Plíšková ukončila spolupráci s Krupou. Pomáhat jí má Stubbsová

13. 8. 2018, 20:14
Aktuality 39
Karolína Plíšková znovu mění trenéra. Bývalá světová jednička ukončila spolupráci s koučem Tomášem Krupou. Stejně jako loni na Turnaji mistryň jí nyní má radit někdejší úspěšná deblistka Rennae Stubbsová z Austrálie. Informace serveru iDNES.cz potvrdil ČTK v textové zprávě manažer a od července manžel české hráčky Michal Hrdlička.
Profily hráčů
Kar. Plíšková a Tomáš Krupa

Od aktuální světové osmičky odešel po sezoně v roce 2016 po více než dvou letech Jiří Vaněk a do září roku 2017 hrála pod vedením Davida Kotyzy. Na Turnaji mistryň v Singapuru se Karolína Plíšková připravovala pod dozorem Stubbsové a po ní nastoupil Krupa.

Šestadvacetiletá tenistka má v letošním roce bilanci 34 výher a jedenáct porážek. Titul získala na antuce ve Stuttgartu, na grandslamech se dostala nejdále do čtvrtfinále na Australian Open. Její oblíbené US Open začne za dva týdny.

"Já i Tomáš jsme pro úspěch dělali vše, co bylo v našich silách. Výsledky a pocity ale prostě nebyly takové, jaké od sebe očekávám. Není to o něčí vině, já nesu největší odpovědnost za své výsledky a rozhodla jsem se pro změnu. Tomáš je super chlap a vynikající trenér, takové věci se prostě stávají," citoval server Plíškovou.

Krupa, který dovedl do světové desítky Tomáše Berdycha a před Plíškovou vedl Barboru Strýcovou, si nemyslí, že s hráčkou prožívali špatnou sezonu. "Naše cíle byly samozřejmě vyšší. Mně nezbývá, než Karolínino rozhodnutí respektovat. Určitě v tom ani z jedné strany není nic osobního," konstatoval kouč.

Plíšková je momentálně na turnaji v Cincinnati. V prvním kole má za soupeřku Polku Agnieszku Radwaňskou, které v sedmi zápasech ještě nevzala ani set, ale naposledy spolu hrály už předloni v základní skupině na Turnaji mistryň.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
tito
A co Tomáš, neobnoví spolupráci? Pod jeho vedením byl nejúspěšnější a výkony byly nejstabilnější. A na nějaké experimentování už není prostor.
Reagovat
letityfanousek
dost hodně nafrněná. U mně nejmíň oblíbená česká hráčka hned po Hlaváčkové. Bylo by dobré kdyby jí Hrdlička konečně napustil aby na rok zmizela z kurtů a přišla by na jiný myšlenky než $$.
Reagovat
tommr
a ostatní hráčky hrajou zadarmo jen pro vlastní potěšení?
Reagovat
Holahej
Stubbs se mi líbila, jak na TM vystupovala, fandila a i u Aus.týmu, komentuje tenis pro televizi, má asi své závazky i u Aus.týmu, líbila by se mi u Maky, ta má s trenéry problém a je ve věku rozvoje a zkušená, přátelská, pozitivní Stubbsová, která je bezdětná a zdá se žije tenisem, by ji mohla zklidnit a vytáhnout její talent nahoru.....

https://sport.idnes.cz/analyza-karolina-pliskova-trener-tomas-krupa-odchod-f9o-/tenis.aspx?c=A180813_203518_tenis_ten
Reagovat
patriks
Pochybuju, že výměna trenéra pomůže. Dříve bez problémů doservírovala zápas, nyní to bezproblémově nahází do sítě. Co na to asi říká Bára ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nepomůže. Má to v hlavě. Nerespektuje jiný názor, než ten svůj. To je složité. Každý trenér ji chtěl něco předat a místo toho, aby se snažila změnit styl a návyky to svede na trenéra a ukončí spolupráci. Má domněnka.

Navíc netuším, kde se sehnat kvalitnější trenéry než ty, které měla doposud. Takový Krupa si najde angažmá za dva týdny. Může si ho vzít kdokoliv od TOP4 nahoru v ATP i WTA. Tohle není na trenéra, ale na psychologa.
Reagovat
George_Renel
Jak to vidí deník Sport: https://www.sport.cz/plus/clanek/1013789-glosa-dalsi-zmena-trenera-karoline-pliskove-chybi-vira-a-trpelivost-lepsi-kouce-v-cesku-nenajde.html#hp-sez
Reagovat
blixa
To jsou kecy. Jakoby snad Vaňka vyhodila. Když něco nefunguje, tak se to musí změnit. Čas sportovce je sakra krátký na to, aby stále čekal na výsledky.
Reagovat
Fandina
Také si myslím, že Kotyza i Krupa neměli na trénování moc času, ale i tak je to podle mě docela úspěšné trénování. Vaněk : Kotyza : Krupa co se týká titulů, tak je to 5:3:1. Možná, že by to chtělo nechat těm dvou větší prostor. Nicméně, uvidíme, je věcí každého, jakého si zvolí trenéra a proč. Takže držím palce Kájo, pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak nemohli mít čas? Otázka co po ni chtěla a co chtěla ona. Sice našim hráčkám fandím i přes to, že Káju moc nemusím, ale aby vyhrála GS, tak se musí sejít mnoho náhodných faktorů.

Musela by porazit hráčky typu Halep, Kerber, nebo Serena a musela by porazit na turnaji jednu, nebo dvě tyto tenistky. Když si nalijeme čistého vína, tak všichni víme, že je to nereálné.
Reagovat
Fandina
Neměli moc času, na konci trénování s Vaňkem dokázala Kája porazit Kuznětcovou, Muguruzu a Kerber v Cincinety a na US Open obě Williems. Takže ano, má na to porážet i ty nejlepší.
Reagovat
Fandina
Cincinnati
Reagovat
Fandina
Halep letos porazila v Madridu.
Reagovat
slacker
koho porazila Halepova v Madridu?
Reagovat
Fandina
Nauč se číst v souvislostech.
Reagovat
smazaný uživatel
Bavíme se tady o GS ne o Masters. To může vyhrát kde kdo u chlapů, natož u ženských.
Reagovat
Fandina
Jenže když někdo neporazí ty nejlepší mimo GS, těžko se mu to povede na něm. A Kája už porazila každou hráčku ze špičky, takže není důvod jí nevěřit, že se jí to nepovede i tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně ji to teda nevěřím. Když vyhrála Petra wimbledon byla mentálně úplně jinde. Teď je mimo OK, ale bejvavalo.

Kaja není ani na 50% toho, kde Petra byla když vyhrála GS
Reagovat
Fandina
Kája je sebevědomá, když jí jdou podání, tak smete kde koho. Někdy se mi zdá, že málo riskuje, útočí. Ale jinak bych jí nepodceňovala. Mentálně je silná.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a pokud bude Kája bouchat s hráčkami typu Bertens 2x po sobě, nebo Sabalenka, Rybariková, tak si nedokážu představit, jak bude bojovat v SF granslamu s Kerber/Serenou a druhý den s Halep. Je to možná hnusné, ale jsem realista.
Reagovat
misa
Nevím, proč ji pořád lidi řadí mezi favoritky na gs. titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by spíše zajímalo, co se učí v Prostějově a obecně na akademiích v ČR. Každý hráč z ČR má stejný problém - psychiku. Tenisově luxusní, ale hlavou mimo. Rosol - hlava mimo, Berdych - náš nejlepší tenista v důležitých momentech hlava mimo, Plíšková slušný tenis hlava v kýblu, Kvitová...alespoň má GS.

Tam bych možná začal.
Reagovat
EllNino
'alespoň' má GS ... já nevím, my nejsme nějaká obr země jako USA nebo podobné, abychom měli takové zázemí, já myslím, že na to, jak to s námi v porovnání se světem je, jsme na tom v tenisu celkem dobře, máme 7 holek ve stovce, u chlapů je to horší ...

Nevím, jestli je česká psychika nějak diametrálně horší od ostatních, hlavu umí nastavit jen pár vyvolených a ti pak získávaj největší tituly ... to není o systému, to si musí každý nastavit sám, a nebo se pro to musí narodit
Reagovat
smazaný uživatel
V tenise se na zemi původu nehraje. Každý je tam za sebe snad kromě FedCupu a DC.

Žádná země nechrlí do světa stovky talentů, jako třeba fotbal. Podívej se na složení první desítky NexGenu, což by měli být budoucí členové TOP 10. Německo, Řecko, Kanada, Austrálie, USA, Rusko, USA, Španělsko, Polsko, Norsko. WTA Rumunsko, Dánsko, Amerika, Neměcko, Francie, Česko, Ukrajina, Česko, Německo, Litva.

Každá země má jinou metodu. Dovolím si říct, že my umíme vytvořit multifunkční hráče, nebo hráčky. Podívej třeba na Berdycha, nebo Kvitovou. Umí hrát na trávě nejlépe. Kolik máme travnatých dvorců v ČR? Jeden? Umí antuku, umí beton.

Španělé umí většinou jenom antuku, Američani zase betony. Takže v zemi problém není.
Reagovat
Fandina
To jsou kecy, o hlavně se mluví pořád, před dvěma dny o Grigorovi a není to Čech.
Reagovat
Fandina
o hlavě
Reagovat
com
kvitova ma aspon GS a Pliskova aspon byla prvni na svete!
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacka taký byla první na světě a dokud neměla GS, tak to nikoho nezajímalo. Souběh náhodných události jí pomohl. Nic víc.
Reagovat
Fandina
Souběh náhodných událostí, když má 28 titulů? To není náhoda.
Reagovat
misa
Petra je v závěrečných fázích turnajů výjimečná, jedna z nejlepších na světě. Proč je ale tak rozhozená v prvních kolech na gs. ví nejlépe ona sama. Těžko říct, zkušeností má hodně.

Třeba Lucii Šafářové hodně pomohli zahraniční trenéři, nejprve Veselinovičová a pak Steckley. Bez nich by se myslím nikdy nedostala ani do dvacítky. Čeští trenéři ji možná měli zapsanou jako tu labilní, slabou, která na velké výhry nemá hlavu. Pak ji Rob musel přesvědčovat, aby vůbec začala věřit tomu, že má na závěrečné fáze grandslamů. Prý tomu dlouho nevěřila, neměla sebevědomí... A vyplatilo se :) Někdy je dobré odejít ze známého prostředí plného stereotypů.
Reagovat
Nola
Mauresmo - trenerka Andyho
Navratilova - Agy
Stubbs - Karoliny

spolocny menovatel - nie su na chlapov, takze Kaja moze byt v tomto ohlade kludna
Reagovat
Dobry-den
Kája ano, ale co Míša? ;-)
Reagovat
tommr
by mohla bejt pro Karolínu ten správnej impuls. Otázka je ovšem jestli jí bude trénovat na plnej úvazek nebo jestli jí bude radit jenom na vybraných turnajích ...
Reagovat
EllNino
to spíš ... dělá toho dost
Reagovat
smazaný uživatel
Hrdlička ho určitě zastoupi. Ještě par let vztahu a Karolína bude hrát kvalifikace na futures v Taipeji
Reagovat
blixa
Ale nebude. Bude mít houf dětí a bude spokojená. Sport není všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda. :)
Reagovat
SwissMaestro
Hrdlička je určitě ten pravej typ na rodinu :D
Reagovat
blixa
Proč by neměl bejt ? Nejhorší bejvaj ti, co se za mlada nevyřádili a začnou honit baby v padesáti, aby jim něco neuteklo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist