolína myslím odehrála svůj standard. Osaka ovšem hraje výborně a letos bude podle mě v top ten.
Reagovat
EllNino
Tak nějak to zapadá do toho vrzoce, že jak přijde čtvrtfnále/semifinále, má Karolína nějakej blok a ten jí nedovolí odbrzdit a hraje stejně jako v prvních kolech ... ona hraje celkově prostě pořád stejně, na ty slabší to stačí, na ty ve formě v závěrečných kolech je krátká (ač je to pěkná žirafa) ...
Reagovat
Blondie
Zdravím, prosím, je někde záznam celého zápasu? Na YT jsem zatím našla jen sestřih :( děkuju!
Reagovat
Torn
Tak nějak jsem to bogužel čekal, že to Káje nevýjde. Oproti loňsku je letos vážně nějaké v útlumu, bez šťávy a bez čehokoliv. Určitě to špatný výsledek není, ale sama měla určitě vyšší cíle. Je to škoda no.
Reagovat
Pavlis
N. Osaka má už skalpy Kerber a Svitoliny. Nyní i Kar. Plíškové. Každopádně, z kompletní špičky tam už zůstala jen Halepka a Venus. To není dobrý znamení na takovémto turnaji. Zápas jsem neviděl, takže těžko soudit.
Reagovat
Krisboy
jedničkou byla fuckt omylem. Ale aspoň bude Hoňty mít nějakou radost, když už mu všichni tak strašně ubližují :-)
Reagovat
Ondra979
tak mela celkem stesti a jednickou proste byla zaslouzene, ale ted je videt, ze dlouhodobe na to udrzet ten post rozhodne nemela a nema. Tady uz jsem veril, ze je to lepsi a ze to SF by mohla dat, ale holt zase nic, je to takove nemastne, neslane, vetsi vysledek uz dlouho chybi. Uvidime co predvede v Miami a pak na hline, tam zase nebude pod takovym ocekavanim tak treba prekvapi
Reagovat
Krisboy
Tak nějak jsem to myslel. Jasně, že tam byla zaslouženě, měla prostě nejvíc bodů. Ale zatím je tak na úrovni Safinový, Jankovičový atd...
Reagovat
janek_da
Tys neviděl jak ji Anisimova proháněla a že i s Zhang měla problémy a vlastně i s Begu?
Reagovat
lars
Zhang hrala pomerne dobre.
A Halep nemela problemy letos v IW ?
Reagovat
Torn
Se spíš obávám, že jak to mnohokrát padlo, tak Kája začíná být jako Tomáš.
Reagovat
Padme
roky poměrně stabilní výkony, držel se v nejužší špičce a myslím, že Karolína se ještě bude muset hodně snažit, aby si takové hodnocení zasloužila.
Reagovat
janek_da
Tak to je ani náhodou. Tom hraje v éře Big4, ženská špička rozklížená.
Reagovat
lars
jaky je vyznam: zenska spicka rozklizena ?
Reagovat
janek_da
Že je žebříček k smíchu a záleží hlavně na povrchu, match-upu, lokalitě, vyspání, periodě.

Třeba dneska byla hráčkou top10 Osaka, Karolina někde tak na konci top30
Reagovat
LukasH
U chlapu je to ted stejne. Z big 4 zbyl jen Roger. Staci kouknout na zebricek. Trojka Cilic a ctyrka Dimitrov umi prohrat s kymkoli.
Reagovat
smazaný uživatel
O Karolíně Plíškové již nemá cenu se jakkoliv vyjadřovat, padlo to tady stokrát. Musí změnit vše, včetně realizačního a "soukromého" týmu. Ani to nemusí stačit. Asi přes ní půjde Ostapenko, Garcia ? - když se jí to povede i Venus. A tak to půjde dál.
Je třeba nic nečekat,- buď se bude rok nějak "inovovat" a nebo bude opravdu lepší třeba golf a nebo nic.
Každý má za sebou asi takové období, ale u ní to nikam nevede a obavy z toho, že je to v mozku jsou už skoro jisté. To se nemusí změnit už nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to lze tak se radši dívám na Týnu. Ta taky prohraje kde co, ale ta její hra mně baví. Právě ten mozek má asi jinej. Na Karolínu se nevydržím dívat déle jak 10 minut. Je to možná jenom můj boj, ale je to tak.
Reagovat
Torn
No, to je spíš o tvém mozku. To asi s Kájou a Týnou nemá nic společného. :D
Reagovat
dadaft
strašné.
srdce milovníka tenisu chřadlo.
placatý forhend křížem a placatý bekhend doprostřed kurtu - na tyhle dva údery zredukovala Karolína svůj tenis,,,,,,,,,,,,, Naomi neměla žádný problém
Reagovat
tommr
měl bys ale taky dodat, že Osaka jí k ničemu jinýmu nepustila. Pokud Osaka nedělá zbytečný chyby tak se proti jejímu rychlýmu a tvrdýmu tenisu nedá skoro nic dělat. Je to jako kdyby Serena omládla o dvacet let ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak minimálně úspěšnost prvního servisu měla Osaka horší. Na dvojchyby, ale Karolina jasně zvítězila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist