Plíšková si cení grandslamů i pozice jedničky, zná ale rezervy

29. 10. 2017, 21:10
Aktuality 32
Karolína Plíšková v povedené sezoně vyzdvihla úspěchy na grandslamech v čele se semifinále na neoblíbené antuce v Paříži, tituly v Brisbane, Dauhá a Eastbourne i vzestup až na pozici světové jedničky. Zároveň ale ví, že má ještě rezervy a v některých zápasech mohla zahrát jinak.
Profily hráčů
Kar. Plíšková (© facebook K. P.)

Loni na US Open poprvé prolomila třetí kolo na grandslamech a hned z toho bylo finále. Letos formu na nejvíce ceněných turnajích stabilizovala, byla ve čtvrtfinále Australian Open a US Open a v semifinále Roland Garros.

"Myslím si, že jsem se hodně zlepšila na grandslamech, i když si myslím, že na nich pořád nehraju svůj nejlepší tenis. Ale dostala jsem se třikrát docela daleko, takže si myslím, že se to příští rok může zlepšit," řekla aktuálně nejlepší česká tenistka novinářům na Turnaji mistryň v Singapuru, kde došla do semifinále.

Vysoko si cení úspěchu v Paříži. "Antuka mi nesedí, takže to byl asi nejcennější výsledek," poznamenala. Na ostatních grandslamech patřila mezi kandidátky na titul, ale ten jí zatím uniká. "Někteří lidé by ode mne chtěli zázraky. Ale pro mě je cenné, že jsem na grandslamech byla třikrát ve druhém týdnu," doplnila Plíšková.

Uvědomovala si však, že některé zápasy mohla zahrát jinak. Například obě neúspěšná grandslamová čtvrtfinále - v Melbourne ji rozstřílela Chorvatka Mirjana Lučičová-Baroniová, v New Yorku jí totéž provedla domácí Coco Vandewegheová.

Proč Krupa? Má blíže k chlapskému tenisu
Bývalý trenér David Kotyza, s kterým se po US Open rozešla, ji vyzýval k větší odvaze. "Vím, že v nějakých zápasech a stavech jsem zahrála víc defenzivně nebo opatrněji, než bych měla. Je těžké do toho jít proti Lučič nebo Vandeweghe. Tyhle typy holek mi nesedí, věděl o tom i David. Tohle se musí zlepšit. Má pravdu, že jsem občas mohla a měla zahrát agresivněji," uznala Plíšková.

S Kotyzou se neshodla v pohledu na svůj další tenisový vývoj. Společnou řeč se pokusí najít s novým koučem Tomášem Krupou. V hektickém závěru sezony s ním ale detaily spolupráce zatím nestihla probrat. "Já s ním skoro nemluvila. Nevím, jak on to vidí. Já samozřejmě budu mít nějaké věci, o kterých vím. Hlavně to musí být o tom, co řeknu já. Takže já doufám, že to bude fungovat dobře, uvidíme," řekla.

Krupa má jako bývalý kouč Tomáše Berdycha spíše mužský přístup k tenisu. Poslední dva roky ale strávil na ženském okruhu s Barborou Strýcovou. "Já stejně preferuju, aby mě spíš někdo vedl k tomu chlapskému tenisu. Myslím si, že to je budoucnost, takže proto jsem si ho vybrala," dodala Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
blixa
https://sport.idnes.cz/karolina-pliskova-rozhovor-po-turnaji-mistryn-fr8-/tenis.aspx?c=A171029_194020_tenis_ald

Z toho lze mezi řádky vyčíst, že možná spíš než jiný názor na hru byl Kotyza vysmažen za to, že si pouštěl hubu na špacír a Káju v médiích kritizoval. Je fakt, že Vaněk to nedělal.
Reagovat
Fandina
To jsem tam nevyčetla, ale Kája je sama o sobě dost otevřená, odpovídá dost přímo, takže jí možná nějaké řeči v médiích neberou. Nevím, ale faktem je, že Kotyza toho dost napovídal i o Petře, když jí trénoval.
Reagovat
blixa
"Mně přísnost nevadí. Jenom nechci, aby mě někdo shazoval. Potřebuju člověka, který za mnou bude stát, i když budu hrát - s prominutím - úplný hov... Jinak smůla. Teprve poznám, jaký je. Situace byla v poslední době dost vyhrocená."
Reagovat
Fandina
Aha, tak to mi trochu připomnělo příhodu s Petrou, když prohrála nějaký mač na TM a Kotyza jí pak vynadal.
Reagovat
Fandina
Já mám na věc stejný pohled jako Kája. Nikoho netěší, když mač projede a ještě k tomu má poslouchat výtky od svého okolí.
Reagovat
VlS
Já Káje rozumím tak, že nevadí, když jí vynadá, vadí, když jí nadává prostřednictvím médií - což Kotyza tu a tam udělal.
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli myslí média nebo ne. V první větě to tak vypadá, ale ta druhá to nemusí znamenat.

Za sebe říkám, že když se mi nedaří a mám trable, tak potřebuju podržet, ne aby mi někdo začal nadávat.
Reagovat
Fandina
A je mi fuk, co o mně někdo bude hlásit druhým.
Reagovat
Fandina
A stejně tak, jako ona, když mi tohle bude někdo dělat, tak ho pošlu někam.
Reagovat
Torn
Ten článek se mi docela líbí, není někde video z toho rozhovoru? Kájato tam říká dobře a je dost přímá. Pokud to Bára vzala v klidu a pak z toho dělá divadlo, tak má vážně problém sama se sebou. I fakt, že na FedCup to může mít vliv, je dost pochopitelné. Jestli Bára tvrdí, že ne, tak jí to opravdu nevěřim, speciálně jí, která je ráda dramatická. A myslím si, že pro Káju hrát debla s Bárou by bylo svým způsobem nepříjemné za těchto okolností.
Reagovat
FulnekUltras
Mohou vaše pocuchané vztahy znamenat problém pro fedcupový tým?
Myslím si, že jo. Ale k tomu se dostaneme až někdy později.

Zdroj: https://sport.idnes.cz/karolina-pliskova-rozhovor-po-turnaji-mistryn-fr8-/tenis.aspx?c=A171029_194020_tenis_ald

Alibi před dalším "útěkem" z reprezentace? Myslím, že je to jasné jako kdysi s Lendlem. Holkám a Pálovi se v FC-týmu bez Idy jedině uleví. Je vidět, že režim na tyhle věci absolutně nemá vliv. Někdo je holt na reprezáležitosti vysazený jen, když si vybírá ohoz na Páté avenue.
Reagovat
Fandina
Máš mylné informace, Lendl chtěl reprezentovat.
Reagovat
Fandina
https://www.denik.cz/tenis/kodes-k-emigraci-lendla-nemuselo-dojit-davis-cup-jsme-mohli-vyhrat-vickrat-20130.html
Reagovat
tommr
škoda tý promarněný šance na TM, ale i přesto je třeba letošní sezónu hodnotit jako úspěšnou. Karolína se opět o něco zlepšila i když ten posun mohl být i větší. Je ale obdivuhodný jak se Karolína dokáže pomalu ale jistě zlepšovat jak o tom svědčí její stále se lepšící umístění na konci sezóny:

2006 = 1168
2007 = 850
2008 = 427
2009 = 228
2010 = 203
2011 = 159
2012 = 120
2013 = 67
2014 = 24
2015 = 11
2016 = 6
2017 = 4
2018 = ?

pokud tento trend vydrží i nadále tak už příští rok Karolínu nemine "medailový" umístění ... :)
Reagovat
Torn
Je to prostě jiná cesta než u Petry. Ona to i sama Kája říká dost často, že prostě jí tohle vyhovuje víc, než kdyby prostě zničehož nic vyhrála GS podobně jako Jelena. Na všechno si dává čas a tak nějak vše promýšlí. Možná promarnila některé šance, na druhou stranu těžko soudit, jak by to s ní dopadlo, kdyby něco velkého vyhrála třeba už v 17-18 letech no. Já si myslím, že její čas ještě příjde, holt jí to trochu déle trvá. :)
Reagovat
rib
no, hlavně aby ten GS jednou vyhrála...
Reagovat
Torn
No, zase tak stará není, pár sezón jí ještě čeká, tak musíme doufat. :) A i kdyby ne, tak já jí to vyčítat nebudu.
Reagovat
Padme
musí nechat. Je o ní všude mnohem víc článků než dřív...
Reagovat
Fandina
Já myslím, že o tenistce, která je první, třetí, čtvrtá na žebříčku se vždycky bude hodně psát. Bulvár je samozřejmě něco jiného.
Reagovat
Lunej..
Osobně nechápu, co se každý stará, s kým Kája chodí nebo ne a co mají pořád někteří kecy na Hrdličku. Co je s ním, tak se jí daří, je s ním šťastná a co on dělá nebo nedělá do toho je každému houby. Připadá mi to tu někdy, jako když se sejdou báby někde na návsi a drbou a drbou každého jak o život, místo aby si zametly před vlastním prahem. Takže Kájo přeju štěstí jak v tenise, tak v osobním životě a nenech se otrávit blby :)
Reagovat
bIbec
je to otravné, číst si pod každým článkem o tom "ďábelském" Hrdličkovi, to jo.
Reagovat
Torn
Přesně. Nikdo tam nevidí. Vydržet jim to může, ale i nemusí, nicméně tak to chodí u všech lidí. Občas mám pocit, že všichni se tváří, jak férově, slušně atd. žijí, nikdy nikomu nic neudělali atd. a Hrdlička je největší zločinec, může za všechno špatný, co se Káje stane atd. Je to už podobně trapný, jako neustále patlání se v tom, zda je Máša fetka atd. :D
Reagovat
VlS
Sdílím tvůj postoj. Osobně neznám ani Káju, ani Hrdličku a nic mi do toho není. Můžu jí fandit, nemusím jí fandit, ale do jejího soukromí mě nic není.
Reagovat
slacker
ja hrdlicku znam, dokonce 2 hrdlicky, Martina a ZBynka
Reagovat
Krisboy
https://gallery.yopriceville.com/var/resizes/Free-Clipart-Pictures/Birds-PNG/White_Dove_Transparent_PNG_Clipart.png?m=1434276589
Reagovat
tmora
"hlavně to musí být jak řeknu já" tímto se už vymezuje vůdči spolupráci s trenérem. To je špatný přístup a hlavne ji to nikam neposune.
Reagovat
blixa
Její hra, její peníze, její zodpovědnost. Kdo jiný by to měl definovat ?
Reagovat
VlS
A kdo by to měl určovat? Výbor pro obecné blaho, nebo ministerstvo pro cirkusy, klauny a cvičenou zvířenu?
Reagovat
Fandina
Spolupráci si určí ona, ale to neznamená, že v rámci ní se nebude řídit jeho slovy.
Reagovat
rib
Držím palce, aby Karolína něco podstatného dosáhla. Vím, že maká, ale zatím žádný GS titul a pár dní jako jednička (zdá se spíš shodou okolností), to z hlediska tenisové historie neni skoro nic...
Reagovat
FulnekUltras
něco tomu holt pořád chybí - anebo spíš přebývá
Reagovat
rib
Souhlas :-) A pro mě osobně její tenis postrádá energii, i když vidím, že běhá, snaží se, tak mi stačí kouknout na sestřihy...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist